Stivuitoare orientate spre viitor, cu o istorie de succes de 50 de ani

17.05.2021

Linde Material Handling atinge un punct important cu ajutorul stivuitoarelor electrice - noua generație este pregătită să fie lansată pe piață

Târgul industrial german desfășurat la Hanovra în martie 1971 a fost martorul începutului a ceea ce s-a transformat într-o istorie de succes de 50 de ani: atunci, Linde Material Handling (Linde MH) a prezentat primul său stivuitor electric. De atunci, specialistul în intralogistică și-a lăsat amprenta asupra mobilității electrice prin numeroasele sale inovații tehnice, avansând pentru a deveni liderul pieței europene pe segmentul stivuitoarelor electrice cu contragreutate. Acum următorul reper important așteaptă să-i vină rândul: luna Iunie va fi momentul când se va lansa o nouă generație de stivuitoare care combină „ce e mai bun din două lumi”, punând astfel stivuitorul electric la egalitate cu cel cu motor cu combustie internă.

„Privind în urmă, a fost o decizie care a stabilit cursul pentru viitor”, afirmă Stefan Prokosch, Senior Vice President Brand Management Linde MH. „Astăzi, nu numai că le oferim clienților noștri un portofoliu variat de stivuitoare alimentate electric, cu o varietate de sisteme de stocare a energiei, ci ne folosim și de expertiza noastră pentru electrificarea echipamentelor de toate tipurile - de la cărucioare, la echipamente de tractare.”

Când a fost lansat primul stivuitor cu acționare electrică marca Linde, la începutul anilor 1970, potențialul enorm al mobilității electrice nu era încă previzibil. Dezvoltarea vizase în primul rând oferirea unui echipament pentru aplicații interioare. Cu stivuitorul alimentat cu baterii, Linde MH a deschis un nou capitol în istoria companiei, deoarece sistemul de acționare și stocare a energiei au reprezentat diferite provocări tehnice în comparație cu emblema sa: hidrostatul Linde. Punctele de atracție ale primei serii electrice din gama de sarcini de la 1 la 1,5 tone au inclus tracțiunea față cu două motoare, care a permis manevrele de rotire cu cea mai mică rază posibilă, iar comanda era cu două pedale, replicată de pe hidrostat. Această caracteristică a fost concepută pentru a facilita operatorilor să comute între cele două tipuri de unități. În anii care au urmat, cererea de stivuitoare electrice a crescut constant. Acest lucru se datorează faptului că numărul de depozite și centre de distribuție a continuat să crească - și odată cu acestea și necesitatea unor echipamente fără emisii. În același timp, cerințele pentru aceste echipamente interioare cu zgomot redus și fără emisii au crescut: clienții doreau sarcini utile mai mari, o capacitate de manipulare mai mare și un număr mai mare de variante pentru a acoperi domenii de aplicare mereu noi din industrie și comerț.

Axul compact ca reper în dezvoltarea electrostivuitoarelor

Dezvoltarea ulterioară a electronicii de putere și a tehnologiei digitale au deschis calea succesului continuu al stivuitoarelor electrice Linde MH. În 1999, primul model cu motor trifazat sau asincron a fost adăugat în portofoliul de produse. Inginerii au dezvoltat module dedicate de putere și comandă pentru această nouă unitate. Acest lucru a făcut posibilă combinarea avantajelor unei performanțe mai mari cu un nivel ridicat de fiabilitate și capacitatea de a face față aplicațiilor exigente în mediul exterior. Mici și fără întreținere, cele două motoare de acționare împreună cu hidraulica de ridicare și toate componentele de comandă ar putea fi combinate într-un singur ansamblu - axul compact de acționare. Șinele conductoare au înlocuit liniile lungi de cablu și au asigurat astfel un consum redus de energie la noile modele Linde E14 până la E20 din 2006. Pentru prima dată, stivuitoarele erau dotate, de asemenea, cu un încărcător la bord pentru încărcare flexibilă la prizele de curent, precum și cilindrii de înclinare pentru o stabilitate mai mare a catargului. Alte caracteristici au fost adăugate în 2010 odată cu modelele de 2 până la 5 tone, inclusiv axul de acționare decuplat de vibrații, frâna de mână automată, indicatorul digital de încărcare a bateriei și un sistem de comandă a tracțiunii pentru o aderență excelentă la sol. Acest lucru a satisfăcut nevoile multor clienți și a contribuit nu în mică măsură la faptul că Linde MH devenea liderul pieței stivuitoarelor electrice cu contragreutate din Europa.

50 de ani Linde electrostivuitoare

Povestea de succes a stivuitoarelor electrice Linde Material Handling a început la târgul industrial german din Hanovra, în martie 1971. Cea de-a 50-a aniversare coincide cu lansarea unei noi generații de electrostivuitoare orientate spre viitor.

Siguranță, eficiență, rentabilitate - și performanță completă

Pe lângă performanțele ridicate și un consum redus de energie, ergonomia și siguranța s-au situat întotdeauna în partea de sus a listei de cerințe pentru fiecare stivuitor nou dezvoltat. Și aici, Linde MH a stabilit în mod repetat ritmul din industrie pe parcursul acestor ultimi 50 de ani. Multe opțiuni de echipament și performanță au fost primele la momentul lansării lor pe piață și rămân până în prezent caracteristici unice Linde.

Acestea includ, de exemplu, sistemul de asistență pentru operator, Linde Safety Pilot: limitând înălțimea de ridicare dacă se depășește capacitatea de încărcare admisibilă și ajustând viteza de deplasare în raport cu sarcina transportată. Un alt exemplu este Linde Roadster. Acest stivuitor a fost proiectat fără coloanele A, îmbunătățind mult vizibilitatea asupra mediului înconjurător și asigurând o mai bună siguranță operațională.

Utilizarea tehnologiei Litiu-Ion, ca nou mijloc de stocare a energiei, și dezvoltarea celulei de combustie cu hidrogen, ca sursă de energie, au oferit un nou impuls stivuitoarelor electrice în ultimii zece ani. O nouă generație de stivuitoare Linde va fi lansată și în luna iunie a acestui an. „Cu o dezvoltare complet nouă, stivuitoarele noastre electrice vor ajunge din urmă puternicele stivuitoare cu combustie internă ale mărcii Linde”, anunță Prokosch. Toată lumea poate participa la prezentarea virtuală a noilor echipamente pe 16 iunie la ora 11:00. „ Masterpieces” este numele pe care Linde MH l-a dat prezentării de produs, de aproximativ o jumătate de oră, care nu numai că va prezenta avantajele noului model într-un mod viu și variat, dar va oferi și oamenilor din spatele inovațiilor posibilitatea de a vorbi despre ei ► Yourway.linde-mh.com.