Siguranță și performanță de ultimă generație

12 apr. 2022

Noile echipamente de tractare electrice și echipamentele cu platformă de la Linde Material Handling

Noile echipamente de tractare electrice și echipamentele cu platformă de la Linde Material Handling (MH) sunt acum disponibile. Echipate cu caracteristici extinse de siguranță, confort îmbunătățit și tehnologie puternică de tracțiune, echipamentele de tractare și de transport asigură rate de producție ridicate pentru producătorii de automobile și oțel, în aeroporturi și piețe angro sau în zonele cu trafic scăzut.

Echipamentele de tractare electrice, al căror design amintește de utilajele ușoare, sunt extrem de puternice în ciuda dimensiunilor reduse și, prin urmare, indispensabile în multe aplicații în care, de exemplu, tractează remorci grele încărcate cu componente auto sau bagaje pe distanțe mai mari sau transportă în mod fiabil un număr mare de lăzi de legume de-a lungul culoarelor înguste dintr-un depozit. Confortul ridicat pentru operatori, precum și manipularea rapidă și sigură a mărfurilor sunt cerințele predominante impuse acestei clase de echipamente. Și Linde MH a realizat încă o dată îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește tocmai acești parametri.

Noile echipamente de tractare electrice din seria Linde P120 până la P350 sunt proiectate pentru capacități de remorcare de 12, 18, 25, 30 și respectiv 35 de tone. Pentru modelul P250 există o variantă suplimentară între o versiune cu ampatament scurt sau lung. Echipamentele cu platformă Linde W20 și W30 sunt capabile să deplaseze două, respectiv trei tone de sarcină utilă sau, alternativ, șase tone de sarcină de remorcare. Și aici există opțiuni privind lungimea ampatamentului.

Întreaga serie a fost complet revizuită în ceea ce privește performanța și ergonomia, rezultând beneficii potențiale semnificative pentru utilizatori.
„De exemplu, echipamentele sunt și mai rezistente atunci când sunt transportate pe distanțe lungi, ceea ce oferă o creștere a eficienței”, spune Sandra Karras, Product Manager Warehouse Technology, subliniind unul dintre beneficiile produsului. În plus, atât echipamentele cu platformă, cât și variantele de tractare sunt la fel de agile și sigure de manevrat, utilizând fie baterii cu plumb-acid, fie litiu-ion ca mediu de stocare a energiei.

Linde W20 und W30

Noile echipamente de tractare electrice Linde P120 până la P350 și echipamentele cu platformă Linde W20 și W30 conving prin caracteristicile extinse de siguranță, confort îmbunătățit în operare și tehnologie puternică de tracțiune.

Puternice în pante

Datorită motoarelor electrice puternice, echipamentele se pot deplasa pe rampe, în pasaje subterane cu pante și pe distanțe lungi, într-un mod rapid și fiabil, la viteze de deplasare de până la 25 de kilometri pe oră. În plus, designul utilajului ia în considerare reglementările și standardele care se aplică în mediile aeroportuare extrem de sensibile.

Ergonomia îmbunătățită urmărește să ofere operatorului cel mai bun sprijin posibil și astfel să facă transportul de mărfuri și mai productiv. Cabina spațioasă, cu intrare largă, anti-alunecare, afișaj mare, scaune confortabile, aer condiționat și iluminat, precum și multe alte dotări, oferă un mediu de lucru perfect. Geamurile suplimentare din uși și plafon oferă operatorului o vizibilitate atât de importantă, mai ales pe teren dificil. Ușile sunt monitorizate electronic, astfel încât echipamentul de tractare să pornească doar când acestea sunt închise.

Pentru a preveni accelerarea neintenționată pe teren în pantă sau pe rampe, operatorul poate activa reducerea automată a vitezei prin apăsarea unui buton. Alte echipamente de siguranță includ o grilă de protecție pentru lunetă, întrerupătoare de oprire de urgență pe partea dreaptă, stângă și în spatele utilajului, un scut metalic solid în partea din față a echipamentului, oglinzi duble pe uși și soluții de iluminat, cum ar fi Linde BlueSpot.
Toate aceste caracteristici sunt importante în ceea ce privește confortul ridicat de operare și funcționarea în siguranță.

Linde P250 und W30

Noile echipamente de tractare electrice Linde P120 până la P350 și echipamentele cu platformă Linde W20 și W30 au fost complet reconfigurate în ceea ce privește caracteristicile de performanță și ergonomie.

Confortul de operare dus la un nou nivel

Șasiul complet suspendat și amortizat este o altă caracteristică care asigură plăcerea de a conduce. „Toți cei care s-au urcat la volanul unuia dintre noile echipamente de tractare electrice au fost încântați de experiența complet nouă de condus”, se entuziasmează Karras și recomandă să facă un drive test.

Ea subliniază sistemul de frânare complet încapsulat, fără întreținere și fără uzură, ca o caracteristică deosebit de ușor de întreținut, care reduce cheltuielile de întreținere. Nu în ultimul rând, varietatea mai mare de modele și opțiuni de echipare oferă beneficii economice: supradimensionarea este evitată, în timp ce, performanța ridicată este disponibilă ori de câte ori este nevoie.