Un nivel ridicat de flexibilitate, siguranță și productivitate - complet automate

16.11.2020

Nu se îmbolnăvesc niciodată, nu fac greșeli și lucrează non-stop: stivuitoarele automate oferă o gamă largă de avantaje clare. Linde Material Handling și-a actualizat gama diversificată de produse și vă prezintă stivuitorul cu catarg retractabil Linde R-MATIC din a doua generație și un model suplimentar Linde L-MATIC HD. Experiența acumulată de Linde din proiectele anterioare care implică peste 50 de echipamente, a fost dezvoltată în continuare pentru stivuitoarele cu catarg retractabil. Caracteristicile de performanță rezultate asigură o productivitate, siguranță și flexibilitate mai mare.

Depozitele de paleți joacă un rol central ca zone tampon pentru materiale, atât în procesele industriale de fabricație, cât și în centrele de distribuție. Operațiunile de depozitare și comisionare din sistemele de rafturi înalte sunt de obicei procese standardizate, care implică un grad ridicat de repetitivitate. De regulă, cu cât distanțele dintre rândurile de rafturi sunt mai mici și cu cât poziționarea paleților individuali este mai precisă, cu atât depozitul este mai eficient. Exact acest lucru face din sistemele de depozitare a paleților câmpul de aplicare ideal pentru echipamentele automate, cum ar fi stivuitorul cu catarg retractabil Linde R-MATIC și transpaleta electrică Linde L-MATIC HD.

Noile stivuitoare Linde pot funcționa cu precizie maximă chiar și în cele mai înguste spații: cu o lungime de 2,520 milimetri și o lățime de 1,565 milimetri, Linde R-MATIC (capacitate de încărcare de 1,6 tone) este singurul stivuitor hibrid automat pe piața EMEA, care poate manevra pe culoare înguste de 2,90 metri. Controlat de software, stivuitorul poate stoca paleți cu o precizie extrem de mare, chiar și la înălțimi de ridicare mai mari de unsprezece metri. „Proiectarea, manevrabilitatea, manipularea încărcăturii și precizia acestor stivuitoare automatizate sunt decisive pentru performanța sistemului general”, spune Alexandra Mertel, Product Manager Automation & Intralogistics Solutions la Linde Material Handling: „Aceste criterii sunt cruciale pentru ca paleții să fie amplasați exact la locurile de depozitare prevăzute și pentru îmbunătățirea ciclurilor de selectare și depozitare. ”

Cu ajutorul unui sistem de navigație laser, stivuitoarele se deplasează în mod dinamic prin depozit, primind comenzi de transport direct de la sistemul de gestionare al depozitului prin intermediul unității centrale de control.

Stivuitoarele automate realizează o creștere semnificativă a productivității cu ajutorul camerei 3D auto-calibrată care este echipată cu o nouă generație de software. Nu numai că această cameră recunoaște semnificativ mai bine dimensiunile paletului, dar poate vedea și în profunzime paletul, ceea ce face ca ridicarea și amplasarea acestuia să fie mult mai precisă - fie la sol, pe transportoare cu role sau pe rafturi.

În același timp, stivuitoarele automate sunt capabile să transporte o varietate mai mare de paleți. Acest lucru este asigurat de algoritmi relativi de recunoaștere a imaginilor, dezvoltați exclusiv de Linde Material Handling, care au fost validați în teste ample.

Linde R-MATIC

Experiența acumulată din proiectele anterioare care implică peste 50 de echipamente a condus la dezvoltarea stivuitoarelor automate cu catarg retracabil Linde R-MATIC. Caracteristicile de performanță rezultate asigură un nivel ridicat de productivitate, siguranță și flexibilitate.

În baza practicii standard Linde Material Handling, stivuitoarele automate îndeplinesc cele mai înalte cerințe de siguranță. Patru scanere sunt integrate în echipament la nivelul pardoselii, realizând un câmp de siguranță de 360 de grade în jurul utilajului și verificând în permanență obstacolele.

Echipamentul standard include, de asemenea, comutatoare suplimentare pentru oprire de urgență, cunoscutul Linde Blue Spot și sistemul Dynamic Mast Control, care oferă asistență importantă la înălțimi ridicate. Echipamentele disponibile în mod opțional includ un senzor care detectează suprasarcinile și o a doua cameră 3D, poziționată mai sus, care poate genera economie de timp în manipularea sarcinii.

Cele două modele Linde L-MATIC HD cu capacitate de încărcare de 1,6 și 2,0 tone sunt dotate cu echipamente de siguranță, inclusiv bare de protecție laterale, scanere standard și opționale, comutatoare pentru oprire de urgență și sisteme optice și acustice de avertizare. Și aici, detectarea sarcinii se face prin intermediul inovatoarei camere 3D.

Stivuitoarele cu catarg retractabil și transpaletele electrice sunt proiectate ca o soluție hibridă, permițând operatorului să preia controlul utilajului în orice moment și să treacă în modul manual. O altă caracteristică nouă este capacitatea de încărcare autonomă. Echipate cu baterii cu încărcare rapidă, stivuitoarele automate se deplasează către stația de încărcare independent pentru procesul de reîncărcare.

„Pe lângă tehnologia adecvată, expertiza în consultanță a unui furnizor joacă, de asemenea, un rol decisiv în proiectele de automatizare”, spune Alexandra Mertel – Product Manager la Linde Material Handling. Pentru a găsi o soluție adecvată pentru un anumit client, trebuie verificați numeroși parametri în etapa de planificare. „Mai întâi trebuie să înțelegem complet așteptările clientului. Abia atunci sistemul poate fi dezvoltat și stivuitoarele configurate în detaliu. ” Aici, specialiștii de la Linde Material Handling lucrează îndeaproape cu diferite departamente din partea clienților (de exemplu, Achiziții, Logistică, Inginerie). „În acest scop, am creat propria noastră echipă de implementare pentru a asigura punerea în funcțiune fiabilă a utilajelor. Acest lucru ne permite să oferim asistență completă clienților noștri ”, subliniază Mertel.