Giganții roșii în modul silențios

24 mai 2022

Linde Material Handling lansează stivuitoarele electrice pentru sarcini grele cu capacități de încărcare între 10 și 18 tone

Linde Material Handling (Linde MH) oferă acum o nouă gamă de stivuitoare electrice pentru sarcini grele, cu capacități de încărcare de la 10 la 18 tone. Douăsprezece modele în total impresionează prin vizibilitatea excelentă și oferă flexibilitate maximă datorită gamei de baterii plumb-acid sau litiu-ion.

Oferind capacități de încărcare de 10, 12, 14, 15, 16 sau 18 tone și diverse centre de greutate, stivuitoarele Linde E100 până la E180 sunt o opțiune deosebit de interesantă pentru companiile care operează în industria lemnului, oțelului, pietrei și în sectorul băuturilor. Unul dintre primii clienți include și o mare companie de mobilă. „Zero emisii, operare silențioasă, funcționalitate ridicată, flexibilitate în utilizare și caracteristici de conducere precise și agile – aceste avantaje vorbesc în mod clar în favoarea utilizării propulsiei electrice și în clasa grea”, spune Christopher Reis, Product Manager Heavy Trucks. „Cu stivuitorul electric pentru sarcini grele, clienții noștri primesc un utilaj care este la fel de util pentru sarcini ușoare, precum și pentru utilizare continuă 24/7.” Operatorii au de ales între sistemele energetice cu baterii plumb-acid sau litiu-ion. „Cu toate acestea, caracteristica specială este că pot chiar schimba tehnologia bateriei în orice moment, fără a fi nevoie să schimbe hardware-ul. Acesta este un argument de vânzare cu adevărat unic al acestor utilaje și oferă un avantaj semnificativ, nu în ultimul rând în ceea ce privește utilizarea ulterioară”, subliniază Christopher Reis.

Linde E100 – E180

Adevărați cai putere: noile stivuitoare de mare capacitate de la Linde Material Handling, pentru sarcini între 10 și 18 tone, oferă o funcționare puternică și, în același timp, silențioasă și fără emisii.

Experiența considerabilă a Linde MH se observă în dezvoltarea designului

Un concept special de antrenare cu patru motoare – două pentru roata stângă și două pentru roata dreaptă – asigură puterea necesară pentru transportul sarcinilor deosebit de grele. Acest lucru permite celui mai puternic model, Linde E180/900, cu o capacitate de încărcare de 18 tone și un centru de greutate de 900 de milimetri, să atingă o viteză de rulare de 20 km/h în doar zece secunde, chiar și atunci când este încărcat complet.

Electrificarea celei mai mari serii de stivuitoare înseamnă că întregul portofoliu Linde MH de stivuitoare contrabalansate în intervalul de sarcini de la 1,4 până la 18 tone este acum disponibil cu cele mai comune tipuri de tehnologie energetică. Astfel, specialistul în intralogistică este capabil să ofere clienților săi opțiunea de a selecta unitatea adecvată pentru aplicația specifică, chiar și în cea mai mare clasă de sarcină utilă.

Linde E100 – E180

Cu modelele de stivuitoare de mare capacitate Linde E100 până la E180, operatorii obțin un utilaj care este la fel de util pentru sarcini ușoare, precum și pentru funcționarea continuă 24/7.

Dezvoltarea marilor stivuitoare electrice Linde a fost susținută de cei peste cincizeci de ani de experiență cu acest concept de antrenare. „Utilizarea unei tehnologii consacrate asigură o fiabilitate ridicată în funcționare – aceasta este o caracteristică deosebit de importantă pentru clienții noștri”, subliniază Managerul de Produs, Reis. De exemplu, designul noii serii de stivuitoare compacte pentru sarcini grele se bazează pe gama de opt tone, având un sistem de antrenare dublu, un sistem hidraulic de ridicare dublu, două baterii și pompe scalate. Designul cabinei decuplate de șasiu, montată pe tampoane de cauciuc, este împrumutat de la stivuitoarele mai mici, dar a fost îmbunătățit semnificativ încă o dată în ceea ce privește vizibilitatea generală: un plafon din sticlă blindată și geamurile laterale, frontale și din spate, în combinație cu contragreutatea cu formă specială, oferă operatorului cea mai bună vizibilitate posibilă și, astfel, siguranță în timpul funcționării. Scaunul operatorului este opțional rotativ cu 17 grade și dispune de o cotieră, oferind fiabilitate la mersul înapoi. Centura de siguranță portocalie cu funcție de monitorizare a cataramei centurii ajută la implementarea obligației purtării acesteia. Pentru a permite ca sistemul de baterii să fie adaptat la diferitele cerințe ale aplicațiilor, sunt disponibile diferite versiuni de baterii și încărcătoare.

Linde E100 – E180

Noile stivuitoare electrice de capacitate mare de la Linde Material Handling oferă o vizibilitate excelentă, flexibilitate maximă în ceea ce privește sistemele de baterii și puterea necesară pentru o capacitate de încărcare cuprinsă între 10 și 18 tone.