Păstrați o distanță de siguranță

21.07.2020

Echipamentele portabile smart asigură o protecție eficientă împotriva infecțiilor

Sunt suficient de departe sau prea aproape? Chiar dacă angajații știu cât de esențial este să păstreze o distanță sigură unul față de celălalt în timpul pandemiei COVID-19, instinctele cuiva pot fi înșelătoare. Pentru a remedia acest lucru, Linde Material Handling prezintă două soluții simple și extrem de eficiente: Linde Secure Distance Vest și Linde Distance Beeper care emite avertismente auditive, vizuale și tactile atunci când angajații se apropie prea mult unul de celălalt - permițând astfel capacitatea de a lucra liber, cu protecție maximă împotriva infectării.

Fie că este vorba de asamblarea pe linia de producție, de preluarea comenzilor în depozit sau de pauzele comune de cafea: în fabricile industriale și în centrele de distribuție, apropierea dintre colegi este adesea inevitabilă.Totuși, pe fondul pandemiei de coronavirus, astfel de situații de zi cu zi reprezintă adevărate riscuri de siguranță. Acest lucru se aplică angajaților și, de asemenea, companiilor, care, în cel mai rău caz, ar putea fi forțați să își închidă operațiunile în cazul în care apare o infectare.

Cum pot fi implementate în mod eficient noile reguli de distanțare fără a perturba procesele de lucru? Specialistul în intralogistică - Linde Material Handling oferă un răspuns inteligent la această întrebare, sub forma Secure Distance Vest.Numele spune totul - acest dispozitiv de siguranță portabil, care este certificat conform standardului de siguranță EN ISO 20471, monitorizează continuu conformitatea cu privire la distanța minimă configurabilă individual, necesară între angajați. Dacă se apropie prea mult unul de celălalt, vestele emit alerte sub formă de flash-uri, tonuri de avertizare și vibrații.

Pentru a realiza acest lucru, este utilizată tehnologia în bandă ultra-largă, extrem de fiabilă și precisă, care funcționează chiar și prin pereți, rafturi și porți. Un alt avantaj este că nu este necesară o infrastructură tehnică suplimentară; De îndată ce angajații și-au îmbrăcat echipamentul inteligent, aceștia se pot concentra complet asupra muncii lor, fără a fi nevoie să evalueze în mod constant dacă mențin distanța prestabilită. Dacă totuși apare un caz de infectare în companie, - disponibilă opțional - funcția suplimentară de „Tracking&Tracing” face posibilă aflarea celui care a fost în vecinătatea persoanei care a fost testată pozitiv. În acest fel, companiile pot evita să pună în carantină întregul personal. Toate datele sunt șterse după cel mult patru săptămâni.

Vesta de securizare a distanței a fost dezvoltată pe baza sistemului de asistență Linde Safety Guard, care avertizează asupra coliziunilor dintre stivuitoare și pietonii, din mediile intralogistice. A doua soluție pe care Linde a adaptat-o pentru a satisface noile cerințe rezultate din pandemia de coronavirus provine, de asemenea, din această familie de produse. Denumite Beepere de distanță, aceste unități portabile mici sunt atașate la îmbrăcăminte, curele sau brățări, de exemplu, și oferă companiilor aceeași gamă de funcții ca și Vesta de securizare a distanței: siguranță maximă cu efort minim de implementare.

Remarcabil: investiția în aceste soluții inteligente de siguranță de la Linde Material Handling va continua să ofere rezultate chiar și după ce pandemia s-a încheiat.Vestele și beep-urile pot fi ușor convertite în funcțiile clasice oferite de Linde Safety Guard și vor avertiza apoi asupra coliziunilor cu stivuitoarele. În schimb, acest lucru este valabil și pentru sistemele „Safety Guard” care sunt deja utilizate de clienți: acestea pot fi reprogramate, în conformitate cu noua avertizare la distanță utilizată pentru protecția împotriva infectării.

Vesta de siguranță Linde și modulul flexibil Linde Distance Beeper

Vesta de securizare a distanței Linde și echipamentul flexibil Beeper-ul de distanță Linde oferă avertismente auditive, vizuale și tactile atunci când angajații se apropie prea mult unul de celălalt - permițând astfel capacitatea de a lucra liber cu protecție maximă împotriva infectării.

„Vremuri ca acestea necesită o gândire neconvențională”, spune Andreas Krinninger, CEO Linde Material Handling: „Cu Vesta noastră de securizare a distanței și Beeper-ul de distanță, am adaptat un sistem sofisticat noilor circumstanțe și oferim companiilor o opțiune simplă pentru prevenirea lanțurilor de infecție și menținându-și astfel capacitatea operațională. Ambele soluții sunt deja utilizate cu succes în mai multe locații proprii - și primim, de asemenea, feedback foarte pozitiv de la clienții care-l testează. Mai mult, faptul că aceste echipamente pot continua să fie utilizate în scopuri de siguranță a muncii, odată ce pandemia este terminată, investiția este durabilă. ”