Stivuitor autonom în utilizare
Inteligent și flexibil

Automatizare pentru intralogistică

Automat mai bine

Provocările intralogisticii au rămas mari de ani de zile: creșterea concurenței, fluxurile de bunuri fragmentate din ce în ce mai mult, fluctuația capacității și creșterea deficitului de lucrători calificați cresc nevoia de eficiență și flexibilitate. Automatizarea etapelor individuale ale procesului sau ale întregului flux de materiale este o modalitate prin care companiile pot depăși această provocare.

O privire mai atentă asupra fluxului intern de materiale ajută la identificarea potențialului de automatizare individual. Deci, accentul se pune inițial pe o întrebare centrală: ce procese sunt de fapt potrivite pentru automatizare? Aceasta include, de exemplu, mișcări de materiale cu valoare adăugată scăzută, procese repetitive, utilizarea transportatorilor de mărfuri standardizate sau operare în mai multe schimburi, cum ar fi cele care apar în special în timpul transportului la distanță, la depozitarea mărfurilor finite și în timpul alimentării producției.

În aceste cazuri, automatizarea poate reduce daunele aduse personalului, bunurilor și infrastructurii, precum și îmbunătățirea calității transportului, fiabilității, productivității și utilizării. În același timp, îi scutește pe angajați de sarcini de transport obositoare.Automatizare de la Linde

La Linde, o întreagă echipă de experți este dedicată exclusiv subiectului automatizării în intralogistică și oferă companiilor soluții adecvate pentru etapele individuale ale procesului sau pentru întregul flux de materiale. conform cerințelor respective.

Datorită unei abordări modulare bine gândite, companiile pot implementa și utiliza automatizarea în mod foarte ușor, rapid și sigur – fără infrastructură suplimentară, integrată în sistemele existente și scalabilă după cum este necesar.

Linde are o vastă experiență de proiecte în acest domeniu, precum și o rețea extinsă de vânzări și service. Acest lucru oferă companiilor soluții optime și suport de service aferent. De asemenea, Linde oferă standardele obișnuite de calitate și siguranță pentru soluția automată.

Avantajele dintr-o privire

Simplu și flexibil

Soluțiile de automatizare sunt rapid de instalat, ușor de implementat în infrastructura existentă și flexibile pentru adaptare datorită geonavigației.

Integrabil

Software-ul uniform asigură o integrare lină a sistemului. Stivuitoarele pot fi conectate cu ușurință la alte aplicații și pot comuta între conducerea manuală și cea automată.

Scalabil

Soluțiile de automatizare sunt un sistem holistic pentru soluții individuale și complete și sunt treptat expandabile și adaptabile. Rutele sau stațiile noi sunt adăugate rapid.

Eficiența costurilor

Productivitatea crescută non-stop, ratele reduse de erori și accidente, scăderea costurilor pentru daune și o rentabilitate rapidă a investițiilor permit economii eficiente de costuri.

Flexibilitate

Linde oferă soluții de automatizare flexibile și scalabile bazate pe o gamă largă de stivuitoare și tehnologie de navigație, care nu necesită o infrastructură suplimentar instalată.

Tehnologia de automatizare poate fi integrată fără probleme în sistemele informatice standard și în infrastructura logistică existente. Tehnologia permite comunicarea directă cu aplicații precum Enterprise Resource Planning (ERP) sau sistemul de management al depozitului.

Pentru un proces global eficient și sigur, sistemul coordonează, de asemenea, interacțiunea cu ușile cu role, utilajele de ambalat, benzile transportoare sau utilajele de producție, dacă este necesar. De asemenea, este posibilă adăugarea sau conectarea oricărei aplicații la tehnologie.

Gama de soluții cu stivuitoare automate variază de la furnizarea liniilor de producție sau a stațiilor de ambalare cu trenuri logistice simple și transpaleți pentru înălțimi reduse, depozitarea cu transpaleți pentru înălțimi mari, până la manipularea în depozite cu rafturi înalte și cu culoare înguste, inclusiv detectarea transportatoarelor de sarcini prin coduri de bare sau etichete RFID.

