Noul catarg retractabil HD de la Linde pentru stivuitoarele cu catarg retractabil R14 – R25

Catarg optim, manevrare optimă
Noul catarg retractabil HD pentru stivuitoarele cu catarg retractabil R14 – R25 de la Linde Material Handling

Stivuitoarele cu catarg retractabil sunt ajutoarele perfecte în aproape orice tip de depozit. Mulțumită caracterului compact și înălțimii de ridicare considerabile ale acestora, acestea manevrează în spațiile cele mai înguste și ajung chiar și la zonele greu accesibile ale rafturilor de la înălțimi mari. Particularitatea stivuitoarelor cu catarg retractabil este catargul mobil, cu ajutorul căruia bunurile pot fi depozitate și scoase din depozit în mod flexibil chiar și prin pasaje înguste, la orice nivel.

Datorită numeroaselor avantaje ale acestora, stivuitoarele cu catarg retractabil joacă un rol tot mai important în procesele de depozitare și transport. O importanță tot mai mare o capătă și cerințele pe care utilizatorii le impun acestor stivuitoare foarte specializate. Acest lucru se aplică îndeosebi în cazul așa-numitelor utilizări heavy duty, pentru care se solicită performanțe în manevrare tot mai mari.

Provocări pentru stivuitoarele cu catarg retractabil moderne

În intralogistică, tendința este spre hale de depozitare tot mai înalte. Spațiile de logistică sunt costisitoare și trebuie utilizate optim în toate dimensiunile. Din acest motiv, rafturile cu o înălțime de zece metri și mai mult nu mai sunt demult o raritate. Stivuitoarele cu catarg retractabil trebuie să garanteze o manipulare rapidă și sigură a mărfurilor, chiar și la aceste înălțimi.

Pentru stivuitoarele cu catarg retractabil rezultă de aici în primul rând necesitatea urgentă de înălțimi de ridicare tot mai mari, cu capacități portante reziduale care cresc concomitent. Însă nu doar asta: pe măsură ce vehiculele cu catarge extinse devin tot mai înalte, totodată trebuie să fie suficient de compacte cu catargul retras, pentru a putea trece fără probleme prin orice ușă sau culoar.

Caracterul compact este cerința momentului și în ceea ce privește dimensiunile stivuitoarelor, întrucât, cu toate că înălțimile rafturilor cresc, utilizatorii nu doresc să mărească lățimea culoarelor de lucru, pentru a utiliza optim spațiul de depozitare disponibil. O altă problemă o constituie numărul tot mai mare de vibrații ale mastului și vizibilitatea restricționată, care deranjează șoferul la înălțimi tot mai mari ale catargului.

Catarg retractabil HD nou pentru stivuitoarele cu catarg retractabil R14 – R25

Linde răspunde cerințelor pieței și își dotează stivuitoarele din seria constructivă R14 – R25 începând de la o capacitate portantă de 1400 kilograme, cu un catarg retractabil HD Heavy Duty inedit, care mărește considerabil performanța operatorului și stivuitorului. Noul catarg îmbunătățește vederea asupra încărcăturii, raftului și mediului, atinge înălțimi de ridicare mai mari și dispune de capacități portante reziduale mai mari. Totodată, noul catarg retractabil asigură un raport competitiv între înălțimea de ridicare și înălțimea de construcție închisă. Astfel, chiar și cu catargul retras, stivuitorul rămâne suficient de compact pentru toate locurile de utilizare și înălțimile de trecere tipice.

Siguranța și performanța în prim plan: vedere mai bună în toate direcțiile

O vedere cât mai bună posibil asupra sarcinii și mediului este premisa de bază pentru lucrul cu stivuitoarele cu catarg retractabil în condiții de siguranță. La construcțiile anterioare ale catargului, vizibilitatea operatorului era parțial restricționată. Cu noul catarg retractabil HD, acest lucru s-a schimbat. Și anume, în două moduri:

Vizibilitate asupra sarcinii

Spre deosebire de modelele precedente, noul catarg retractabil HD este realizat considerabil mai lat și renunță la traversele perpendiculare necesare până acum. Astfel, între profilurile catargului rezultă câmpuri de vizibilitate considerabil mai mari, ceea ce îmbunătățește semnificativ vederea asupra furcii. În funcție de tip și versiuni, câmpul de vizibilitate al operatorului se extinde cu până la 27 de procente. O construcție optimizată a traversei de capăt asigură în plus o vedere liberă în sus, ceea ce îmbunătățește considerabil controlul asupra sarcinii la momentul depozitării și scoaterii din depozit la înălțime mare.

Vizibilitate după catarg

Noul catarg retractabil de la Linde îmbunătățește vederea orizontală asupra mediului de lucru, fiind aplicat pe stivuitor într-o poziție mai avantajoasă. În acest mod, operatorul poate să arunce o privire asupra catargului încărcat fără să fie nevoie să se sprijine de stivuitor.

