Roboții mobili autonomi (RMA), de la Linde Material Handling

Sprinteni și inteligenți
Roboții mobili autonomi (RMA), de la Linde Material Handling, în acțiune

Roboții mobili autonomi (RMA) devin tot mai importanți în intralogistica modernă. Echipamentele de tractare cu platformă autopropulsate sunt utilizate pentru transportul de bunuri automatizat sau parțial automatizat, sporind perceptibil eficiența în depozite și hotspot-uri de logistică. Datorită înălțimilor de construcție joase, aceștia se poziționează sub suporturi de transport și cărucioare sau preiau paleți din puncte de predare, pentru a-i transporta în mod autonom în zona țintă definită. Aceștia detectează și ocolesc în mod autonom eventualele obstacole de pe itinerariu. Pentru orientare, roboții mobili autonomi (AMR) utilizează fie codurile QR aplicate pe sol, fie geo-navigația asistată de laser. Cu cărucioarele ghidate autonome C-MATIC și C-MATIC HP, Linde Material Handling oferă modele de roboți mobili autonomi (AMR) compacți pentru fluxul de materiale automatizat.

Transport eficient de materiale cu ajutorul roboților mobili autonomi

Intralogistica din prezent este caracterizată din ce în ce mai mult de secvențe de proces standardizate, în cadrul cărora bunurile sunt transportate iar și iar pe distanțe scurte și medii în poziții definite cu precizie. Roboții mobili autonomi sporesc semnificativ eficiența acestor secvențe de proces. Aceștia scutesc angajații de sarcini de transport recurente, scurtează rutele de parcurs pe jos (principiul „Goods to Person”), sporesc capacitatea de manipulare și reduc ratele erorilor și accidentelor la un minimum. Datorită designului compact și manevrabilității, aceștia nu ocupă mai mult spațiu decât încărcătura transportată, astfel încât pot să funcționeze eficient chiar și în medii înguste. Aceștia pot fi integrați fără probleme în procesele existente și lucrează unitar împreună cu alte componente automatizate din depozit.

Mereu în mișcare: Posibilități de utilizare a roboților mobili autonomi (AMR)

În funcție de model, roboții mobili autonomi pot să miște per deplasare în scopuri de transport sarcini de până la 1.500 kg. Încărcătura poate fi ridicată și așezată oriunde în încăpere cu mese de transport, sub care se poate circula. Este posibil și transportul între stații de transfer statice sau benzi transportoare. Datorită tehnologiei de siguranță moderne, RMA pot fi utilizați și în medii de depozitare unde lucrează mulți oameni și în zone de încărcare puternic frecventate. Diverși senzori monitorizează în permanență mediul complet al echipamentului, pentru a împiedica coliziunile și a garanta o secvență de proces sigură. Astfel, roboții mobili autonomi pot să lucreze fără probleme împreună cu oamenii și cu alte echipamente chiar și în spațiile cele mai înguste.

Robotul mobil autonom C-MATIC HP, de la Linde, în acțiune ca suport de transportare

Imagine de ansamblu a avantajelor soluțiilor AMR

  • Capacitate portantă de până la 1.500 kilograme
  • Compacți și agili
  • Transportă diferite suporturi de încărcare
  • Integrare fără efort în procesele existente
  • Tehnologie Li-Ion fără întreținere
  • Posibilitate de utilizare în regim mixt

Pachet dublu autonom: AMR de la Linde Material Handling

Cu C-MATIC și C-MATIC HP Linde oferă doi roboți mobili autonomi cu aplicări principale diferite.

C-MATIC

Pentru traseele sale, C-MATIC se orientează după codurile QR care au fost fixate în prealabil pe sol. Acesta este indicat în principal pentru regimul complet automatizat, cu distanțe de transport scurte sau medii. Echipamentul este foarte compact și necesită doar puțin spațiu pentru preluarea, transportul și așezarea încărcăturii, astfel încât stațiile de predare și pozițiile de depozitare pot fi poziționate foarte aproape unele de celelalte. În funcție de model, C-MATIC poate gestiona sarcini de 600, 1.000 sau 1.500 de kilograme. Acesta este utilizat în special în comerțul cu amănuntul și în sectorul logisticii, întrucât aici suporturile de încărcare pot fi standardizate în etape de proces individuale.

