Sisteme energetice dovedite și inovatoare de la Linde

Energie personalizată
Transpaleți electrici Linde echipați cu baterii Li-ION Linde utilizați într-un depozit

Sisteme energetice pentru toate situațiile

Alegerea sistemului energetic a devenit un factor din ce în ce mai important pentru intralogistică. Mai presus de toate, a fost pus în evidență costul total de proprietate, prescurtat: TCO (Total Cost of Ownership). La achiziționarea unui stivuitor, joacă un rol important nu numai costurile de achiziție, ci și costurile de exploatare și, de asemenea, de energie. Fiecare domeniu de aplicare are cerințele sale individuale. Aspecte precum spațiul necesar pentru realimentare sau încărcare, costurile de energie și compatibilitatea cu mediul.

De aceea, pe lângă motoarele cu combustie internă și bateriile cu plumb, bateriile Li-Ion sau pilele de combustie sunt din ce în ce mai adesea printre soluțiile preferate. Linde Material Handling oferă tehnologie de ultimă generație pentru fiecare sistem energetic, un număr mare de modele, precum și consultanță și service complete.

Motor cu combustie internă

Disponibilitate ridicată a stivuitorului, capacitate nominală a motorului, gamă mare de modele, alegere între motorină, gaz natural sau agent de propulsie.

Baterii cu plumb

Sistem energetic dovedit, selecție mare de stivuitoare și schimbare ușoară a bateriei.

Baterii Li-Ion

Încărcare intermediară scurtă și rapidă, eficiență energetică ridicată, fără pierderi de performanță, disponibilitate ridicată a stivuitorului și nu necesită întreținere.

Pile de combustie

Realimentare rapidă, costuri de operare reduse, manipulare sigură și curată, durată de viață lungă și economie de spațiu.

Un stivuitor de la Linde Material Handling transportă mărfuri.

Motor cu combustie internă

Performanță puternică până la 18 tone

Motoarele cu combustie internă și-au dovedit valoarea în cazul utilizării în intralogistică. De zeci de ani, Linde Material Handling stabilește standardele pentru productivitate și economie în dezvoltarea de stivuitoare cu motor cu combustie internă (motostivuitoare). Utilizatorii pot alege între motoarele diesel sau motoarele cu agent de propulsie sau gaz natural În cazul dieselului, motostivuitoarele sunt utilizate în afara spațiilor acoperite ale companiei, iar stivuitoarele cu gaz natural și agent de propulsie sunt, de asemenea, potrivite pentru o varietate de aplicații interioare.

Motostivuitoarele oferă un avantaj deosebit față de alte sisteme: datorită gărzii mari la sol, sunt potrivite chiar și în condiții de sol extrem de denivelate. În plus, ele impresionează în primul rând prin capacitatea nominală a motorului. Gestionează sarcini de până la 18 tone și sunt potrivite pentru aplicații intensive.

Stivuitoarele Linde au motoare economice cu zgomot redus și funcționează mai multe ore fără întrerupere. Ele impresionează prin intervalele lungi de service. Modulele de service ușor accesibile asigură, în plus, procese rapide și simple de întreținere.

Pompa este acționată de motorul cu combustie internă.

Putere și sensibilitate

Linde a fost prima companie care a folosit o acționare hidrostatică pe motostivuitoare. Aici motorul cu combustie internă acționează o pompă. Aceasta transferă puterea, cu ajutorul presiunii uleiului, printr-un circuit închis, la cele două motoare hidraulice din puntea motoare. Operatorul controlează cantitatea și direcția debitului de ulei – și, astfel, viteza și direcția de deplasare – folosind două pedale: controlul deplasării cu pedala dublă de la Linde.

Direcția de deplasare a stivuitorului este schimbată prin simpla comutare a pedalelor. Circuitul de ulei închis frânează stivuitorul. Un sistem de frânare este la fel de inutil în acest caz ca un ambreiaj sau o transmisie. Transmisia hidrostatică Linde funcționează continuu, absolut uniform și lin. Stivuitoarele Linde cu motor cu combustie internă își datorează dexteritatea și eficiența acestui transfer de putere inovator.

Baterii cu plumb

Ideal pentru aplicații ușoare până la medii

La sarcini reduse, stivuitoarele electrice și echipamentele de depozitare cu baterii cu plumb sunt încă o alternativă bună. Acest lucru se aplică, de exemplu, comercianților cu amănuntul care au nevoie de stivuitor doar pentru a încărca și descărca timp de câteva ore pe zi. Costurile de investiții pentru motostivuitoare și stivuitoare electrice cu baterii cu plumb sunt similare. Stivuitoarele cu baterii cu plumb sunt, în general, ceva mai ieftin de întreținut și sunt, de asemenea, potrivite pentru utilizare în interior. Această tehnologie este dovedită de zeci de ani.

