Siguranță în depozit pentru flux eficient de material

Privire de ansamblu
Vesta reflectorizantă interactivă de la Linde Material Handling asigură mai multă siguranță în depozit.

Siguranța în depozit sau în mediul de producție este prioritatea principală în intralogistică. În vremuri de creștere a cifrei de afaceri a mărfurilor, este important să se protejeze în orice moment șoferii și angajații, precum și mărfurile transportate, rafturile și alte utilaje. Stivuitoarele trebuie să lucreze din ce în ce mai rapid, mai flexibil și mai eficient pentru a răspunde cerințelor tot mai mari. Aceste provocări cresc, de asemenea, riscul de incidente și accidente.

Focus pe siguranța la locul de muncă

Oficiul de Statistică al Uniunii Europene arată cât de controversată este tema siguranței la locul de muncă: potrivit unei analize a accidentelor de muncă din UE, aproape 18 % din toate accidentele grave sunt la transport și depozitare, mai mult decât în producție, cu aproximativ 14 % (EUROSTAT 2017) Un studiu exemplar din Germania aruncă o privire mai atentă asupra siguranței în depozit (DGUV 2021): conform acestuia, în depozitele germane au loc în medie peste 133 de accidente cu transpaleți pe zi lucrătoare, inclusiv 60 de accidente cu stivuitoare și 13 cu transpaleți manuali.

Chiar și accidentele „mici” sunt relevante

Pe lângă vătămarea corporală, accidentele industriale includ și daune materiale aduse vehiculelor implicate, mărfurilor transportate și infrastructurii. Scopul final este întotdeauna protejarea vieții umane. În practică, totuși, daunele materiale minore sunt frecvente, ceea ce duce la costuri de reparație și întreruperi operaționale. Un concept de securitate cuprinzător asigură, de asemenea, faptul că această încărcătură financiară scade și productivitatea crește. Nu în ultimul rând, oferă operatorilor un sentiment de siguranță atunci când sunt susținuți, de exemplu, de un sistem de asistență. Astfel, vă puteți concentra mai bine pe manipularea mărfurilor și puteți lucra mai productiv.

Viziunea: 100 % fără accidente

Linde Material Handling urmărește un obiectiv clar: evitarea accidentelor în intralogistică cu 100 %. Acesta este ceea ce reprezintă „Viziunea Zero”, o filozofie de siguranță cu scopul de a crește siguranța în traficul intern și de a preveni accidentele cu stivuitorul și alte incidente la manipularea mărfurilor. Pe această bază, Linde dezvoltă inovații tehnice pentru stivuitoare, precum și sisteme inteligente de asistență, programe de instruire complete și servicii de consultanță. Acest lucru are ca rezultat soluții integrate care ajută companiile să facă față provocărilor diverse ale intralogisticii moderne și sigure.

Siguranță cu o privire de ansamblu

Siguranța în depozit și în producție nu este doar o chestiune de echipament tehnic pe vehicul, ci o viziune integrală a fluxului de mărfuri, proceselor interne și calificărilor angajaților. Pentru a înregistra și optimiza toți factorii legați de siguranță, Linde oferă o gamă structurată de servicii de consultanță, management digital al flotei și un program extins de formare.

Siguranța în depozit poate fi îmbunătățită cu Linde Safety Scan.

Linde Safety Scan

Cu Linde Safety Scan, utilizatorii pot reduce durabil riscurile de siguranță asociate traficului intern. Analiza sistematică urmează un proces clar definit: Pe baza cerințelor individuale, consultanții de siguranță Linde stabilesc obiective împreună cu utilizatorii, identifică locurile periculoase și elaborează măsuri și recomandări de manipulare special adaptate. Consultanții oferă apoi asistență la implementare și documentează progresul.

Mai multe informații
Cu soluția digitală de management al flotei connect: de la Linde Material Handling, siguranța operatorului poate fi sporită.

