Angajații din depozit poartă vesta reflectorizantă interactivă de la Linde Material Handling în depozitul întunecos
Bodyguard 2.0

Vesta reflectorizantă interactivă pentru siguranță maximă

Cu vesta reflectorizantă interactivă, Linde Material Handling își extinde sistemul inovativ Safety Guard System.Aceasta a fost concepută pentru a avertiza din timp, printre altele, operatorii de stivuitoare și pietonii, în situații periculoase. Vesta inteligentă reflectorizantă avertizează purtătorul asupra pericolelor, prin semnale luminoase, vibrații și semnale sonore, oferind astfel siguranță maximă în interior și în exterior.

Intralogistica are cerințe foarte mari în ceea ce privește siguranța angajaților în interacțiunea cu stivuitoarele. Adesea, halele de depozitare, zonele de producție și spațiile exterioare sunt zgomotoase, haotice și cu vizibilitate redusă. Rafturile înalte, culoarele înguste, mărfurile stivuite și intersecțiile cu vizibilitate redusă blochează vederea circumferențială a pietonilor și a operatorilor stivuitoarelor. Cifrele vorbesc de la sine. În Germania au loc aproximativ 11.500 de accidente cu stivuitoare în fiecare an. Oamenii sunt răniți în 44% din cazuri. Prin urmare, a vedea și a fi văzut este de o importanță fundamentală.


Vesta reflectorizantă interactivă de la Linde Material Handling oferă o mai mare siguranță în situații cu vizibilitate redusă. Acest articol vestimentar inteligent avertizează persoana care o poartă vizual, acustic și prin vibrații, imediat ce se apropie un stivuitor. Aceasta oferă un nivel dublu de siguranță: vesta reflectorizantă avertizează în mod activ purtătorul asupra pericolului iminent și, în același timp, îmbunătățește vizibilitatea pietonului. Este o extensie importantă a sistemului Safety Guard.

Linde Safety Guard: întotdeauna în zona de protecție

Linde Safety Guard este un sistem inovator de asistență care crește siguranța pentru operatori și pietoni. De asemenea, protejează infrastructura și mărfurile, monitorizând și avertizând în mod activ împotriva daunelor ce ar fi provocate de o potențială coliziune. Operatorii sunt avertizați acustic și cu LED-uri intermitente asupra pericolelor din imediata apropiere, prin intermediul dispozitivului montat pe stivuitoare. Afișajul cu leduri indică de asemenea operatorului direcția din care se apropie pietonii de zona periculoasă. În același timp, pietonul este de asemenea avertizat: atât unitatea portabilă a sistemului Safety Guard, care este disponibilă de ceva vreme, cât și noua vestă reflectorizantă interactivă comunică cu unitatea montată pe stivuitor. Își avertizează purtătorii cu privire la stivuitorul care se apropie cu semnale sonore, lumini cu leduri intermitente sau vibrații, crescând astfel atenția tuturor celor implicați.

Angajații din depozite și stivuitoarele se intersectează, iar lucrătorul din depozit este clar vizibil cu vesta reflectorizantă interactivă de la Linde Material Handling

Vizibil, Perceptibil, Tangibil: Întotdeauna alături de tine

Vesta reflectorizantă interactivă combină avantajele unei veste reflectorizante convenționale cu conceptul inovativ de siguranță al sistemului Linde Safety Guard. Acesta adaptează soluția de siguranță la operațiunile în curs, nu invers. Vesta reflectorizantă poate fi integrată ca îmbrăcăminte de protecție zilnică a angajaților, ca parte a managementului HSE. Este confortabilă, ușor de utilizat și are o durată de funcționare îndelungată, asigurând că procesele de muncă nu sunt perturbate și, în același timp, ajutându-i pe angajați să se simtă mai bine și mai în siguranță.

Sigură și confortabilă

Vesta reflectorizantă interactivă este disponibilă în șase mărimi diferite. Ajustarea foarte bună protejează angajații împotriva agățării în dispozitive, rafturi sau alte obiecte, în timpul lucrului. Forma vestei oferă libertate optimă de mișcare. Dispozitivul de avertizare al vestei reflectorizante este poziționat la nivelul umărului, zonă în care purtătorul simte cel mai eficient vibrațiile de atenționare. În plus, semnalul de avertizare acustic este emis în imediata apropiere a urechii. Semnalul de avertizare și vibrațiile pot fi adaptate individual la mediul de lucru.

Exploatare simplă și fără efort

Vesta reflectorizantă interactivă este ușor și intuitiv de utilizat. Un semnal sonor de pornire indică faptul că vesta reflectorizantă a fost activată. Dacă bateria este descărcată sau este scoasă, se aude un semnal sonor de deconectare. Un LED de stare informează în permanență purtătorul vestei despre starea de operare a transmițătorului de semnal, iar un afișaj al bateriei arată nivelul curent de încărcare. Dacă se scoate vesta reflectorizantă, senzorul de accelerație oprește automat vesta.