Performanța este primordială

15 ian. 2024

Linde MH va prezenta soluții complete pentru fluxul intern de materiale la LogiMAT 2024

Soluțiile de automatizare oferă un potențial enorm când vine vorba de fluxul intern de materiale. La târgul LogiMAT din acest an de la Stuttgart, Germania, Linde Material Handling (MH) va demonstra opțiunile disponibile companiilor mici, mijlocii și mari și va arăta cum o gamă largă de cerințe de proiect pot fi implementate cu succes. Energia, Siguranța și Inteligența în depozit vor fi alte subiecte cheie în atenție la standul expozițional situat central, în hala 10. Oferind cel mai larg portofoliu de opțiuni de energie și siguranță pentru stivuitoare și soluții tehnice de top pentru fluxul de materiale, specialistul în intralogistică își sprijină clienții în ceea ce privește calea către o mai mare eficiență, durabilitate și performanță.

Ocupând o suprafață de peste 500 de metri pătrați, standul principal al Linde MH din hala 10 (stand B21 și B17) evidențiază tendințele actuale în intralogistică: automatizare, energie, siguranță și inteligență în depozit. În prim plan vor fi prezentate produse și soluții corespunzătoare care sunt concepute pentru a optimiza fluxul intern de materiale.

Prin demonstrații live se vor prezenta soluții de automatizare flexibile și scalabile care implică echipamente ghidate automate (AGV) și roboți mobili autonomi (AMR). La doar câțiva metri distanță de standul expozițional, în spațiul exterior dintre halele 8 și 10, vizitatorii pot testa singuri stivuitoarele sau pot le vedea de aproape în timpul demonstrațiilor. Stivuitoarele vor fi echipate cu diverse sisteme de asistență pentru mersul înapoi, cum ar fi Camera de asistență pentru marșarier bazată pe inteligență artificială, care îi avertizează pe operatorii de stivuitoare despre persoanele din apropierea lor. Spațiul expozițional suplimentar care oferă experiență practică cu diferite modele de stivuitoare este situat în zona exterioară dintre halele 9 și 10.

„Marca Linde reprezintă performanță de top în manipularea mărfurilor. Acest lucru se realizează prin produse și soluții inovatoare, un nivel ridicat de ușurință în utilizare, o gamă largă de sisteme de siguranță și asistență active și pasive, soluții individuale personalizate și expertiza vastă de consultanță a rețelei noastre de vânzări. Produsele și soluțiile noastre asigură productivitate maximă, chiar și în cele mai solicitante condiții de operare, cum ar fi cele întâlnite în industria băuturilor, hârtiei, lemnului, alimentației și chimiei”, spune Torsten Rochelmeyer, Senior Director Strategy & Solution Portfolio la Linde MH.

Pressebild_LogiMAT_Linde_MH

Automatizarea, energia, siguranța și inteligența depozitelor vor fi subiectele cheie în atenție la standul expozițional LogiMAT 2024 al Linde Material Handling din Stuttgart, Germania.

La LogiMAT 2024, Linde MH își va prezenta expertiza ca partener competent pentru automatizarea proceselor fluxului de materiale. „Împreună cu partenerii noștri din rețea, am planificat și implementat cu succes sute de proiecte în ultimii ani”, menționează Rochelmeyer, referindu-se la expertiza și experiența vastă a rețelei de vânzări dobândite în proiecte mici și mari deopotrivă. Pe lângă aceasta, sunt disponibile pachete de soluții standardizate pentru sarcini simple de transport. „Acest lucru permite ca procesele existente, în special, să fie automatizate mai rapid”, spune managerul expoziției Linde. Experții în automatizare ai companiei pot recurge la un portofoliu mare de produse atunci când vine vorba de implementarea proiectelor: gama se extinde de la AMR precum Linde C-MATIC și Linde

C-MATIC HP, la stivuitoarele automate (Linde L-MATIC) și echipamentele de tractare (Linde P-MATIC) până la stivuitoarele automate cu catarg retractabil (Linde R-MATIC) și stivuitoarele VNA (Linde K-MATIC). Acolo unde sunt necesare sisteme automate complexe pentru fluxul de materiale, vor fi implicați experți de la compania soră a grupului, Dematic, al cărei stand din hala 10 este direct adiacent zonei Linde MH.

Zona Energie a expoziției acoperă spectrul larg al companiei pentru tipurile de energie disponibile, cu accent pe stivuitoarele electrice contrabalansate din seria X cu baterii litiu-ion. Acestea sunt la fel de puternice, robuste și ergonomice ca și stivuitoarele cu combustie internă, dar sunt fără emisii și potenţial neutre din punct de vedere al CO2. Cu toate acestea, motorina, GPL, GNC, bateriile cu plumb-acid, pilele de combustie și HVO (ulei vegetal hidrotratat) sunt, de asemenea, disponibile ca opțiuni de alimentare. „Vizitatorilor care doresc să afle mai multe despre sistemele energetice adecvate pentru flota lor actuală sau viitoare li se vor oferi sfaturi asistate de software care generează o evaluare inițială bazată pe cerințe, condiții generale și situația specifică clientului. Această evaluare poate fi urmată de analize suplimentare în cadrul companiei”, explică Rochelmeyer. Un alt accent va fi pus pe sistemul de management al flotei Linde connect. Pe lângă controlul accesului, monitorizarea daunelor, gestionarea stivuitoarelor și operatorilor, analiza utilizării flotei și întreținerea predictivă, modulul software Linde connect:charger oferă un control inteligent al încărcătoarelor de baterii, ajutând la evitarea vârfurilor costisitoare de putere.

În general, următoarele sisteme se aplică tuturor activităților din depozit: cu cât fluxul intern de materiale este mai sigur, cu atât productivitatea este mai mare și, prin urmare, contribuția la succesul companiei. Folosind un stivuitor cu furci retractabile echipat cu caracteristici extinse de siguranță, Linde MH demonstrează modul în care operatorii de flote pot asigura procese fără probleme și își pot proteja angajații. Caracteristicile variază de la un număr mare de sisteme de asistență pentru operator, cum ar fi Linde Safety Guard pentru avertizarea reciprocă a pietonilor și operatorilor, senzorul de protecție a raftului pentru evitarea coliziunilor cu rafturile și bunurile până la diverse soluții de iluminat și sisteme de protecție, cum ar fi sistemul Dynamic Mast Control pentru reducerea vibrațiilor catargului.

În zona Inteligența Depozitului, vizitatorii pot învăța cum să-și facă depozitul și mai eficient și mai dinamic cu ajutorul soluțiilor software modulare. O aplicație formată dintr-un sistem de management al depozitului, un sistem de ghidare a stivuitorului și un sistem de control al depozitului oferă vizualizarea în timp real a depozitului printr-o vedere tridimensională și arată operatorului cea mai rapidă rută către destinație. În acest proces, sunt urmărite în mod automat mișcările suporturilor de încărcătură în locațiile de depozitare în schimbare, ceea ce asigură un grad ridicat de transparență. Software-ul este, de asemenea, capabil să integreze și să controleze diverse sisteme automate, cum ar fi AGV-urile și roboții mobili.