Flexibilitate maximă cu geonavigație

Cinci avantaje ale geonavigației

 • Conectare în rețea:spectrul variază de la implementări fără conexiune la sistem până la rețea cu sisteme operaționale, utilaje și sisteme.
 • Sigur:echipamentele complexe, precum scanerele și camerele foto, garantează de asemenea siguranța traficului în operare mixtă.
 • Simplu:geonavigația inovatoare nu necesită o infrastructură complexă.
 • Flexibil:rutele și punctele de referință pot fi adaptate la schimbarea condițiilor de operare într-un timp scurt.
 • Transparent:sistemul generează date valoroase care pot fi utilizate pentru a optimiza cu precizie productivitatea proceselor logistice.

Automatizarea depinde de tehnologia potrivită pentru navigația stivuitorului. Dacă este necesară o ajustare complexă a infrastructurii, aceasta depășește adesea bugetul. Adaptarea la noile procese sau fluxurile de lucru schimbate ar trebui să se facă, de asemenea, cât mai rapid și ușor posibil.

Geonavigația Linde poate fi integrată cu ușurință în depozitele sau mediile de producție existente. Se bazează pe puncte fixe existente în spațiu. În acest scop, mediul este înregistrat o dată ca o hartă, curățat pentru navigare și apoi sunt definite rutele. Stivuitoarele autonome folosesc harta pentru a-și determina poziția în spațiu. Pentru a face acest lucru, compară harta de referință cu structurile pe care le înregistrează laserul de navigație în timp real.

Ulterior, modificările structurii spațiului sau ale noilor rute pot fi adaptate rapid și ușor în sistem. Pentru o flexibilitate suplimentară, utilizatorii pot trece în orice moment la conducerea manuală și pot efectua manevre suplimentare în stivuitor. Poate, de asemenea, reacționa individual la situația de utilizare respectivă.

Linde oferă companiilor posibilitatea de a începe cu un „Proof of Concept” (Verificarea conceptului). Aici, un stivuitor este integrat în fluxul de materiale ca exemplu, cu ajutorul experților Linde, pentru o utilizare simplificată. În acest fel, companiile pot experimenta avantajele automatizării pentru propria valoare adăugată fără eforturi mari.

Stivuitoare automatizate de la Linde în hala de producție

Linde oferă o soluție de automatizare fiabilă care ajută clienții să își optimizeze fluxurile interne de materiale și să reducă semnificativ costurile.

Eficiența costurilor

Cu un sistem unic care utilizează geonavigația, expertiza intralogistică extinsă și o gamă largă de produse, soluțiile de automatizare de la Linde ajută la optimizarea fluxului de materiale al companiilor și, astfel, economisesc costuri.

Mai presus de toate, prin eliminarea măsurilor de infrastructură și implementarea simplă, companiile pot obține economii la instalarea tehnologiei de automatizare. Economiile mari în costurile totale de exploatare asigură un randament imediat al investiției (ROI).

În plus, automatizarea reduce daunele aduse personalului, bunurilor și infrastructurii, precum și îmbunătățirea calității transportului, fiabilității, productivității și utilizării capacității. Costurile totale sunt reduse semnificativ din cauza economiei de costuri cu personalul și eventualele daune.

Siguranță

Companiile beneficiază de standardele înalte Linde în domeniul siguranței, fiabilității și performanței stivuitoarelor MATIC. Acestea se bazează pe stivuitoarele Linde dovedite, care sunt completate de componentele de automatizare.

Un sistem sofisticat de management al siguranței format din senzori, camere 3D, dispozitive de avertizare vizuală și acustică și comutatoare de oprire de urgență se asigură că stivuitoarele autonome nu deteriorează rafturile, transportatoarele de mărfuri și mărfurile. În plus, stivuitoarele automatizate pot fi operate manual oricând. Dacă o persoană operează unitatea de control, operarea automată se oprește imediat. Acest lucru permite stivuitorului să fie mutat rapid dintr-o zonă de pericol, în caz de urgență, sau utilizat pentru o sarcină în afara ciclului de lucru automatizat.

