Automatizare de la simplu la complex

18 mar. 2024

Noile soluții de automatizare de la Linde Material Handling simplifică punerea în funcțiune și întreținerea, lărgind gama de opțiuni personalizate

Companiile care urmăresc să-și îmbunătățească competitivitatea printr-o intralogistică puternic automatizată vor găsi tot ce au nevoie dintr-o singură sursă, la Linde Material Handling (MH): un portofoliu larg de echipamente ghidate automat (AGV) și roboți mobili (AMR), potrivite pentru proiecte de la mic la mare, de la simplu la complex.

În plus, clienții au la dispoziție o echipă de experți care a crescut considerabil în ultimii ani și servește pentru a asigura planificarea și implementarea profesională.
Cu transpaleta automatizată Linde L-MATIC HD k, compania lansează un model suplimentar cu o înălțime de ridicare de până la 3,8 metri pentru domeniul substanțial al transportului orizontal. Echipamentul de serie oferă timpi de livrare corespunzători, punere în funcțiune mai rapidă datorită noului software și service simplificat. Mai mult, conceptul aproape de serie al echipamentului compact automat Linde L-MATIC C își va face debutul la standul Linde MH de la LogiMAT 2024, ca parte a unei prezentări live captivante. Datorită dimensiunilor sale compacte, acest echipament cu o baterie litiu-ion integrată este deosebit de potrivit pentru aplicații în spații înguste și pentru flote de stivuitoare mici și mari. Este programat să fie pus în vânzare la sfârșitul acestui an.

„Automatizarea proceselor fluxului de materiale este acum posibilă în aproape toate zonele de depozitare și de producție”, spune Louis Vieira, Head of Sales Automation & Intralogistics Germania la Linde Material Handling, încurajând toți managerii de logistică să se familiarizeze cu subiectul. În opinia sa, procesele cu un grad ridicat de standardizare sunt deosebit de potrivite în acest scop. Acestea includ, de exemplu, transportul de mărfuri la nivel scăzut între stațiile de transfer definite, pentru care sunt recomandate AMR cu platforme de transport. Același lucru este valabil și pentru reaprovizionarea în depozitele înalte folosind stivuitoare automate sau ridicarea paleților pe rafturi de până la 16 metri înălțime. „Cu toate acestea, cea mai mare gamă de aplicații pentru stivuitoarele autonome sau automate se găsește, fără îndoială, în stivuitoarele extrem de versatile”, spune Louis Vieira. Echipamentele pot fi utilizate pentru transport la distanță și sunt, de asemenea, capabile să ridice sarcini la înălțimi medii. Acestea pot fi utilizate pentru sarcini care variază de la aprovizionarea producției și colectarea produselor finite până la transportul între mărfurile de intrare și zonele de depozit, furnizarea de mărfuri pentru expediere și transferul încărcăturii la interfața cu stivuitoarele VNA.

Modele noi pentru o varietate tot mai mare de aplicații

Linde L-MATIC HD k este un alt model de stivuitor lansat acum pe piață pentru aceste aplicații. Transpaleta automatizată poate transporta încărcături cu o greutate de până la 1,6 tone între benzi transportoare, cadre, suprafețe marcate pe pardoseală sau locații de rafturi și le poate depozita și prelua la înălțimi de până la 3,8 metri. Acest echipament este dotat cu o gamă de scanere de siguranță la 360° și senzori de sarcină, deplasându-se cu viteze de până la 7,2 km/h. Îndeplinește deja cerințele tehnice de siguranță ale standardului european ISO 3691-4 pentru stivuitoarele fără operator. Transpaletul autonom poate fi echipat opțional cu funcții precum Linde BlueSpot, lumini de avertizare, un al doilea senzor de încărcare și detectarea suplimentară a obstacolelor.

Linde L-MATIC HD k își extrage energia fie dintr-o baterie plumb-acid, fie dintr-o baterie litiu-ion; încărcătoarele adecvate sunt furnizate din fabrică, la fel ca și echipamentul în sine. Sunt disponibile diferite opțiuni pentru încărcare (intermediară), atât manuală, cât și complet automată. În acest din urmă caz, echipamentul se conectează automat la o stație de încărcare, permițând prelungirea perioadei maxime de funcționare de aproximativ 18 ore până la funcționare 24/7. Două soluții software diferite de punere în funcțiune asigură implementarea rapidă a echipamentelor.
O altă caracteristică specială este faptul că service-ul este efectuat de tehnicieni instruiți, iar timpii scurti de reparație și întreținere asigură o mai mare disponibilitate operațională.

Transpaleta automatizată Linde L-MATIC C cu o capacitate de încărcare de 1,2 tone, care va fi prezentată ca un studiu de concept aproape de serie la târgul de intralogistică de la Stuttgart, este recomandat pentru automatizarea zonelor dezafectate datorită designului său compact. În special în zonele de depozitare și cele de producție care au crescut continuu de-a lungul anilor, spațiul este adesea îngust sau culoarele sunt înguste. Măsurând 1.785 milimetri în lungime și 840 milimetri în lățime, acest transpalet cu o baterie litiu-ion instalată permanent este recomandat în astfel de cazuri ca o opțiune flexibilă și scalabilă pentru transportul de paleți, care anterior se realiza cu stivuitoare mai mari, acţionate manual.
Acest echipament vine instalat și cu un software nou pentru punere în funcțiune.
În loc ca utilizatorii să fie nevoiți să-l programeze singuri, logica proiectului este configurată printr-o interfață de utilizator simplă și clară.

Linde Automation Range 2024

Portofoliul de echipamente ghidate automat (AGV) și roboți mobili (AMR) de la Linde Material Handling variază de la mic la mare.

Cu toate acestea, companiile nu ar trebui să se concentreze doar pe tema automatizării, spune Managerul de Vânzări, Vieira. Digitalizarea datelor, documentelor și proceselor este la fel de importantă. Acest lucru poate fi realizat, de exemplu, cu Linde Warehouse Navigator, care constă dintr-un sistem de management al depozitului, ridicarea comenzilor și ghidare a stivuitorului.
Această soluție software permite ca toate comenzile, stocurile și mișcările de mărfuri din depozit să fie controlate, monitorizate și documentate fără a fi nevoie de documente. Vizualizarea 3D oferă o imagine de ansamblu asupra gradului de ocupare curent pentru întregul depozit, iar operatorilor de stivuitoare li se arată cea mai rapidă rută către destinație. În același timp, software-ul documentează toate mișcările suportului de încărcare prin schimbarea locațiilor de depozitare.