O selectare eficientă a comenzilor – chiar și la nivelul superior

05.03.2020

Noul sortator de comenzi Linde V08 de la Linde Material Handling

Rate de ridicare mai mari, condiții de lucru ergonomice, siguranță mai mare pentru operatori: acestea sunt doar câteva dintre avantajele oferite de noul sortator de comenzi V08, de la Linde Material Handling. Echipamentul permite operațiuni regulate de picking la o înălțime de până la 2,80 metri și ajută managerii de logistică să țină costurile sub control.

În multe depozite, tot mai multe mărfuri trebuie colectate într-un interval de timp tot mai scurt. Adesea, un nivel al raftului nu este suficient, astfel incat marfurile sunt depozitate nu doar una lângă alta, ci și pe raftul de deasupra. Până la înălțimi de 1,60 metri este convenabil să utilizați un sortator de comenzi care operează la nivelul solului. Dar, dincolo de această înălțime, munca devine incomoda și obositoare pentru personalul depozitului.

4572_2158_Li_CX_16zu9

Noul Linde V08 pentru operațiuni regulate de picking până la o înălțime de 2.80 metri oferă condiții de lucru ergonomice, rate de ridicare mari și siguranță mai mare pentru operatori.

În plus, față de platforma operatorului, la noul sortator de comenzi Linde V08 dispozitivul de manipulare a încărcăturii se deplasează și pe verticală. Operatorul poate așeza imediat pe furci mărfurile scoase de pe raft și apoi continuă până la următoarea operațiune de picking.“Această caracteristică asigură o eficiență sporită atunci când operatorii preiau marfa în mod regulat de la primul și al doilea nivel“, afirmă Eloïse Lévêque, Product Manager la Linde Material Handling.

Deoarece, companiile au sisteme diferite de picking în aceași locație, sunt disponibile două modele de sortatoare de comenzi:

  • La sortatorul Linde V08-01, platforma operatorului și furcile sunt conectate între ele, asigurând un acces facil la mărfuri, direct de pe platformă. Acest lucru permite ca produsele voluminoase sau grele să fie împinse pe palet sau container, fără a le ridica de pe raft. Pentru spațiile înguste, există o versiune cu furci scurte și capacitate de încărcare de 700 kg (cu centrul de greutate la 500 mm). Prin comparație, versiunea cu furci lungi și o capacitate de încărcare de 1000 kg oferă o stabilitate mai mare.
  • Al doilea model, Linde V08-02, are prevăzut un dispozitiv auxiliar de ridicare cu o capacitate de încărcare de 800 kg. Această caracteristică permite operatorului să ridice furcile independent de platformă, pentru a așeza mărfurile extrase din raft la o înălțime convenabilă pe palet.

4572_2506_Li_CX_16zu9

Sortatorul vertical de comenzi Linde V08-02 are o funcție de ridicare auxiliară pentru o capacitate de încărcare de 800 kg. Această funcție permite operatorului să ridice furcile, independent de platformă.

Design-ul ergonomic asigură productivitate

Toate sortatoarele de comenzi Linde pentru înălțimi mici și medii urmează același principiu de funcționare. Această caracteristică permite operarea mai ușoară pentru angajați, atunci când comută între diferitele tipuri de echipamente. Conceptul de funcționare include noul volan Linde reglabil pe înălțime și butoanele pentru controlul direcției de mers.
Butoanele pentru ridicarea și coborârea platformei operatorului, dar și acționarea dispozitivului auxiliar de ridicare (disponibil pe V08-02) sunt poziționate în zona centrală a volanului. Acest lucru oferă operatorului avantajul de a opera stivuitorul cu o singură mână. Platforma de control poate fi coborâtă în timpul conducerii, folosind un comutator de picior. Această facilitate aduce economie de timp.

4572_2569_Li_CX_16zu9

La modelul Linde V08-01 platforma operatorului și furcile sunt bine conectate între ele, iar operatorul poate accesa paletul direct de pe platformă.

Un afișaj color multifuncțional oferă o imagine de ansamblu asupra tuturor datelor de operare importante, folosind cifre și simboluri mari. În plus, sistemul de management al flotei Linde:connect cu soluția cloud opțională, accesul facil la componentele pentru service și baterie, asigură o productivitate ridicată.

Pe lângă capacitatea ridicată de manipulare, aceste modele noi de sortatoare de comenzi, asigură clienților un grad ridicat de siguranță și protecție în timpul operațiunilor efectuate în depozite. Design-ul optimizat al echipamentului de depozitare oferă operatorului o vizibilitate mai bună. Sunt disponibile opțional și alte echipări pentru siguranță sporită, cum ar fi barierele laterale monitorizate electric, un cadru de protecție integrat în fața șasiului și sistemul de asistență Linde Curve Control, pentru reglarea automată a vitezei în curbe.