Protecție împotriva exploziei la cel mai înalt nivel posibil pentru stivuitoarele de serie

6 dec. 2022

Noua serie de stivuitoare electrice Linde este acum disponibilă pentru zona ATEX 2/22; pentru zona 1/21 va fi disponibilă în următoarele luni

De la introducerea lor pe piață în urmă cu mai puțin de un an și jumătate, cele mai recente stivuitoare electrice de la Linde Material Handling (MH) au stabilit noi standarde în ceea ce privește ergonomia, vizibilitatea, siguranța și eficiența energetică. Acum, modelele Linde E25 până la E35 sunt disponibile și în versiuni rezistente la explozie. Operatorii pot beneficia astfel de gama extinsă de avantaje oferite de aceste stivuitoare de serie. Utilajele pentru zona ATEX 2/22 sunt deja disponibile, urmând să fie lansate pe piață și versiunile pentru zona 1/21 la jumătatea anului 2023.

A fost un produs care a atras mulțimea la târgul de mărfuri periculoase/substanțe periculoase de la Leipzig, la începutul lunii noiembrie: noul stivuitor electric Linde E25 până la E35 EX pentru zona ATEX 2/22. Cu modelele acestei serii, generația îmbunătățită fundamental de stivuitoare electrice Linde este acum disponibilă și pentru utilizare în zone periculoase. „Colaborarea strânsă dintre dezvoltarea stivuitoarelor de serie și anti-Ex la Linde Material Handling și-a dovedit încă o dată valoarea”, subliniază Elke Karnarski, Manager de produs Stivuitoare Ex.

Designul șasiului, cabinei și catargului oferă o vizibilitate optimă din stivuitor, asupra încărcăturii și a mediului de lucru, rezultând astfel atât performanțe crescute de manipulare, cât și o siguranță mai mare în operare.

În plus, operatorii beneficiază de un compartiment optimizat, care este și mai generos dimensionat decât la modelele anterioare și oferă mai mult spațiu în partea superioară, de exemplu. „Datorită integrării complete a măsurilor de protecție împotriva exploziilor, avantajele stivuitoarelor de serie sunt păstrate pe deplin pentru toate zonele ATEX”, afirmă Karnarski.

În același timp, se ține cont de funcționarea în medii periculoase. Protecția împotriva încărcării statice este asigurată de ornamentele din plastic, covorașele și anvelopele, precum și tapițeria scaunelor și cotierele din material disipator. Pentru prima dată, ștergătoarele față, spate și de plafon pentru zona 1/21 sunt acționate electric, ca dotare standard. Ca și în cazul autoturismelor standard, operatorii modelelor antiexplozive pot citi informații importante – cum ar fi starea de încărcare a bateriei, codurile de eroare sau când urmează service-ul – pe un afișaj de 3,5 inchi (standard pentru zona 2/22) sau display color TFT de 7 inchi (opțional pentru zona 2/22, standard pentru zona 1/21). Valorile relevante pentru siguranță, cum ar fi temperatura diferitelor componente, sunt de asemenea monitorizate și alertele sunt afișate pe un afișaj separat.

În plus, aplicația EX-Monitoring oferă operatorului recomandări specifice pentru acțiuni, cum ar fi oprirea stivuitorului pentru răcire timp de 15 minute, de exemplu. Aplicația permite, de asemenea, întreținerea predictivă, prin monitorizarea pieselor de uzură critice din punct de vedere al siguranței și prin solicitarea clientului într-un stadiu incipient, privind o programare pentru service.

Stivuitoarele electrice Linde E25 până la E35 EX

Acum se stabilesc noi standarde și pentru versiunea anti-ex: stivuitoarele electrice Linde E25 până la E35 EX.

Confortabil, economic, sigur și precis

În plus, compartimentul operatorului este în mare parte decuplat de unitatea de antrenare și catarg, iar un rulment inel din elastomer este utilizat pentru absorbția șocurilor pe puntea față. Acest lucru este vizibil în special atunci când conduceți peste praguri, șine de ghidare sau teren denivelat, deoarece face operarea mai confortabilă și, de asemenea, protejează operatorul. Motoarele eficiente asigură un consum redus de energie.
La rândul său, sistemul electronic de monitorizare a temperaturii de pe motoarele de tracțiune, care este legat de o funcție de avertizare și oprire de siguranță, este o caracteristică tipică de protecție împotriva exploziilor.
În plus, toate comenzile electronice, senzorii, siguranțele și releele sunt amplasate central într-o carcasă de control rezistentă la presiune, care este integrată în partea din spate a stivuitorului pentru o întreținere ușoară. Pentru încărcarea rapidă și convenabilă a bateriei cu plumb-acid, accesul opțional este oferit prin partea din spate a stivuitorului.
O altă caracteristică specială a noilor stivuitoare electrice rezistente la explozie este numărul mare de sisteme de asistență și soluțiile de iluminare opționale.
Ca și în cazul stivuitoarelor standard, clienții pot alege dintre multe variante de echipare.
Ambele faruri cu LED-uri, BlueSpot, benzi LED și VertiLight sunt disponibile în versiuni fără scântei sau sub forma unor componente etanșe. Același lucru este valabil și pentru sistemele de asistență, cum ar fi Linde Load-Assist, Safety Pilot, monitorizarea electronică a centurii de siguranță și Linde Safety Guard. La acestea se adaugă beneficiile soluției de management al flotei Linde:connect cu controlul accesului și monitorizarea electronică a daunelor. Unitatea de transmisie a datelor prevăzută standard face ca stivuitoarele rezistente la explozie să fie potrivite pentru procesele de logistică digitală, cum ar fi actualizările de software.

Pe partea sigură, cu protecție împotriva exploziilor, de la Linde

Cu noile stivuitoare electrice Linde E25 până la E35 EX, clienții primesc, de asemenea, un serviciu calificat pentru clienți, o aprovizionare 24/7 cu piese de schimb standard și ATEX, precum și certificatele ATEX specifice și manualele de utilizare detaliate, pe lângă configurațiile individuale ale stivuitorului.