Performanță ridicată în depozitele cu rafturi înalte

18 apr. 2023

Noul selector vertical de comenzi de la Linde Material Handling atinge înălțimi mai mari, oferind în același timp confort și siguranță sporite

Urmând a fi lansat în curând pe piață, echipamentul modular Linde V este un jucător nou și puternic pentru depozitele cu rafturi înalte. Utilajul oferă o capacitate de încărcare de 1,2 tone și este o opțiune ideală pentru operatorii de depozite care vizează o ridicare și mai eficientă a mărfurilor, pe diferite niveluri de rafturi.

Unele dintre caracteristicile sale cheie includ capacitatea de a atinge înălțimi de ridicare de până la 14,5 metri, un catarg triplex optimizat pentru vizibilitate, cu sau fără ridicare liberă, o cabină confortabilă pentru operator și un nivel ridicat de siguranță datorită stabilității îmbunătățite, un nou Sistem de protecție personală Linde și soluții speciale de iluminat. Un alt avantaj este designul său ca echipament modular și numărul mare de variante și opțiuni de echipare disponibile. Șasiul, catargul și cabina pot fi personalizate perfect pentru cerințele specifice aplicației. Noile stivuitoare vor fi lansate spre vânzare în cadrul târgului LogiMAT de la Stuttgart, la sfârșitul lunii aprilie.

Cu o frecvență din ce în ce mai mare, atât depozitele mari, cât și cele mici, cu rafturi înalte, își ating limitele de capacitate: „Vânzarea cu amănuntul online necesită o disponibilitate ridicată a mărfurilor și livrări rapide”, spune Anna Keilbach, Senior Product Manager pentru stivuitoare VNA și selectoare verticale de comenzi, explicând unul dintre motive. pentru inventarul mai mare. Un alt aspect este dorința de individualizare mai mare și numărul în creștere asociat de modele de produse. Cu toate acestea, pe măsură ce nevoia de mai mult spațiu de depozitare este în creștere, mulți operatori preferă să își mărească înălțimea sistemelor de rafturi în loc să construiască noi depozite, din cauza costului ridicat al spațiului pe podea – în special în zonele metropolitane. „În consecință, acest lucru necesită selectoare verticale de comenzi cu înălțimi de lucru favorabile și performanță ridicată”, afirmă managerul de produs.

Linde V modular

Noul selector vertical modular de comenzi Linde V oferă operatorului un spațiu confortabil în cabină și un nivel ridicat de siguranță.

Performanța face diferența

Linde V modular

Sigur, confortabil și productiv: noul echipament modular Linde V oferă operatorilor din depozitele cu rafturi înalte numeroase avantaje și îmbunătățiri.

Noul Linde V modular este conceput pentru a satisface tocmai aceste cerințe. Pentru prima dată, operatorii vor putea atinge înălțimi de picking de până la 14,5 metri de la platformă – cu 2,5 metri mai mult decât înainte. În plus, noul stivuitor oferă o creștere cu 22 la sută a vitezei de ridicare și o viteză de coborâre cu 20 la sută mai mare – rezultând o economie de timp la ridicarea sau coborârea cabinei, ceea ce are un impact pozitiv asupra productivității. Pentru a îndeplini condițiile variate din depozit, catargul triplex este disponibil în două versiuni: catargul cu ridicare liberă este potrivit pentru depozitele cu înălțimi diferite de tavan. Doi cilindri de ridicare laterali, în loc de un cilindru de ridicare poziționat central asigură o vizibilitate optimizată. În varianta fără ridicare liberă, catargul se extinde mai repede, deoarece nu există faze de decelerare în timpul tranzițiilor catargului. La aceasta se adaugă și vizibilitatea foarte bună a catargului oferită de design.

Caracteristici noi pentru o siguranță sporită

Împreună cu echipamentul modular Linde V, Linde MH va lansa propriul sistem de protecție personală (PPS), care va fi utilizat la toate echipamentele VNA în viitor. Noul Linde PPS îndeplinește toate cerințele standardului DIN 15185-2, care interzice prezența simultană a persoanelor și stivuitoarelor pe culoarul îngust și prescrie măsuri speciale de protecție în cazul în care acest lucru s-ar întâmpla totuși accidental. Echipat cu un scaner laser în față, între roțile de sarcină și în spate, pe partea de rulare, Linde PPS detectează persoanele într-o zonă de protecție de până la nouă metri. De îndată ce o persoană intră în zona monitorizată de scaner, se aude un semnal acustic și stivuitorul se oprește în siguranță. Câmpurile de avertizare suplimentare asigură că viteza selectorului de comenzi este redusă, chiar înainte de atingerea zonei de protecție, astfel încât să permită cel mai ușor proces de frânare posibil. Pe culoarul de transfer, echipamentul modular Linde V poate fi operat alături de alte stivuitoare, datorită echipamentului său de siguranță. Aici, câmpurile de avertizare ale scanerelor laser oferă asistență și prin reglarea vitezei de deplasare atunci când apar obstacole.

Benzile LED oferă o vizibilitate și mai bună pentru stivuitoare. Situate în partea din față și în spatele catargului de ridicare, acestea asigură o distribuție optimă a luminii la distanță apropiată. În sensul de mers, benzile emit lumină albă; în spate, emit lumină roșie. Pietonii și alți operatori de stivuitoare pot vedea astfel de la distanță în ce direcție se mișcă stivuitorul.

Linde V modular

Noul selector vertical de comenzi de la Linde Material Handling aduce randament în ridicarea mărfurilor, la înălțimi de până la 14,5 metri.

Ușurința în operare este o prioritate de top

Nu este un secret pentru nimeni că operația de alegere a mărfurilor este una dintre cele mai solicitante din punct de vedere fizic, din mediul depozitului. Echipamentul modular Linde V sprijină eficient operatorul în acest sens, prin intermediul diferitelor caracteristici. În primul rând: cabina spațioasă a operatorului care permite multă libertate de mișcare. La aceasta se adaugă covorașul moale, care amortizează vibrațiile și previne oboseala. Panoul de control ergonomic poate fi montat pe partea cu sarcina, pe partea catargului sau pe ambele părți. Recent, această alegere a fost extinsă și la poziționarea afișajului color, care arată operatorului toate informațiile relevante. Acestea includ viteza, înălțimea de ridicare, capacitatea reziduală și unghiul de virare, precum și alte informații din caracteristicile opționale, cum ar fi sistemul de navigare în depozit Linde. Barierele basculante disponibile opțional oferă operatorului o rază suplimentară de 50 de centimetri, atunci când preia mărfurile din raft. Funcția de ridicare auxiliară este o altă caracteristică utilă: la apăsarea unui buton, furcile se deplasează în jos pe o distanță definită, astfel încât operatorul să poată depozita pachetele de mărfuri preluate de pe raft cât mai ușor posibil.