Creșterea productivității la rampă

11 iul. 2023

Noi transpaleți electrici pentru înălțimi reduse și transpaleți electrici cu punte dublă de la Linde Material Handling, pentru operațiuni eficiente de încărcare și descărcare

Cu zece modele îmbunătățite din punct de vedere tehnic de transpaleți electrici pentru înălțimi reduse și transpaleți electrici punte dublă, clienții Linde Material Handling (MH) își pot face acum procesele de încărcare și descărcare și mai productive. În toate variantele disponibile, platforma operatorului este decuplată de șasiu chiar din echiparea standard, pentru a reduce vibrațiile și riscul de accidentare la impact. Un sistem inovator de roți pivotante oferă stabilitate suplimentară în timpul transportului și manipulării încărcăturii. Oferind mai multe avantaje, cum ar fi viteze de deplasare de până la 14 km/h, o servodirecție ergonomică și soluții inovatoare de siguranță și energie, echipamentele aduc o contribuție vizibilă la creșterea performanței de manevrabilitate.

„Recepția și expedierea mărfurilor sunt zonele dintr-un depozit asociate cu cele mai solicitante sarcini în fluxul intralogistic al mărfurilor”, afirmă Peter Klug, Product Manager Warehouse Technology, Linde Material Handling. La aceste interfețe de logistică internă și externă, mai ales în orele de vârf, multe persoane și stivuitoare lucrează simultan într-un spațiu limitat, deplasând cantități mari de mărfuri. Pentru a vă asigura că totul se desfășoară fără probleme și, mai ales, în siguranță între rampele pentru camioane, containere și zonele de depozitare, în ciuda constrângerilor considerabile de timp, echipamentul trebuie să fie proiectat cu precizie pentru a se potrivi cerințelor operatorilor. Este nevoie de utilaje puternice, ergonomice și sigure, ușor de întreținut și conectate digital. „Noile modele Linde cu platforme fixe și rabatabile pentru operator sunt orientate spre satisfacerea acestor cerințe ridicate ale clienților”, afirmă Klug.

Un produs unic pe piață

BR1156_T20SP_Application_Transport_RGB

Transpaleții Linde T20 SP și T25 SP cu platformă fixă pentru operator sunt o propunere de vânzare cu adevărat unică a specialistului în manipularea mărfurilor Linde MH. Operatorul stă într-o poziție ușor rotită și are o vizibilitate optimă asupra mediului de lucru.

„Designul versiunilor modelului SP cu o platformă fixă pentru operator este o propunere de vânzare cu adevărat unică în întreaga industrie”, explică Peter Klug. O trăsătură caracteristică transpaleților cu capacitate de 2,0 și 2,5 tone (Linde T20 SP și T25 SP), transpaleților electrici cu capacitate de 1,4 și 1,6 tone și cu o înălțime maximă de ridicare de 5,3 metri (Linde L14 SP și L16 SP), precum și transpaleților cu punte dublă cu capacitate de 1,2 și 1,4 tone (Linde D12 SP și D14 SP și Linde D12 HP SP) este șorțul din oțel care se extinde în jurul platformei operatorului. Acest design menține corpul operatorul în conturul utilajului, oferă un spătar stabil, căptușit și protejează eficient împotriva rănilor în caz de împingere și coliziuni. O altă caracteristică notabilă este poziția ușor rotită a operatorului, care stă la un unghi de 45° față de direcția furcilor. Acest lucru îi permite să supravegheze împrejurimile în orice direcție de deplasare, fără a fi nevoit să-și schimbe poziția corpului sau să întoarcă capul. Această postură relaxată, nu numai că ajută la manevrele de conducere în timpul operațiunilor de zi cu zi, dar previne tensiunea și problemele de sănătate pe termen lung din zona spatelui sau a gâtului.

