Optimizarea structurii flotei interne

Flota personalizată
Stivuitoare Linde utilizate în depozit

Dacă doriți să optimizați complet fluxul de materiale intern, aveți nevoie de o flotă personalizată de stivuitoare. Stivuitoarele nu trebuie supraîncărcate sau utilizate insuficient, ci ar trebui să ofere cea mai mare eficiență și disponibilitate posibile. Cu toate acestea, cerințele din jurul fluxului de materiale sunt în creștere, de exemplu datorită presiunii ridicate a costurilor și modificării structurilor logistice.

Drept urmare, planificatorii trebuie să țină cont de mulți factori atunci când doresc să perfecționeze inventarul sau să investească într-o nouă flotă. Pe lângă costurile de achiziție pentru stivuitoare, costurile pentru personal, energie și întreținere influențează factura generală. În plus, schimbările viitoare ale companiei joacă un rol în reproiectarea fluxului de materiale. De exemplu, ce se întâmplă când sunt necesare doar patru în loc de cinci stivuitoare datorită schimbărilor apărute în cadrul sarcinilor generale?

Linde oferă consultanță completă pentru analiza tuturor factorilor. Aceasta variază de la analiză și simulare la un nou concept de flotă. De asemenea, experții sprijină companiile în introducerea conceptului pe care l-au dezvoltat.

Consultanță pentru optimizarea flotei

Într-o analiză la fața locului, experții Linde aruncă o privire atentă la întreaga structură intralogistică și la flotă. Nu se concentrează doar pe stivuitoare, ci analizează toate procesele. Aceștia analizează datele flotei, cum ar fi orele de funcționare și distanțele parcurse folosind software-ul de analiză. Pe baza informațiilor obținute, experții creează un nou concept de flotă, adaptat exact nevoilor speciale de intralogistică. După faza de planificare, noul concept va fi implementat împreună cu suportul Linde

Ca parte a optimizării flotei cu ajutorul Linde Material Handling, experții Linde aruncă o privire atentă asupra situației actuale și creează un nou concept de flotă.

Flota perfectă în patru trepte

Compararea exactă a costurilor stivuitorului

Ce tip de stivuitor generează cele mai mici costuri în timpul fluxului de materiale – de exemplu, la descărcarea camionului, la depozitarea pe raft sau la selectarea comenzilor? Software-ul „Planul flotei”, care este utilizat în timpul consultanței de către experții de la Linde, oferă răspunsuri precise la această întrebare. Pentru a face acest lucru, programul simulează situația clienților cu doar câteva intrări pe computer și apoi calculează costurile de operare pentru fiecare stivuitor, inclusiv costurile pentru operator, consumul de energie, costurile de investiții și alți factori. În plus, „Planul flotei” arată clar câte stivuitoare sunt necesare pentru procesul general și care sunt costurile totale.

Sistemul modular de management al flotei connect:, de la Linde, oferă numeroase funcții pentru controlul accesului, gestionarea datelor, raportare, monitorizarea daunelor și analiza detaliată a utilizării.

Optimizarea continuă a flotei

Odată ce conceptul de flotă a fost găsit și stivuitoarele sunt utilizate, este important să monitorizați continuu operațiunile și să le optimizați, dacă este necesar. Aici vine în ajutor familia de produse Linde connect care organizează stivuitoarele în rețele și oferă managerilor de flote informații complete despre procesele lor logistice. În mod alternativ, contractele cu service complet oferă posibilitatea de a vă concentra și mai mult asupra activității de bază: în acest caz, experții Linde își asumă responsabilitatea pentru disponibilitatea operațională a întregii flote de stivuitoare.

Beneficiați de expertiză vastă

Doriți să optimizați fluxurile complexe de materiale ale stivuitoarelor dvs.? Profitați de cunoștințele și experiența vastă Linde.

Contactați-ne