Noul catarg retractabil de la Linde cu vizibilitate optimizată după catarg

Performanță la orice dimensiune: înălțime de ridicare, capacitate portantă reziduală și manevrabilitate

Următoarele stivuitoare de la Linde dispun de noul catarg retractabil:

 • R14 HD
 • R16 HD
 • R20
 • R20 HD
 • R20 W
 • R25

Cu fiecare metru de suprafață de depozitare verticală, companiile economisesc costurile în mod eficient. Pentru a utiliza în mod profitabil acest loc suplimentar, stivuitoarele cu catarg retractabil utilizate trebuie să opereze la înălțimi tot mai mari și, cu toate acestea, să fie în continuare compacte și manevrabile.

 • Mai multă înălțime: noul catarg retractabil de la Linde atinge o înălțime de ridicare de până la 15 metri, depășindu-și astfel predecesorii cu doi metri.
 • Mai multă capacitate portantă reziduală: totodată, capacitatea portantă reziduală a fost îmbunătățită, astfel încât stivuitoarele pot să manevreze o greutate considerabil mai mare a sarcinilor față de cele de până acum, chiar și atunci când catargul este complet extins.
 • Aceeași lungime: în ciuda înălțimii suplimentare a noului catarg retractabil, lungimea stivuitoarelor cu catarg retractabil rămâne neschimbată. Astfel, stivuitoarele își mențin manevrabilitatea obișnuită. Acestea pot fi manevrate în continuare în pasaje înguste ale depozitului și pot utiliza întreaga capacitate, chiar și în condiții de spațiu limitat.

Stivuitorul cu catarg retractabil R20 de la Linde Material Handling cu noul catarg retractabil.

Caracter compact maxim: Raportul dintre înălțimea de ridicare și înălțimea stivuitorului

Pentru stivuitoarele cu catarg retractabil, nu doar înălțimea catargului extins este importantă. Atunci când catargul este retras, stivuitorul trebuie să fie cât mai compact posibil, pentru a putea trece prin toate pasajele halei de depozitare. Pentru a garanta acest lucru, Linde a optimizat pentru noul catarg retractabil raportul dintre înălțimea de ridicare și înălțimea închisă. Astfel, de exemplu, noul catarg de 15 metri este în stare închisă chiar mai jos decât versiunea de 13 metri a modelului precedent.

Prevenirea vibrațiilor: profiluri robuste pentru mai multă stabilitate

La depozitarea și scoaterea din depozit la înălțimi mari, stabilitatea catargului retractabil este cea mai importantă. În cazul în care catargul începe să vibreze, operatorul trebuie să aștepte până când vibrațiile se diminuează. Acest lucru costă timp prețios și, în cel mai rău caz, duce la coliziuni cu raftul și la daune la nivelul încărcăturii. Din acest motiv, noul catarg retractabil Linde este proiectat astfel încât vibrațiile să fie evitate într-un mod și mai consecvent.

Construcție mai robustă

Pentru mai multă stabilitate, noul concept de catarg de ridicare dispune de profiluri mai robuste ale catargului, cu un concept de consolidare gradată. Astfel, catargul retractabil primește o rigiditate suplimentară, iar deformarea componentelor individuale este minimizată. Stabilitatea ridicată asigură faptul că apar mai puține vibrații în timpul utilizării, ceea ce duce la sporirea performanței în manevrare.

Dynamic Mast Control

Sistemul inovator de asistență pentru șofer Dynamic Mast Control (DMC) asigură o stabilitate suplimentară a catargului. Un mecanism de acționare linear electric echilibrează extrem de rapid pe bază de senzori vibrațiile catargului la înălțime prin intermediul unor contra-mișcări țintite și de înaltă precizie, garantând astfel procese de manevrare mai rapide și mai sigure la înălțimi mari. DMC-ul opțional este disponibil și pentru noul catarg retractabil HD.

Ușor de întreținut: demontare mai ușoară, costuri de service mai mici

Noul catarg retractabil se poate demonta și monta mai ușor decât predecesorii săi. Acest lucru este posibil deoarece sania retractabilă rămâne în șasiul stivuitorului la momentul demontării. În acest mod, la nevoie, stivuitoarele pot fi duse rapid într-o altă locație, și acolo pot fi repuse prompt în funcțiune. Astfel, noul catarg retractabil simplifică și lucrările de service: necesarul de timp și costurile de transport, dezasamblare și asamblare sunt reduse cu până la 50 de procente.

Noul catarg retractabil: Avantaje dintr-o privire

 • Profiluri de catarg inovatoare pentru mai multă vizibilitate asupra încărcăturii
 • Poziție mai bună a catargului pentru vizibilitate optimizată
 • Înălțime de ridicare de 15 metri pentru utilizare pe rafturile cele mai înalte
 • Mai multă capacitate portantă reziduală pentru manevrare maximă
 • Raport optimizat între catargul retras și extins
 • Lungime neschimbată a stivuitorului, pentru o manevrabilitate optimă
 • Profiluri mai robuste ale catargului, pentru mai multă stabilitate constructivă
 • Demontare mai ușoară, pentru costuri de service mai mici