Extinderea seriei de stivuitoare industriale

21 apr. 2022

Linde Material Handling anunță cea mai recentă generație de stivuitoare cu combustie internă pentru sarcini de la 3,5 până la 5 tone

Generația 12XX de stivuitoare cu motor cu combustie internă de la Linde Material Handling (MH) poate manipula acum încărcături și mai mari, de la 3,5 până la 5 tone, într-un mod rapid și eficient. Oferind un confort îmbunătățit, vizibilitate optimă, sisteme de protecție atât pentru operator, cât și pentru mediu, precum și un transfer de date în două sensuri și un sistem de conducere puternic, stivuitoarele cu motor diesel și GPL asigură o capacitate mai mare de manipulare a paleților.

„Până în prezent, nu era încă posibil să ne imaginăm anumite domenii de aplicare fără stivuitoare cu motor cu combustie”, afirmă Björn Walter, Senior Product Manager Counterbalanced Trucks. „Acest lucru se datorează faptului că managerii de flote sunt convinși de avantajele pe care le oferă, cum ar fi realimentarea simplă sau sistemul puternic hidrostatic de antrenare Linde, care permite controlul sensibil al performanței conducerii”, spune expertul.

Interacțiunea dintre motorul industrial, transmisia variabilă continuă și conceptul de operare sofisticat oferă stivuitoarelor puterea de manipulare a mărfurilor pe care operatorii o apreciază. Operatorii de stivuitoare folosesc utilaje puternice, de exemplu, pentru a transporta zeci de lăzi de băuturi dintr-o ridicare, pentru a prinde containere încărcate cu pietre de pavaj care cântăresc câteva tone, pentru a muta piese turnate foarte sensibile, pentru a ridica bobine de sârmă pe paleți sau a stivui blocuri de deșeuri presate. Cele mai solicitante aplicații în aer liber pe căi de rulare prăfuite, suprafețe noroioase sau suprafețe de drum neuniforme oferă un câmp de activitate ideal pentru stivuitoarele robuste Linde. Acest lucru este asigurat de garda la sol de 207 milimetri (Linde H35 și H40) și 250 de milimetri (Linde H45 și H50), un ampatament lung, protecție la impact și roți/anvelope într-o mare varietate de modele.

Linde H35 – H50

Interacțiunea dintre motorul industrial, transmisia variabilă continuă și conceptul de operare sofisticat conferă noilor stivuitoare diesel și GPL Linde H35 până la H50 puterea în manipularea mărfurilor pe care operatorii o apreciază atât de mult.

Spre deosebire de seria anterioară, toate modelele noi de stivuitoare au un centru de încărcare de 600 de milimetri, în versiunea standard. Acest lucru asigură capacități reziduale ridicate atunci când se utilizează accesorii pentru stivuitor. Pentru Linde H50 cu o capacitate de încărcare de cinci tone, există și o variantă cu un centru de încărcare de 500 de milimetri. În același timp, seria a fost extinsă pentru a include un model cu o capacitate de încărcare de 3,5 tone. „Astfel, îndeplinim dorința clienților noștri de a avea acces la o gamă diversificată, pentru a găsi cel mai potrivit stivuitor pentru aplicația respectivă”, subliniază managerul de produs.

Compartimentul operatorului a fost mult îmbunătățit. Este conceput pentru a oferi suport maxim pentru aceștia. Treapta lată de intrare și mânerele moi asigură un acces confortabil. În interior, stivuitorul dispune de cea mai recentă generație de scaune și cotiere (Linde Load Control), care a fost deja instalată în celelalte modele de stivuitoare din familia 12XX. Împreună cu volanul ergonomic și pedalele duble, formează o unitate de operare coordonată și, la fel precum catargul și osiile decuplate, este conceput pentru a menține operatorul concentrat pe parcursul unei zile lungi de lucru. Profilele asimetrice ale catargului generației 12XX au fost reproiectate în ceea ce privește vizibilitatea, iar cabina disponibilă opțional cu uși mari de sticlă oferă operatorului un câmp vizual îmbunătățit semnificativ.

Linde H35 – H50

Noile modele de stivuitoare Linde H35 până la H50 au un centru de încărcare de 600 de milimetri, ca standard. Acest lucru asigură capacități reziduale ridicate atunci când se utilizează accesorii pentru stivuitor.

În același timp, Linde MH a transferat echipamentul extins de siguranță la seria de modele mai mari. „Protecția angajaților din companie a devenit o prioritate de top în majoritatea operațiunilor. Prin urmare, multe funcții sunt instalate standard”, subliniază expertul în produse Björn Walter, enumerând exemple precum sistemul electronic de monitorizare a centurilor de siguranță, Linde Load Assist și Linde Curve Assist (un sistem care reduce automat viteza de deplasare în timpul virajului). Soluțiile opționale de iluminat includ Linde TruckSpot, VertiLights sau LED Stripes.

Chiar dacă în această clasă de capacitate va exista o alternativă de performanță echivalentă disponibilă în viitor sub forma stivuitoarelor electrice din seria X, care asigură chiar funcționare neutră din punct de vedere climatic, dacă se utilizează „electricitate verde”, cele mai recente stivuitoare cu motor cu combustie internă pot cel puțin să sporească echilibrul lor energetic prin performanța crescută de manipulare.

Acesta este rezultatul ciclurilor de lucru efectuate ca parte a testului de performanță TOP al companiei, care a fost aprobat de TÜV Nord. Björn Walter: „Aici, vedem îmbunătățiri în ceea ce privește volumul de paleți pe oră, care ar trebui să se adauge la o reducere vizibilă a costurilor cu combustibilul în zile, luni și ani.”

Linde H35 – H50

Generația 12XX de stivuitoare cu motor cu combustie internă de la Linde Material Handling, orientată spre viitor, cu o gamă de sarcini între 3,5 și 5 tone, asigură o capacitate mare de manipulare a paleților.