Management digital al flotei

Soluția digitală de management al flotei connect oferă numeroase funcții care măresc siguranța operatorului și, astfel, și siguranța în depozit. Datorită controlului personalizat al accesului, compania operatoare poate adapta individual stivuitorul la operator. În funcție de calificare și de scop, viteza maximă poate fi de exemplu limitată. Operatorul, la rândul său, poate verifica starea stivuitorului la începutul turei, folosind o aplicație. În plus, connect oferă funcții precum monitorizarea electronică a daunelor, transmiterea automată a codurilor de eroare și o analiză a datelor de utilizare.

Mai multe informații
Programul de formare și instruire de la Linde Material Handling ajută la îmbunătățirea continuă a siguranței în depozit.

Program de formare și instruire

Operatorii instruiți sunt un factor decisiv în evitarea accidentelor de orice fel. Linde Material Handling oferă un program cuprinzător de formare și instruire pentru operatori începători și specialiști, pentru toate tipurile de vehicule. Accentul este pus pe seminarii în care specialiști precum instructorii de conducere și responsabilii de siguranță pot primi pregătire practică și teoretică și educație continuă. Astfel, Linde își sprijină clienții în îmbunătățirea continuă a siguranței în depozit și la prevenirea accidentelor cu stivuitorul.

Siguranța în serie

Stivuitoarele și echipamentele de depozitare de la Linde Material Handling dispun în mod standard de numeroase dotări care sporesc siguranța activă și pasivă în depozit și previn astfel accidentele cu stivuitorul. Acest lucru începe cu conturul stivuitorului: compartimentul operatorului este proiectat astfel încât întregul corp al operatorului să rămână în contururile stivuitorului în orice moment, iar operatorul să poată urmări în același timp împrejurimile sale. La toate stivuitoarele, Linde acordă o mare importanță ca operatorul să aibă o vedere cât mai clară posibil.

Conturul stivuitoarelor de la Linde Material Handling asigură siguranța operatorului

Vizibilitate liberă asupra sarcinilor și a mediului

Chiar și la viteză maximă, operatorii se pot baza pe dotările de siguranță standard de la Linde. Multe stivuitoare Linde folosesc mai multe sisteme de frânare independente. Dotările standard includ, de exemplu, frâne de parcare automate, care împiedică deplasarea accidentală a vehiculului pe rampe sau la încărcarea camioanelor. În plus, cu Linde Curve Assist are loc o reglarea automată a vitezei în curbe.

Manipulare fiabilă a sarcinii

O caracteristică cheie de performanță a stivuitoarelor Linde este manipularea în siguranță a sarcinilor grele. De exemplu, la stivuitoarele electrice și la stivuitoarele cu motor cu combustie internă, cilindrii de înclinare sunt atașați în spate pe structura stabilă a plafonului și cadrului. Lungimea mai mare a pârghiei face catargul și mai stabil și generează mai puține vibrații la stivuirea la înălțimi mari de ridicare. Acest lucru permite operatorului să lucreze mai sensibil, mai rapid și, mai ales, mai sigur. Designul permite, de asemenea, profiluri de catarg mai subțiri, care îmbunătățesc vizibilitatea.

Muncă fără oboseală

Prin condițiile de lucru ergonomice, Linde Material Handling asigură o muncă sigură și fără oboseală.

Compartimentul operatorului dintr-un stivuitor cu catarg retractabil

Condițiile de lucru ergonomice sunt o premisă esențială pentru o muncă fără oboseală și, prin urmare, în siguranță. Linde acordă o mare importanță protejării angajaților împotriva vibrațiilor și zdruncinăturilor cât mai bine posibil. Punțile motoare și de direcție decuplate și compartimentele decuplate ale operatorului sunt soluții tehnologice eficiente care asigură o ușurință maximă de utilizare a stivuitoarelor și, astfel, o muncă mai concentrată.