Aflați mai multe

C-MATIC HP

Versiunea HP a C-MATIC este soluția optimă pentru secvențe parțial automatizate în regimul mixt. Aici, echipamentul lucrează fără probleme alături de persoane, echipamente manuale și stivuitoare autonome, în același lanț de proces. Pentru a găsi rutele, C-MATIC HP utilizează geo-navigația bazată pe laser. Acesta transportă sarcini de până la 1.000 kilograme, având abilitatea de a se orienta liber în încăpere și de a ocoli în mod autonom obstacolele și alte echipamente. Nu este necesară o infrastructură suplimentară. Modelele HP sunt indicate în special pentru medii de producție și furnizori 3PL, întrucât aici, deseori, suporturile de încărcare diferite trebuie automatizate și transportate și manual pe aceleași trasee.

Aflați mai multe

Siguri, robuști și eficienți: caracteristicile modelelor AMR, de la Linde

Roboții mobili autonomi, de la Linde, sunt soluții de vehicule atât compacte, cât și puternice, cu ajutorul cărora se pot automatiza complet sau parțial procesele de depozitare. Aici, o imagine de ansamblu asupra celor mai importante caracteristici ale produsului.

Siguranță

Mulțumită plăcii cu contacte robuste, circumferențiale, C-MATIC garantează siguranță maximă în manevrele de rotire pe loc și în deplasările în marșarier. Cu ajutorul scanerelor cu laser, roboții mobili autonomi monitorizează permanent mediul lor, pentru a putea reacționa rapid la obstacole precum persoane și vehicule. Nu are importanță dacă obstacolele sunt în mișcare sau staționare. Prin prelucrarea datelor în timp real, echipamentele își adaptează viteza la situația respectivă sau rămân pe loc până când persoanele și vehiculele au părăsit zona de pericol. Comutatoarele de oprire de urgență ușor accesibile de pe ambele părți ale echipamentului sporesc și mai mult siguranța.

Manipulare

C-MATIC navighează pe baza codurilor QR care sunt aplicate de-a lungul rutelor de deplasare pe sol și stocate pe o hartă digitală ca puncte de orientare. Mesele de transport disponibile suplimentar sunt, de asemenea, prevăzute cu coduri QR, cu ajutorul cărora C-MATIC pot identifica mărfurile transportate și le pot atribuie locului de depozitare și depunere respectiv. C-MATIC HP se orientează prin intermediul geo-navigației pentru care nu este necesară nicio infrastructură suplimentară. Astfel, aceștia se pot adapta rapid la rute și medii noi. Dacă locul de utilizare se modifică, echipamentul pur și simplu cartografiază din nou mediul său. În plus, modelele HP pot să ocolească în mod autonom obstacolele.

Eficiență

În cazul ambelor tipuri de navigație, un software calculează ruta optimă pentru fiecare sarcină de deplasare. Astfel, alinierea corectă a suportului de încărcare este de asemenea posibilă, de exemplu pentru a așeza materialul la nivelul utilajelor într-un mod potrivit. Datorită sistemului de comandă inteligent al flotei, echipamentele se deplasează automat la stația de autoîncărcare atunci când bateria este aproape descărcată.

Service

Mulțumită tehnologiei fiabile și subansamblurilor robuste, roboții mobili autonomi de la Linde garantează o disponibilitate ridicată a echipamentului, ceea ce menține costurile pentru service la un nivel scăzut pe parcursul întregului ciclu de viață. Echipamentele de tractare cu platformă autonome au fost dezvoltate consecvent conform principului „Design to Service”. Prin aceasta, tehnicienii de service au acces rapid la toate componentele tehnice și mecanice relevante.

