Persoană la sediul companiei cu o unitate portabilă asupra sa.
Linde Safety Guard

Sistemul de asistență care recunoaște pericolele înainte de apariția lor

Siguranță atunci când contează

Ce se întâmplă când stivuitoarele, oamenii și infrastructura pot comunica?

Un stivuitor Linde descarcă un tir.

Acolo unde operează stivuitoare, există o interacțiune complexă între oameni și utilaje. Linde Safety Guard este un sistem inovator de asistență care ajută la identificarea timpurie a pericolelor.

Încărcarea și descărcarea unui camion duce adesea la situații critice: zonele înguste în care stivuitoarele și oamenii lucrează, pot crea situații dificile și greu de controlat. În cel mai rău caz, acest lucru poate duce la daune materiale sau chiar vătămări corporale.

Dar nu doar aceste situații necesită cea mai mare atenție din partea tuturor celor implicați. Unghiurile și zonele fără vizibilitate și zgomotele asurzitoare sunt un risc permanent pentru siguranța în intralogistică.

Avertizare în timp util: Linde Safety Guard

Linde Safety Guard este un sistem inovator de asistență care crește siguranța pentru operatorii de stivuitoare și pietonii din imediata apropiere a stivuitorului. Prin alarma activă în caz de pericol, toți cei implicați pot reacționa imediat. În funcție de utilizare și stivuitor, componentele Safety Guard avertizează prin semnale sonore, aprinderea intermitentă a luminilor tip LED sau vibrații. Pericolele pot fi evitate înainte de a se produce vătămări și daune materiale.

Sistemul de asistență este dezvoltat de startup-ul Comnovo, care aparține companiei Linde Material Handling din iulie 2017. Sistemul este instalat pe stivuitoarele fabricate de Linde Material Handling, de la începutul anului 2016. De atunci, sistemul și-a demonstrat utilitatea în practică într-o mare varietate de utilizări.

Un grafic arată domeniile de utilizare ale Linde Safety Guard.

Întotdeauna în zona de protecție

Viteza excesivă, pietonii care traversează sau vizibilitatea redusă: atunci când se lucrează cu stivuitoare, accidentele pot apărea din orice motiv. Zonele de protecție ale Linde Safety Guard pot fi configurate individual pentru toate situațiile periculoase.

Situații periculoase între pietoni și stivuitoare

Stivuitoarele pot fi periculoase pentru pietoni, la colțurile clădirilor, în pasaje sau la intrările în hale. Linde Safety Guard avertizează operatorii și pietonii din timp. Semnalul de avertizare poate fi transmis prin pereți și rafturi, având o precizie de 10 centimetri. Avertismentele sunt declanșate numai atunci când există un pericol clar, evitând astfel alarmele false.

Viteză excesivă

Se pot produce accidente dacă stivuitoarele circulă rapid prin zonele în care angajații trec frecvent. De asemenea, devine periculos atunci când traseele lungi și drepte îl tentează pe operator să meargă repede. Linde Safety Guard reduce viteza de rulare a stivuitorului în zonele critice.

Accidente între stivuitoare

Pot apărea coliziuni între stivuitoare, la intersecțiile cu vizibilitate redusă. În aceste condiții, Linde Safety Guard avertizează toți operatorii implicați că mai există și alte stivuitoare în imediata lor vecinătate. Unitatea instalată pe stivuitor indică direcția din care se apropie alte stivuitoare. Distanța de avertizare a stivuitoarelor este reglabilă.

Siguranță personalizată

Linde Safety Guard crește siguranța în traficul intern. Poate vedea după colțuri și prin pereți, decelerează automat și poate fi ajustat la orice scenariu de pericol.

Linde Safety Guard previne accidentele cu ajutorul zonelor de avertizare. Transmițătoarele sunt amplasate pe stivuitoare, pereți, rafturi și purtate de angajați. Acest aspect conduce la o detectare timpurie a diferitelor situații periculoase.