Aflați mai multe

Interacționează în siguranță cu mediul înconjurător – sisteme de lumină și avertizare

Vesta reflectorizantă interactivă de la Linde Material Handling avertizează operatorii de stivuitoare și pietonii în situații periculoase

Centură reflectorizantă pentru pietoni

Cu centura reflectorizantă pentru pietoni, Linde Material Handling își extinde sistemul inovator Safety Guard, care îi avertizează din timp pe pietoni într-o situație periculoasă. Centura reflectorizantă inteligentă folosește semnale luminoase, vibrații și sunete pentru a avertiza purtătorului asupra pericolelor și asigură astfel siguranța maximă în depozit – fie in interior, fie in exterior.

Aflați mai multe despre centura reflectorizantă pentru pietoni!
Linde Safety Guard de la Linde Material Handling sporește siguranța în depozit.

Linde Safety Guard

Acolo unde operează stivuitoare, există o interacțiune complexă între oameni și utilaje. Linde Safety Guard este un sistem inovator de asistență care crește siguranța pentru operatorii de stivuitoare și pietonii din imediata apropiere a stivuitorului.

Mai multe informații
Sistemul de avertizare în timpul deplasării, Linde BlueSpot™, face ca stivuitoarele să fie vizibile, fără zgomot.

Linde BlueSpot™

Sistemul de avertizare în timpul deplasării, Linde BlueSpot™, sporește siguranța în depozit, deoarece spotul LED face stivuitorul vizibil, fără zgomot.

Mai multe informații
Conceptele de iluminat inovatoare Linde VertiLight și Linde LED Stripes, de la Linde Material Handling, creează în mod fiabil mai multă siguranță în depozit.

VertiLight și LED Stripes

Lumina potrivită la momentul potrivit este o condiție prealabilă esențială pentru siguranță în depozit și eficiență atunci când se lucrează cu un stivuitor. Cu Linde VertiLight și benzile cu LED Linde, Linde Material Handling oferă două concepte inovatoare de iluminare.

Mai multe informații
Linde TruckSpot, de la Linde Material Handling, anunță printr-un semnal luminos că se apropie un stivuitor.

Linde TruckSpot

Culoarele înguste, intersecțiile și zonele cu vizibilitate redusă împiedică adesea pietonii să vadă la timp un stivuitor care se deplasează cu spatele. Linde TruckSpot, o soluție de avertizare optică, anunță printr-un semnal luminos că se apropie un stivuitor.

Mai multe informații

Reverse Assist Camera

Sistemul de asistență bazat pe cameră "Reverse Assist Camera" folosește inteligența artificială pentru a avertiza operatorii de stivuitoare cu privire la coliziunile cu persoane și pentru a reduce viteza utilajului.

Aflați mai multe

Manipulare sigură a stivuitoarelor și sarcinilor - sisteme de asistență pentru stivuitoare

Sistemul Linde Load Management Advanced de la Linde Material Handling face manipularea sarcinii mai ușoară și mai sigură cu transpaletele electrice.

Load Management Advanced

Linde Load Management Advanced face manipularea sarcinii mai ușoară și mai sigură cu transpaletele electrice. Atenționează operatorul cu ajutorul semnalelor de avertizare vizuale și acustice pe un afișaj color mare. Dacă greutatea reală a sarcinii depășește capacitatea maximă portantă, funcția de ridicare este blocată automat.

Aflați mai multe aici despre Load Management Advanced.

Load Management Advanced

Linde Load Management Advanced face manipularea sarcinii mai ușoară și mai sigură cu transpaletele electrice. Atenționează operatorul cu ajutorul semnalelor de avertizare vizuale și acustice pe un afișaj color mare. Dacă greutatea reală a sarcinii depășește capacitatea maximă portantă, funcția de ridicare este blocată automat.

Aflați mai multe despre Load Management Advanced!
Sistemul Linde Load Management Advanced de la Linde Material Handling face manipularea sarcinii mai ușoară și mai sigură cu transpaletele electrice.
Safety Pilot de la Linde Material Handling ajută la prevenirea accidentelor de răsturnare cu stivuitoare cu contragreutate.