Acest lucru îmbunătățește fiabilitatea și calitatea livrării, sporind în același timp siguranța în munca din depozit. Rețeaua de service extinsă, de la Linde, este de asemenea disponibilă și asigură disponibilitatea ridicată a sistemului și a stivuitoarelor – în permanență.

Caracteristici de siguranță

În primul rând:

 • Nivel înalt de siguranță (nivel de performanță D)
 • Siguranță 360° în jurul stivuitorului la nivelul solului
 • Câmp de avertizare și câmp de oprire adaptabile la viteză și bandă
 • Butoane suplimentare de urgență

În al doilea rând:

 • Detectarea înălțimii
 • Viteza de conducere adaptabilă în funcție de distanța obstacolelor
 • Pornire automată după îndepărtarea obstacolului
 • Comutare ușoară la modul manual prin atingerea timonei
 • Vizibilitate sporită cu BlueSpot

Manipularea încărcăturii:

 • Senzor de detectare a încărcăturii de sub brațele furcii și deasupra sarcinii
 • Senzor de detectare a încărcăturii prin coduri de bare (1D și 2D) sau etichete RFID
 • Sistem de decuplare automată (P-MATIC)

Gama de produse

Cu transpaleți pentru înălțimi mari și mici, echipamente de tractare, transpaleți cu contragreutate și un echipament extrem de funcțional pentru culoare foarte înguste, gama automatizată MATIC acoperă 80 la sută din toate sarcinile de manipulare din producția și logistica depozitului.

C-MATIC de la Linde Material Handling

C-MATIC – Cărucior ghidat

 • Transport de mărfuri ușoare către linia de producție
 • Acces pe linia de asamblare
 • Eliminarea materialelor reciclabile

P-MATIC de la Linde Material Handling

P-MATIC – Echipament de tractare

 • Transport de mărfuri grele către linia de producție
 • Utilizări ale trenului logistic
 • Eliminarea materialelor reciclabile

Către pagina produsului
T-MATIC de la Linde Material Handling

T-MATIC – Transpaleți pentru înălțimi reduse

 • Transport pe distanțe lungi
 • Livrare în zonele de pregătire a expedițiilor
 • Transport de încărcături supradimensionate

Către pagina produsului
L-MATIC de la Linde Material Handling

L-MATIC - Transpaleți pentru înălțimi mari

 • Selectare și depozitare la înălțimi mici
 • De la banda transportoare la selectarea automată a comenzilor
 • Manipularea de paleți și containere din plasă de sârmă

Către pagina produsului
L-MATIC HD de la Linde Material Handling

L-MATIC HD

 • Stivuitor de stocare și ridicare de dimensiuni medii
 • Transportul încărcăturii de la depozit la utilaj
 • Manipularea containerelor din plasă de sârmă și a containerelor de transport

L-MATIC AC, de la Linde Material Handling

L-MATIC AC – Transpaleți pentru înălțimi mari, cu contragreutate

 • Selectare și depozitare la înălțimi mici
 • De la depozitare și selectare la benzile transportoare
 • Manipularea paleților închiși, a ramelor pentru paleți sau a containerelor din plasă de sârmă.

Către pagina produsului
K-MATIC de la Linde Material Handling

K-MATIC – Stivuitoare pentru culoare foarte înguste

 • Depozitare și selectare pe culoarele foarte înguste, la înălțimi mari
 • Sistem modular de construcție
 • Manipularea completă a paleților

Către pagina produsului

Fără pericole pe culoarele înguste

Asistentul de siguranță pentru culoare de la Linde ajută la reducerea daunelor aduse mediului de depozitare, adaptând mișcarea stivuitorului la mediul de depozitare.

Aflați mai multe

Sistemul Linde de navigare în depozite

Culoare înguste și înălțimi mari de ridicare - depozitul cu culoare înguste este ieftin pentru companii, dar solicită puternic stivuitoarele și operatorii acestora. Sistemul Linde de navigare în depozite susține și îmbunătățește semnificativ productivitatea.

Aflați mai multe