Echipamentul potrivit pentru fiecare: dotare specială a roboților mobili autonomi (AMR) pentru procese de depozitare perfecte

În funcție de domeniul de utilizare și de cerințe, pentru roboții mobili autonomi de la Linde sunt disponibile diferite dotări speciale.

Placa adaptoare

Pentru transportul direct pe paleți, RMA de la Linde pot fi dotați cu plăci adaptoare opționale. Acestea sunt disponibile pentru modelele C-MATIC 10 și 15 și au o sarcină portantă de până la 1.500 kilograme. Prin aceasta, sunt posibile în mod standard înălțimi de predare cuprinse între 320 și 730 milimetri.

Mese de transport

Mesele de transport sub care se poate circula permit o manipulare standardizată și flexibilă a încărcăturii. Pe mese se pot transporta mărfuri cu și fără paleți. Sarcina transportată poate fi identificată clară și poate fi astfel urmărită și gestionată eficient cu ajutorul unui cod QR pe partea de dedesubt a meselor.

Stație de încărcare automată

Dacă nivelul de încărcare al bateriei este redus, robotul mobil autonom caută automat stația de încărcare și efectuează independent procesul de încărcare. Durata pentru o încărcare completă este de aproximativ 1,5 ore. Cu o stație de încărcare se pot încărca mai mulți roboți mobili autonomi (AMR) de același tip.

Ca de la sine: soluțiile de automatizare de la Linde

Echipament de tractare P-MATIC

Echipamentul de tractare electric autonom P-MATIC transportă sarcini de remorcare cuprinse între 3.000 și 5.000 de kilograme și este adecvat optim pentru depozite și întreprinderi industriale.

Aflați mai multe

Transpalet pentru înălțimi mari de ridicare L-MATIC

Transpaletul autonom pentru înălțimi mari de ridicare L-MATIC este ideal pentru depozitarea și scoaterea din depozit la înălțimi mici, precum și pentru transporturi la distanță.

Aflați mai multe

Transpalet pentru înălțimi mari de ridicare L-MATIC HD

L-MATIC HD este un transpalet automatizat pentru înălțimi mari de ridicare pentru preluarea și depozitarea eficiente a sarcinilor de greutate medie

Aflați mai multe

Transpalet pentru înălțimi mari de ridicare L-MATIC AC

Acest transpalet cu contragreutate pentru înălțimi mari de ridicare deține o furcă autoportantă și este optimizat pentru preluarea mărfurilor la stații de predare care nu pot fi accesate de dedesubt.

Aflați mai multe

Stivuitor pentru culoare înguste K-MATIC

Stivuitorul autonom pentru culoare înguste K-MATIC ridică sarcini de până la 1.500 kilograme și atinge înălțimi de ridicare de până la 14 metri.

Aflați mai multe

Stivuitor cu catarg retractabil R-MATIC

Stivuitorul autonom cu catarg retractabil R-MATIC stăpânește sarcini de până la 1.600 kilograme și este indicat pentru depozitarea și scoaterea din depozit la înălțimi de până la 11 metri.

Aflați mai multe

Echipament cu platformă C-MATIC

C-MATIC este indicat pentru transportul de materiale complet automatizat, aproape de nivelul solului, și pune în mișcare sarcini de până la 1.500 kilograme.

Aflați mai multe

Echipament cu platformă C-MATIC HP

Robotul de transport mobil autonom Linde C-MATIC HP transportă autonom sarcini de până la 1.000 kg pe distanțe medii și mari, fără o infrastructură instalată fix.

Aflați mai multe

FAQ - Întrebări frecvente despre roboții mobili autonomi

Ce sunt roboții mobili autonomi (AMR)?

Roboții mobili autonomi (RMA) sunt echipamente de transport inteligente, autopropulsate. Aceștia înregistrează mediul lor de lucru și pot să navigheze autonom în acesta. Aceștia sunt indicați pentru automatizarea sau automatizarea parțială a secvențelor de proces standardizate din transportul de bunuri, sporind astfel eficiența din depozitele de mărfuri și din centrele de logistică.

