Pachete de soluții standard, de la Linde, pentru automatizare

„Ready-to-Automate” pentru fluxul de materiale
Stivuitoare automate, de la Linde Material Handling, în mișcare în depozit

Automatizarea poate contribui la fluxuri de materiale mult mai eficiente. Dar implementarea teoretic complexă și costurile ridicate împiedică încă multe companii să facă acest pas decisiv. Automatizarea nu trebuie să fie întotdeauna un proiect la scară largă. Cu pachete de soluții standardizate, Linde Material Handling a dezvoltat o abordare plug-and-play prin care pașii individuali, constant recurenți, pot fi automatizați rapid, ușor și fiabil.

Oferta se bazează pe echipamentele automate din seria MATIC și include și software-ul corespunzător și punerea în funcțiune la fața locului. Subprocesele automatizate sunt integrate perfect în procesele existente. În calitate de lider de piață, Linde dispune atât de portofoliul de echipamente, cât și de cunoștințele privind fluxul de materiale necesare pentru a scala pachetele de soluții pentru toate scenariile majore de aplicații. Pachetele conțin unul până la trei echipamente pentru a putea controla în mod optim manipularea mărfurilor.

Transpaletul automatizat L-MATIC, de la Linde Material Handling

Pur și simplu economic

Pentru pachetele de soluții standardizate, Linde îmbină echipamentele din seria MATIC cu soluții software cu reputație și know-how de automatizare.

Mai mult decât echipamente

Nucleul pachetelor pentru diferite aplicații sunt echipamentele automate din seria MATIC, de la Linde. Acestea scutesc angajații de sarcini de transport și depozitare recurente, cresc productivitatea și performanța de manipulare și reduc ratele de erori și accidente din depozit. Toate echipamentele MATIC dispun de tehnologii inteligente de navigație și siguranță, dar pot fi utilizate manual oricând. Dar hardware-ul potrivit este doar primul pas către procese automatizate în mod eficient. Prin urmare, soluțiile combină echipamentele, software-ul de comandă, consultanța, planificarea proiectelor și punerea în funcțiune într-o ofertă completă.

Previzibil și rentabil

Comparativ cu soluțiile individuale de automatizare, abordarea Linde oferă două avantaje decisive: pe de o parte, datorită funcționalității lor standardizate și structurii modulare, aceste echipamente sunt semnificativ mai rentabile. Pe de altă parte, se instalează rapid, deoarece combinația de hardware și software a fost deja testată pe scară largă în sensul fiabilității și performanței. Interacțiunea acestor doi factori asigură un câștig ridicat de eficiență și o rentabilitate rapidă a investiției (ROI/Return on Investment). Companiile din toate domeniile beneficiază de economii de costuri, productivitate mai mare și siguranță sporită, fără a investi în automatizări speciale complexe.

Pachetele standard sunt disponibile pentru aceste aplicații

Transpaletul L-MATIC, de la Linde Material Handling, în utilizare în depozit

Transport și ridicare

 • Echipament autonom: transpaleți L-MATIC pentru înălțimi mari
 • Funcționalitate: manevrează sarcini de până la 1.200 de kilograme și oferă până la opt stații de pick-and-drop. Ideal pentru alimentare în cadrul tehnologiei standard a transportoarelor
 • Scalabilitate: disponibil ca pachet mic, mediu sau mare cu unul, două sau trei echipamente
 • Integrarea în fluxul de materiale: geonavigarea fără infrastructură asigură opțiuni de utilizare flexibile cu un singur echipament sau în cadrul unei flote automatizate
 • Best Practice: soluție de automatizare ideală pentru companiile producătoare, furnizorii de servicii logistice sau producătorii de bunuri de larg consum și hârtie

Transpaletul automatizat L-MATIC AC, de la Linde Material Handling

Transport și ridicare cu furci autoportante

 • Echipament autonom: transpaleți L-MATIC AC pentru înălțimi mari, cu contragreutate
 • Funcționalitate: furcile autoportante permit selectarea și transportul suporturilor de încărcare închise. Ideal pentru stațiile de transfer inaccesibile
 • Utilizări preferate: preluarea de pe și alimentarea benzilor transportoare
 • Scalabilitate: disponibil ca pachet mic, mediu sau mare cu unul, două sau trei echipamente
 • Integrarea în fluxul de materiale: geonavigarea fără infrastructură asigură opțiuni de utilizare flexibile cu un singur echipament sau în cadrul unei flote automatizate
 • Best Practice: soluție de automatizare ideală pentru companiile producătoare, furnizorii de servicii logistice sau producătorii de bunuri de larg consum și hârtie

Transport

 • Echipament autonom: echipament de tractare P-MATIC
 • Funcționalitate: putere mare de tractare (până la 5.000 de kilograme) și viteza maximă ridicată (7,2 km/h) asigură o performanță maximă de manipulare în producție
 • Utilizări preferate: transportul mărfurilor grele la linia de producție, tractarea remorcilor grele
 • Scalabilitate: disponibil ca pachet mic, mediu sau mare cu unul, două sau trei echipamente
 • Integrarea în fluxul de materiale: geonavigarea fără infrastructură asigură opțiuni de utilizare flexibile cu un singur echipament sau în cadrul unei flote automatizate.
 • Best Practice: soluție de automatizare ideală pentru producție

Avantaje dintr-o privire

Predictibilitate

Pachetele de soluții standardizate pentru sarcini de manipulare clar definite au fost testate de multe ori în vederea fiabilității și siguranței. Prin urmare, pot fi implementate mai repede decât conceptele individuale de automatizare.

Eficiența costurilor

Pachetele de soluții de la Linde pot fi instalate rapid și ieftin. Costurile reduse de implementare, împreună cu câștigul de eficiență ridicat, asigură o rentabilitate rapidă a investiției (ROI/Return on Investment).

Scalabilitate

Toate pachetele sunt disponibile cu unul, două sau trei echipament, după necesități. Datorită standardizării ca modul finit, acestea pot fi conectate și la alte soluții de automatizare.

Performanță

Echipamentele MATIC, de la Linde, pot fi integrate în operarea non-stop a logisticii depozitului. Datorită tehnologiei de comandă inteligente, acestea își coordonează perfect rutele de deplasare și viteza.

Livrabilitate

Datorită combinației standardizate de echipamente de bază fabricate industrial și tehnologiei de automatizare consacrate, pachetele de soluții Linde pot fi livrate rapid și ușor în orice moment.

Planificarea automatizării: efort minim, beneficiu maxim

Experții Linde vă sprijină în crearea condițiilor ideale pentru automatizarea proceselor în depozitul dvs. Cheltuielile aferente sunt ușor de gestionat: trebuie definite trasee de transport clare și stații de pick-and-drop în care echipamentele să aibă suficient spațiu pentru preluarea și plasarea suporturilor de încărcare standardizate. O acoperire WLAN suficientă și accesul VPN pentru întreținerea de la distanță sunt, la rândul lor, esențiale. Experții noștri vă stau alături în permanență cu sfaturi și acțiuni, chiar de la început.