Protecție împotriva exploziei: asistent pentru prevenirea inteligentă a accidentelor

17.02.2021

Linde Safety Guard pentru zonele ATEX 2/22

Stivuitoare care se avertizează reciproc asupra potențialelor coliziuni, își reduc automat viteza și știu dacă li se permite sau nu intrarea într-o anumită zonă de depozit: sistemul inteligent de asistență Linde Safety Guard este acum disponibil și pentru stivuitoarele protejate împotriva exploziei utilizate în zonele ATEX / 22. Diferitele sale funcții îi ajută pe operatorii de flote din industria chimică, farmaceutică sau alimentară să evite accidentele care pot avea consecințe deosebit de grave în medii sensibile.

În zonele protejate împotriva exploziei, prevenirea accidentelor care implică stivuitoare joacă un rol chiar mai mare decât în cazul depozitelor normale sau a zonelor de producție, deoarece există riscul ca substanțele periculoase să fie eliberate și, în cel mai rău caz, o explozie produsă poate avea multe consecințe pentru oameni și infrastructură. „Stivuitoarele anti-Ex de la Linde Material Handling sunt foarte asemănătoare cu modelele de serie. Acest lucru ne permite să oferim multe soluții din portofoliul standard într-o formă modificată pentru zonele ATEX ”, spune Elke Karnarski, Manager de produs Ex-Proof Trucks & Retrofit Solutions la Linde Material Handling.

Același aspect este valabil și cu sistemul Linde Safety Guard, care poate fi selectat ca o soluție specifică clientului pentru toate stivuitoarele electrice anti-Ex, oferite de specialistul în domeniul manipulării materialelor. Sistemul de asistență este conceput pentru a ajuta la situații deosebit de frecvente cu potențial de risc - cum ar fi coliziunile stivuitoarele la intersecțiile oarbe sau în fața culoarelor cu rafturi unde vizibilitatea este slabă.

Echipate cu o „Unitate pentru stivuitor” certificată pentru zonele 2/22, stivuitoarele protejate împotriva exploziei se recunosc reciproc și încetinesc automat, imediat ce ating o distanță minimă specificată. În plus, limitele de viteză în hale sau pe anumite secțiuni sunt o cerință frecventă pentru prevenirea accidentelor în zonele ATEX. Marcatoarele de zonă de pe pereți și tavan încetinesc automat toate echipamentele, la o viteză predefinită.

Linde Safety Guard pentru zonele ATEX 2/22

Sistemul de asistență Linde Safety Guard este acum disponibil și pentru stivuitoarele anti-Ex utilizate în zonele ATEX 2/22. Reduce automat viteza stivuitoarele atunci când ating o distanță minimă specificată sau intră într-o zonă predefinită.

La fel de importantă este respectarea restricțiilor de acces la zonele ATEX. În acest caz, Linde Safety Guard acționează ca un „gardian” care permite accesul stivuitoarelor anti-Ex în aceste zone. Dacă un operator al unui stivuitor standard încearcă să treacă pragul imaginar, utilajul se deplasează cu viteză redusă. Asistentul poate fi cuplat cu un proiector care afișează un simbol mare de avertizare ATEX pe podea, indicând intrarea într-o zonă sensibilă.

Sistemul inovator de asistență Linde Safety Guard se bazează pe tehnologia cu bandă ultra-largă și funcționează în gama de frecvențe înalte. Marele său avantaj este că semnalul trece prin pereți și nu afectează alte rețele precum WLAN, Bluetooth sau RFID.