Transpalet pentru înălțimi mari de ridicare L14 – L20, de la Linde.

Afișarea duratei de viață a bateriei stivuitoarelor electrice și a echipamentelor de depozitare de la Linde este exact la minut pentru o planificare precisă a utilizării. În operarea cu mai multe schimburi, de obicei nu este posibilă schimbarea bateriei. În cazul stivuitoarelor electrice de la Linde, acest lucru este deosebit de flexibil cu un număr de cinci opțiuni. Opțional, stivuitorul poate fi comandat și cu un încărcător integrat. Deoarece aplicațiile stivuitoarelor sunt foarte diferite, Linde oferă o varietate de capacități diferite ale bateriei pentru intensitatea și durata corespunzătoare.

Baterii Li-Ion

Flexibilitatea este esențială

O provocare când vine vorba de electromobilitate este asigurarea disponibilității stivuitorului la un nivel mai ridicat decât cel al motoarelor cu combustie internă. Aici intră în joc tehnologia Li-Ion. Aceasta oferă o serie întreagă de avantaje pentru stivuitoarele electrice și echipamentele de depozitare, în comparație cu bateriile cu plumb.

Nu este necesară schimbarea costisitoare și consumatoare de timp a bateriei, deoarece aceasta poate fi încărcată chiar și în timpul pauzelor scurte. Combinația dintre o baterie Li-Ion de la Linde și încărcătorul Linde aferent crește randamentul energetic cu 30%, comparativ cu bateriile cu plumb. Acest lucru duce la reducerea costurilor pentru energie. O tensiune constantă înseamnă că nu există pierderi de performanță, chiar și atunci când starea de încărcare a bateriei scade. În plus, din moment ce nu mai scapă gaze de baterie, atât spațiul de încărcare a bateriei, cât și conceptul de ventilație nu mai sunt o investiție suplimentară.

Soluția cu Li-Ion de la Linde crește disponibilitatea stivuitoarelor, face operarea mai economică, mai sigură și, în același timp, mai durabilă. Practic este potrivită pentru toate domeniile de aplicare. Avantajele dvs. apar în special în aplicații intensive, de exemplu în operarea în mai multe schimburi, în aplicații pentru depozite frigorifice sau în industria băuturilor, de exemplu, dar și în zone de lucru deosebit de sensibile, cum ar fi industria farmaceutică sau alimentară. Capacități diferite ale bateriei în combinație cu diferite capacități de încărcare sunt disponibile pentru o flexibilitate maximă.

Pentru companiile care caută o alternativă fără emisii, stivuitoarele și echipamentele de depozitare cu baterii Li-Ion sunt o alegere bună. Linde oferă un instrument consultativ specific aplicației pentru calcularea costurilor totale de proprietate (TCO). Pe baza aplicației individuale a clientului, calculatorul arată care pachet energetic este cel mai potrivit.

Pile de combustie

Alimentare rapidă

Atunci când căutați un sistem energetic adecvat, aspecte precum cerințele de spațiu pentru realimentare sau încărcare, costurile cu energia și durabilitatea ecologică joacă un rol important, pe lângă cerințele de utilizare. Pilele de combustie sunt o alternativă interesantă aici. În pila de combustie, hidrogenul și oxigenul reacționează pentru a produce energie electrică, căldură și apă.

Stivuitoarele cu pile de combustie pot fi umplute cu hidrogen în unul până la trei minute. Disponibilitatea crescută a utilajelor este un mare avantaj pentru operarea în schimburi. Acest lucru face ca tehnologia să fie interesantă atât pentru mediile de producție, cât și pentru serviciile de logistică intensivă. Infrastructura pentru alimentarea cu hidrogen poate fi de asemenea implementată pentru a economisi spațiu.

Deoarece costul hidrogenului a scăzut semnificativ în ultimii ani, există și avantaje în costurile de exploatare. În plus, eliminarea bateriilor care consumă timp și timpii scurți de realimentare cresc productivitatea, siguranța și igiena.

Cerințe de infrastructură

În funcție de cerințele aplicației, tehnologia cu pile de combustie este deja sistemul energetic ideal pentru unele companii. Conceptul de soluție adecvat este elaborat individual de către Linde. Pentru a asigura o utilizare eficientă, trebuie luate în considerare anumite cerințe, cum ar fi dimensiunea flotei, infrastructura de hidrogen și benzile transportoare.