Linde Safety Pilot

Răsturnarea cu un stivuitor cu contragreutate poate fi redusă în mare măsură, atunci când utilizați Safety Pilot, de la Linde Material Handling. Operatorul are întotdeauna la vedere parametri importanți pe un monitor mic, cum ar fi greutatea încărcăturii și distanța până la centrul de greutate. Dacă se atinge o stare critică de deplasare, monitorul arată acest lucru în culori de avertizare și se aude un semnal sonor de avertizare.

Mai multe informații
Sistemul de asistență pentru operator Dynamic Mast Control pentru stivuitoare cu catarg retractabil de la Linde Material Handling asigură o mai mare siguranță în depozit.

Dynamic Mast Control

Sistemul de asistență pentru operator Dynamic Mast Control pentru stivuitoarele cu catarg retractabil de la Linde Material Handling asigură o mai mare eficiență și siguranță în depozit datorită vibrațiilor reduse ale catargului, în special la înălțimi mari de ridicare.

Mai multe informații
Sistem de asistență Active Stability Control de la Linde Material Handling pentru stivuitorul K

Active Stability Control

Stivuitoarele pentru culoare foarte înguste își desfășoară activitatea la înălțimi mari. Culoarele sunt înguste și distanța până la raft este calculată cu precizie. Datorită acestui fapt, orice mici denivelări ale pardoselii depozitului pot deveni o problemă. Linde Material Handling oferă o soluție inovatoare pentru stivuitorul K prin sistemul de asistență Active Stability Control .

Mai multe informații
Sistemul de asistență de siguranță pentru culoare (GSA) de la Linde Material Handling ajută la reducerea daunelor aduse mediului depozitului.

Sistemul de asistență de siguranță pentru culoare

Asistentul de siguranță pentru culoare de la Linde ajută la reducerea daunelor aduse mediului de depozitare, adaptând mișcarea stivuitorului la mediul de depozitare. Pentru a face acest lucru, GSA este ghidat de etichete RFID care sunt plasate pe podea sau de coduri de bare care sunt atașate la coloanele rafturilor.

Mai multe informații

Pe drumul spre mai multă siguranță în depozit

Filosofia „Viziune Zero” s-a dovedit a fi elementul unificator al ofertelor de la Linde Material Handling în intralogistică. Soluțiile rezultate sunt concepute în așa fel încât să stabilească noi recorduri de siguranță în traficul intern. Ofertele de consultanță și service permit oamenilor să își proiecteze în mod optim mediul de lucru. Soluțiile inovatoare și digitale sprijină utilizatorii în îmbunătățirea continuă a proceselor.

Pe drumul spre o intralogistică mai sigură

Filosofia „Viziune Zero” s-a dovedit a fi elementul unificator al ofertelor de la Linde Material Handling în intralogistică. Soluțiile rezultate sunt concepute în așa fel încât să stabilească noi recorduri de siguranță în traficul intern. Ofertele de consultanță și service permit oamenilor să își proiecteze în mod optim mediul de lucru. Soluțiile inovatoare și digitale sprijină utilizatorii în îmbunătățirea continuă a proceselor.

Soluții de siguranță Linde – toate avantajele dintr-o privire

Produse

Cu fiecare stivuitor Linde, vă puteți baza pe o dotare de serie care prezintă siguranță și pe inovații ușor de echipat. Întreaga dumneavoastră flotă poate fi, de asemenea, actualizată în mod convenabil.

Consultanță și Service

Consultanță individuală de la experți, servicii complete și suport direct: dacă aveți întrebări legate de siguranță, vă puteți baza oricând pe asistența noastră vastă.

Inovații

Sistemele de asistență și inovațiile de vârf din punct de vedere tehnologic de la Linde sporesc siguranța în depozit - cu mult peste cerințele legale.