Noi campioni în manevrabilitate

12 oct. 2020

Sunt înguste și extrem de manevrabile, oferind în același timp cea mai mare fiabilitate și capacitate de încărcare: noile transpalete cu operator purtat de la Linde Material Handling. Mai înguste decât un europalet, transpaletele electrice Linde T20 FP și Linde T25 FP (capacitate de încărcare de 2 t, respectiv 2,5 t) și transpaleta cu platformă dublă Linde D10 FP (capacitate de încărcare de 1 t) impresionează clienții prin robustețea lor, ușurința în utilizare și varietatea de dotări opționale pentru confort și siguranță.

Oricine a cărui sarcină implică poziționarea a zeci de paleți pe zonele de încărcare a camioanelor sau deplasarea lor înainte și înapoi între zonele de staționare, este conștient că fiecare centimetru contează! Cu cât echipamentul este mai îngust și mai manevrabil, cu atât mai bine. Noile transpalete electrice Linde T20 FP și Linde T25 FP îndeplinesc perfect această cerință. Cu o lățime de numai 720 milimetri, șasiul joacă un rol important în a permite operatorilor să poziționeze cu precizie mărfurile. Deoarece echipamentele sunt mai înguste decât europaleții pe care îi transportă, este evitată deteriorarea pereților laterali ai camioanelor, fenomen care ar apărea în mod repetat la manevrarea pe platforma de încărcare. Lățimea redusă a șasiului este, de asemenea, un atribut pozitiv la manevrarea rapidă în zonele de primire și expediere a mărfurilor sau pe culoarele înguste.

Transpaleta electrică cu punte dublă Linde D10 FP este alegerea ideală atunci când vine vorba de încărcarea camioanelor într-un spațiu redus. Echipamentul poate gestiona sarcini de până la 1.000 de kilograme pe furci - și, alternativ, 2.000 de kilograme cu funcția de ridicare inițială sau 1.200 kilograme cu funcția de ridicare principală.

Linde D10 FP

Noile transpalete cu operator purtat de la Linde Material Handling sunt înguste și foarte manevrabile, oferind în același timp cea mai mare fiabilitate și capacitate de încărcare.

Fiecare dintre cele trei noi modele vine echipat cu o platformă fixă pentru operatorul purtat. Accesul în utilaj se realizează din spate; două mânere de prindere, în stânga și în dreapta, și platforma operatorului aflată la o înălțime de numai 200 milimetri facilitează accesul. Mediul de operare al echipamentului poate fi adaptat la nevoile operatorului. Platforma operatorului are o lățime de 538 milimetri și poate fi opțional complet suspendată de șasiu, pentru a oferi cea mai bună amortizare împotriva șocurilor cauzate de pardoselile denivelate, astfel încât să protejeze operatorul de oboseala prematură. Elementele de comandă ergnomice sunt ușor de acționat pe ambele părți, astfel încât toate funcțiile de conducere și de ridicare să poată fi manevrate cu o singură mână.

Concepute pentru o vizibilitate optimă, transpaletele electrice oferă operatorului o vizibilitate optimă asupra zonei de conducere și a încărcăturii, ceea ce ajută la menținerea unui câmp vizual clar în mediile aglomerate din depozitele de azi. Sistemele electromagnetice, electrice și hidraulice asigură o frânare adaptivă, care răspunde la greutatea sarcinii, printre alte variabile. Din motive de siguranță, întregul covor de pe podeaua platformei este conceput ca un comutator tip “om mort”: dacă operatorul părăsește utilajul, acesta se oprește imediat și rămâne în poziție - chiar și pe rampele înclinate.

Șasiul este format din două rame masive din oțel care ajung chiar deasupra solului, protejând operatorul și absorbind denivelările ușoare. Împreună cu mânerele de prindere poziționate în interior și unitatea de comandă poziționată central, acestea mențin în permanență operatorul în contururile de protecție ale utilajului. Alte caracteristici de siguranță, dintre care unele sunt opționale, includ Linde Curve Control (controlul vitezei în viraje), Linde Speed Management (reglarea vitezei în funcție de sarcină) și Linde BlueSpot (lumină LED albastră cu funcție de avertizare).

Motorul trifazat cu putere de 2,3 și respectiv 3 kW dezvoltă viteze de deplasare de până la 14 km/h, iar pentru transpaleta cu platformă dublă de 10 km/h. Această caracteristică mărește potențialul de performanță sporită a manipulării, mai ales atunci când se deplasează pe distanțe mai mari. Cu toate acestea, pentru a vă putea adapta la aplicații specifice, viteza maximă a transpaletelor poate fi setată la cerere, la 8, 10, 12 sau 14 km/h. Echipamentele oferă, de asemenea, un aport de putere în pante: în funcție de model, se poate atinge înclinație de până la 13% cu sarcină și până la 20% fără sarcină.

Linde T25 FP

Noile transpalete cu operator purtat de la Linde Material Handling sunt mai înguste decât europaleții pe care îi transportă și acest lucru ajută la prevenirea deteriorării pereților laterali ai camioanelor.

Un alt mare avantaj al noilor modele de echipamente este varietatea mare de dotări și module opționale. Acestea ajută la echiparea transpaletelor în cel mai bun mod posibil, pentru condițiile specifice de funcționare. Iată câteva exemple:

  • Unitate de comandă reglabilă pe înălțime: în funcție de înălțimea operatorului, unitatea de operare poate fi ridicată până la o înălțime de 110 milimetri.
  • Roți cu role: sunt disponibile trei niveluri diferite de amortizare pentru a realiza un raport optim între stabilitate și tracțiune.
  • Managementul flotei: sistemul modular Linde „connect” oferă funcții care variază de la controlul accesului și detectarea șocurilor până la gestionarea întreținerii și analiza completă a utilizării.
  • Încărcător de bord: este disponibil atât pentru bateriile plumb-acid, cât și pentru cele cu litiu-ion, putând fi conectat la orice priză de energie electrică; în acest mod operatorii evită să utilizeze încărcătoarele fixe.
  • Afișaj color multifuncțional: sunt afișați toți parametrii importanți ai utilajului, cum ar fi orele de funcționare, starea de încărcare a bateriei, întreținerea și mesajele de eroare.

Gama largă de produse Linde Material Handling oferă mult mai multe opțiuni, inclusiv o versiune pentru depozitele de frig, pentru temperaturi ambientale de până la minus 35 de grade Celsius, suporți pentru terminalele de date, scanere sau role cu folie stretch, compartimente de depozitare și diferite versiuni de roți de sarcină.