În timp ce modelele SP cu platformă fixă sunt concepute pentru a acoperi frecvent distanțe mai lungi, modelele AP își demonstrează avantajele în zonele înguste, greu accesibile.
De exemplu, pentru a reduce raza de virare în spațiile foarte înguste, platforma operatorului poate fi pliată la transpaleții Linde T20 AP și T25 AP (cu capacități de încărcare de până la 2,0 și, respectiv, 2,5 tone) și la transpaleții cu punte dublă Linde D12 HP AP (cu o capacitate de încărcare de până la 1,2 tone). Pentru un nivel mai ridicat de siguranță, poate fi activată funcția de viteză lentă care adaptează viteza de deplasare în funcție de unghiul de înclinare a timonei.

Putere pentru încărcarea și transportul mărfurilor

BR1156_T20AP_Application_Transport_sRGB

Noii transpaleți electrici pentru înălțimi reduse și transpaleții electrici cu punte dublă de la Linde Material Handling sunt disponibili cu platforme fixe și pliabile pentru operator. Ambele versiuni sunt dezvoltate pentru cerințele ridicate ale clienților.

Ambele modele cu platforma operatorului fixă și pliabilă sunt optimizate pentru a oferi performanțe maxime. Un motor trifazat de 3 kW permite transpaleților să accelereze până la 14 km/h, fără sarcină. Pentru a absorbi eficient vibrațiile și șocurile cauzate de terenul neuniform, platforma operatorului și timona sunt decuplate de șasiu chiar din echiparea standard, atât la versiunile AP, cât și la cele SP. Această caracteristică unică este exclusivă pentru Linde. Oferă avantajul că operatorii rămân atenți și concentrați mai mult timp, iar sănătatea lor este protejată pe termen lung. În plus, a fost dezvoltat un sistem inovator de roți pentru a menține sarcina cât mai stabilă pe furci. Roțile mari, pivotante, cu amortizoare, compensează vibrațiile și se adaptează automat situației și vitezei de deplasare.

Acest lucru asigură un nivel ridicat de siguranță și crește productivitatea.

Dacă este nevoie de o putere deosebit de mare pe rampe, intră în joc modelele de transpaleți cu punte dublă de înaltă performanță (HP). Aceștia oferă viteze mari de deplasare și de ridicare, în același timp având o configurație stabilă în 5 puncte cu o roată de antrenare centrată și roți pivotante cu arc mecanic sau hidraulice.

BR1161_D12_HP_AP_Application_Transport

Printre altele, transpaleții cu punte dublă Linde D12 HP AP echipați cu platformă rabatabilă pentru operator ating viteze de deplasare de până la 14 km/h, fără sarcină.

Noi opțiuni pentru cerințele individuale ale clienților

Modelele versiunii SP sunt echipate cu o altă caracteristică de siguranță: sistemul de asistență Linde Feet Detection. De îndată ce picioarele operatorului părăsesc zona protejată de senzori, utilajul încetinește în mod controlat. Pentru a alerta pietonii și alți operatori cu privire la faptul că echipamentul se apropie, versiunile SP oferă emițătorul de lumină de avertizare „Linde BlueSpot” nou integrat. Modelele SP și AP vor fi echipate de anul viitor cu noul modul de gestionare a flotei „Linde connect”: „Zone Intelligence” permite definirea zonelor individuale. Dacă un utilaj intră într-o zonă de depozitare definită, viteza de deplasare este redusă automat.

Compartimentele de depozitare largi și adânci, care pot fi folosite pentru a depozita hârtie de ambalaj, mănuși de lucru, ustensile de scris etc., asigură o organizare eficientă a locului de muncă. Gama de suporturi a fost extinsă din nou pentru a păstra materialele de lucru necesare la îndemână. O altă opțiune nouă este afișajul multifuncțional color.

Datorită contrastului mai mare, informațiile despre orele de funcționare, starea bateriei și starea de întreținere sunt clar vizibile, chiar și în condiții dificile de iluminare.

Un element de noutate este faptul că aceste echipamente au fost proiectate atât pentru baterii litiu-ion, cât și pentru baterii plumb-acid, astfel încât clienții să poată alege după cum doresc. Încărcătoarele integrate de bord sunt disponibile pentru ambele opțiuni de baterie.

Arhitectura digitală a echipamentului permite întreținerea predictivă, iar noi funcții pot fi adăugate ulterior prin actualizări de software. În cele din urmă, toate datele pot fi gestionate transparent în mod digital.