Cum funcționează roboții mobili autonomi (AMR)?

Un robot mobil autonom (AMR) este capabil să transporte mărfuri din punctul A în punctul B, fără implicarea oamenilor. În funcție de model, AMR utilizează în vederea orientării diferite tehnologii, de exemplu, navigația ghidată pe traseu prin intermediul codurilor QR sau geo-navigația asistată de laser. De regulă, roboții mobili autonomi sunt concepuți ca echipamente de tractare cu platformă compacte. Mulțumită înălțimilor de construcție joase, aceștia fie se poziționează direct sub suporturi de transport și cărucioare, fie preiau paleți din puncte de predare, pentru a-i transporta apoi în zona țintă definită.

Unde se utilizează roboții mobili autonomi (AMR)?

De obicei, roboții mobili autonomi (AMR) sunt utilizați în principal în logistică și în mediul industrial, pentru a automatiza procesele de livrare și de transport. În funcție de model, aceștia pot transporta sarcini cuprinse între 600 și 1.500 kilograme. Aceștia pot fi utilizați chiar și în regim mixt, fiind implicați în secvențe de proces complexe alături de oameni și alte echipamente.

Când este considerat autonom un RMA (robot mobil autonom)?

Echipamentele AMR sunt încadrate ca autonome atunci când pot efectua sarcini de lucru în mod independent, fără a fi necesară intervenția unei persoane. Desigur, sarcinile de lucru de rezolvat trebuie să fie cunoscute și clar definite de dinainte. Pentru comanda echipamentelor AMR există diferite abordări: la unii roboții mobili autonomi, software-ul de comandă se află chiar pe echipament, iar în alte cazuri, roboții sunt integrați într-un sistem de control central, care coordonează sarcinile de deplasare și calculează rutele optime pentru fiecare sarcină de lucru.

Care sunt avantajele roboților mobili autonomi (AMR)?

Roboții mobilii autonomi (AMR) sporesc capacitatea de manipulare, reducând astfel timpul de procesare a mărfurilor. Totodată, aceștia reduc ratele erorilor și accidentelor și minimizează daunele la nivelul personalului, mărfurilor și infrastructurii. Roboții mobili autonomi (AMR) sunt compacți și agili, întrucât nu ocupă mai mult spațiu decât suportul de încărcare transportat. Astfel, aceștia prezintă eficiență maximă, chiar și în spații înguste. În afară de eficiența ridicată în ceea ce privește costurile, roboții mobili autonomi (AMR) pot să acopere deficitul de personal prin faptul că angajaților li se pot repartiza într-un alt loc activități cu valoare adăugată. Aceștia pot fi integrați fără efort în secvențele de proces existente, iar numărul și dotarea acestora pot fi adaptate în funcție de necesitățile de la fața locului.

Cum pot optimiza roboții mobili autonomi (RMA) lanțurile de livrare?

Roboții mobili autonomi (AMR) ating câștigul de eficiență cel mai mare în sectoarele unde se repetă consecutiv sarcini de depozitare și transport monotone. Roboții autopropulsați eliberează angajații de sarcinile de transport monotone, care necesită mult timp și care nu adaugă valoare. Aceștia pot fi integrați în regimul de funcționare 24/7 al logisticii depozitelor, acoperind toate turele de lucru. Astfel, personalului eliberat îi pot fi repartizate alte posturi de muncă, care generează câștiguri. În plus, aceștia asigură mai multă transparență și controlabilitate în fluxul de mărfuri.

Ce sarcini de lucru rezolvă roboții mobili autonomi (RMA)?

În prezent, posibilitățile de utilizare a roboților mobili autonomi (AMR) nu cunosc limite. Aceștia se regăsesc în special în domenii de aplicare industriale, de exemplu, pentru transportul în și din depozit sau pentru livrarea la linii de producție. Aceștia devin tot mai importanți și în logistică și intralogistică.