Stivuitorul cu numărul 1 milion produs la Aschaffenburg

21.04.2021

Linde a livrat acest stivuitor de referință către un client din Spania

Linde Material Handling produce stivuitoare la sediul său din Aschaffenburg, Germania încă din 1959. În luna martie, stivuitorul cu numarul 1 milion a ieșit de pe linia de asamblare și de atunci a fost predat într-un cadru festiv clientului Colorobbia España SA, care deține una dintre cele mai mari facilități de producție din lume pentru frite, pigmenți și alte produse pentru industria ceramicii și a sticlei.

Chiar dacă marile sărbători au trebuit anulate din cauza pandemiei, a fost un adevărat moment de bucurie când stivuitorul cu numărul 1 milion a ieșit de pe linia de producție de la fabrica din Aschaffenburg, la jumătatea lunii martie. Înregistrată video pentru ca toată lumea să o poată vizualiza, finalizarea stivuitorului de referință a fost sărbătorită cu un foc de artificii de un minut cu lumini roșii Bengal, scântei, fum și o mulțime de confetii care au plouat în jurul cifrei „1.000.000”. A doua zi, stivuitorul diesel Linde de ultimă generație, cu o capacitate de încărcare de 3,5 tone, a pornit în călătoria sa către viitorul său loc de muncă la compania Colorobbia España SA, de pe coasta de est a Spaniei, cu semnăturile tuturor angajaților implicați în asamblare, scrise pe spatele stivuitorului. Acolo, acesta a completat o flotă de 60 de stivuitoare. „Ne bazăm pe stivuitoarele marca Linde de 24 de ani și apreciem în mod deosebit ușurința și siguranța în operare a acestora”, spune Gonzalo Trilles de Castro, Director General Colorobbia España S.A. La fel de important pentru el, relatează acesta, este parteneriatul de încredere cu o companie care împărtășește propria filozofie privind durabilitatea, inovația și tehnologia. „Toate acestea reprezintă o garanție a succesului pe termen lung, pe care îl împărtășim clienților noștri ca un avantaj competitiv.” Sosirea stivuitorului la compania spaniolă, care își sărbătorește centenarul în acest an, a fost recunoscută în mod corespunzător cu o prăjitură special decorată.

Înmânarea ceremonială a stivuitorului Linde cu numărul 1 milion

Înmânarea ceremonială a stivuitorului Linde cu numărul 1 milion către Colorobbia España SA (de la stânga la dreapta): Edoardo Bocini, Membru al Consiliului de Conducere Colorobbia, Gonzalo Trilles de Castro, Director General Colorobbia, Paulina Juárez, Vicepreședinte KION ITS Iberia, Jaime Gener, Director General Linde Material Handling Iberica, Ventura Fraile, Director General Ventocar, dealer autorizat Linde Material Handling Iberica.

Stivuitorul cu numărul 1 milion fabricat la sediul Aschaffenburg al Linde Material Handling reprezintă ultimul punct culminant din povestea sa corporativă de succes, care se întinde acum peste mai bine de șaizeci de ani. Cu „Hubtrac”, primul stivuitor Linde, specialistul în intralogistică a oferit o alternativă tehnologică definitorie pentru industrie utilajelor comerciale care până atunci erau greu de operat, având de obicei un ambreiaj și un schimbător de viteze sacadat. Datorită acționării hidrostatice inovatoare, care a permis montarea unei comenzi cu pedală dublă, acest precursor a fost ideal pentru preluarea și depozitarea mărfurilor sau încărcarea și descărcarea camioanelor: nu a fost necesară nici o schimbare atunci când sunt conduse frecvent înainte și înapoi, permițând ambelor picioare să fie capabile să se odihnească într-o poziție relaxată pe pedala respectivă. Chiar și atunci, acest lucru a dus la o eficiență mai mare în manipularea mărfurilor și a rămas până astăzi semnul distinctiv al tuturor stivuitoarelor Linde - indiferent dacă acestea sunt echipate cu motoare cu ardere internă sau motoare electrice.

Astăzi, Linde Material Handling stabilește din nou standardele tehnologice și face ca stivuitoarele să se potrivească pentru viitor: prin intermediul unei game largi de tipuri de energie, sisteme inteligente de asistență și interconectare, ca standard. „Obiectivul nostru este de a permite companiilor clienților noștri să își facă procesele de flux de materiale cât mai eficiente și sigure posibil, astfel încât acestea să aibă și mai mult succes în activitatea lor de bază”, spune Stefan Prokosch, Senior Vicepresident Brand Management la Linde Material Handling. „Cu produse care conving clienții, avem deja obiectivele fixate cu fermitate în evoluția viitoare a companiei noastre - lansarea unei noi generații de stivuitoare electrice Linde în luna iunie a acestui an.”

Al milionlea stivuitor

Un spectacol orbitor de artificii interioare a marcat momentul când stivuitorul cu numărul un milion produs la fabrica Linde Material Handling din Aschaffenburg a părăsit linia de asamblare.