De exemplu, dacă există riscul de coliziune între om și utilaj, stivuitoarele și pietonii se avertizează reciproc. Un receptor amplasat pe stivuitor arată câte persoane se apropie de zona periculoasă și din ce direcție. Pietonii sunt avertizați de către
transmițătorul pe care îl poartă asupra lor. De asemenea, funcționează prin pereți și rafturi.

Se pot defini și zone de limitare a vitezei. În aceste zone, sistemul decelerează stivuitorul și informează operatorul. Acest lucru reduce accidentele dintre stivuitoare și angajați din zona de producție sau de ridicare, dar și la intersecțiile cu vizibilitate redusă.

Toate acestea sunt posibile deoarece Linde Safety Guard determină poziția obiectelor sau persoanelor marcate cu o precizie de până la zece centimetri, iar zonele de avertizare pot fi reglate individual. Această precizie previne și alarmele false. Fiabilitatea este asigurată de un
semnal radio de bandă largă, în gama de 4 Ghz (UWB), care exclude interferențele de la WiFi, Bluetooth sau RFID.

Sistemul poate fi ajustat la toate nevoile de siguranță. Este format din module individuale și poate fi adaptat la situația periculoasă respectivă de la fața locului.

Avantaje dintr-o privire

  • Detectarea persoanelor și a zonelor
  • Zonele de avertizare care pot fi configurate cu o precizie de 10 centimetri
  • Afișarea numărului și a poziției persoanelor în zona periculoasă
  • Avertizare reciprocă a persoanelor și a stivuitoarelor
  • Detectare prin pereți și rafturi*
  • Instalare flexibilă și rapidă


*Valabil pentru instalațiile tipice de intralogistică. Verificarea se va efectua ca parte a consultanței.

Cabina operatorului cu unitatea Linde Safety Guard
Modulul Linde

Modulul de pe stivuitor

Modului avertizează operatorul stivuitorului cu ajutorul luminilor tip LED și al semnalelor sonore.

Unitatea portabilă Linde

Unitatea portabilă

Unitatea portabilă avertizează persoanele de apropierea stivuitoarelor, prin semnale sonore, lumini tip LED și vibrații.

Senzori Linde

Senzori

Detectează modulele amplasate pe persoanele și stivuitoarele din zona periculoasă definită.

Modul Linde de dimensiuni reduse

Modul de dimensiuni reduse

Modulul de dimensiuni reduse este amplasat pe stivuitor și comunică cu module staționare, cum ar fi unitatea statică sau marcatorul de zonă.

Unitatea statică Linde

Unitate statică

Unitatea statică marchează zonele periculoase din spațiile critice, cum ar fi porțile sau intersecțiile cu vizibilitate redusă. Aceasta avertizează cu ajutorul semnalelor sonore și al luminilor tip LED, pe cei prezenți în zonă.

Marcatorul zonelor Linde

Marcatorul zonelor

Marcatorul zonelor definește zonele de limitare a vitezei.

Încărcătorul Linde

Încărcător

Acesta încarcă inductiv unitatea portabilă. Activarea complet automată asigură o ușurință optimă în utilizare.

Linde Safety Guard la Smurfit Kappa LethoPac

Și acțiune: Studiu de caz Linde Safety Guard

Smurfit Kappa LithoPac din Nybro, Suedia, este o companie specializată în ambalaje din carton ondulat tipărite prin metoda offset. Compania se numără printre cei mai importanți producători de ambalaje pe bază de hârtie din întreaga lume. În fabrica din Nybro, stivuitoarele și oamenii lucrează împreună într-un ritm alert și într-un spațiu restrâns. Ca urmare, siguranța este o prioritate absolută. În 2021, Smurfit Kappa LithoPac a introdus Linde Safety Guard. Sistemul a fost complet adaptat la nevoile individuale ale companiei și va continua să fie extins pe viitor.