Protecție sporită pentru persoane și obiecte la deplasarea în marșarier

28 mai 2024

Sistemul de asistență bazat pe radar de la Linde Material Handling îmbunătățește siguranța în timpul manevrelor de deplasare cu spatele

Noul sistem „Reverse Assist Radar” de la Linde Material Handling (MH) protejează oamenii și previne deteriorarea mărfurilor și infrastructurii prin detectarea obiectelor în mișcare și staționare în spatele stivuitoarelor. Dacă există riscul unei coliziuni, sistemul de asistență frânează foarte rapid stivuitorul până la oprire. Soluția asigură o productivitate ridicată prin intervenții specifice situației.

„Mai mult de jumătate din toate accidentele care implică stivuitoare au loc atunci când utilajul se deplasează înapoi”, spune Fabian Zimmermann, Product Manager Safety Solutions la Linde MH, citând statisticile disponibile și atrăgând atenția asupra unui risc care este adesea subestimat. Unul dintre motivele principale este vederea limitată a operatorului spre spate. „Pata oarbă începe când unghiul de vedere depășește 180 de grade. Dar chiar și înainte de asta, oamenii și obiectele din spatele stivuitorului nu sunt percepute atât de bine.”
Radarul Linde Reverse Assist, un sistem bazat pe senzori care detectează atât obiectele în mișcare, cât și obiectele staționare situate în spatele stivuitorului pe traseul său, este acum disponibil pentru a ajuta.

240405_LindeMH_Reverse_Assist_Radar_12_klein

Noul radar Linde Reverse Assist detectează obiectele în mișcare și staționare din spatele stivuitoarelor și frânează foarte repede utilajul până la oprire, în caz de pericol.

Un avantaj major al acestei soluții de siguranță este performanța sa puternică de frânare, în caz de pericol. Dacă este detectat un obstacol, radarul Linde Reverse Assist frânează stivuitorul până la oprire, cu o forță de până la 3 m/s2. Efectul de frânare este calculat în funcție de înălțimea de ridicare, viteza de deplasare, unghiul de virare și distanța până la obstacol, astfel încât este întotdeauna adaptat la situația individuală de conducere și de pericol. Condițiile de iluminare diferite nu afectează buna funcționare a sistemului.
Dacă radarul de asistență în marșarier detectează o potențială coliziune, acesta intervine automat și anulează comanda de conducere. „Sistemul oferă asistență valoroasă, mai ales în situații agitate din depozit sau atunci când operatorii neexperimentați se află la volan, când încărcătura a fost plasată incorect și se află pe calea de rulare sau când operatorul este distras”, explică Product Manager Zimmermann.

Doar avertizare de urgență

În cazul unui pericol, sistemul alertează operatorul cu o serie de semnale acustice. Dacă stivuitorul este echipat cu un afișaj opțional de 7”, operatorul va primi suplimentar un avertisment vizual și va fi solicitat să verifice zona din spatele stivuitorului. Zona de detectare este proiectată pentru a acoperi lățimea din spatele stivuitorului în modul standard, dar poate fi ajustată pentru a se potrivi cerințelor individuale. „Sistemul reacționează doar la obstacolele din traseul de deplasare definit”, continuă expertul în produse.
De exemplu, bunurile sau alte obiecte situate într-o zonă de depozitare a stivelor la dreapta și la stânga căii de deplasare nu vor determina intervenția sistemului. Acest lucru evită perturbările sau întreruperile inutile.

240405_Linde_Reverse_Assist_Radar_19_klein

Noul sistem de asistență radar Linde Reverse Assist avertizează acustic și vizual operatorul stivuitorului, prin intermediul afișajului opțional de 7 inchi, dacă există obiecte în mișcare sau staționare în zona de conducere din spate.

Un alt avantaj al radarului Linde Reverse Assist este că poate fi combinat cu alte soluții de asistență pentru siguranță. „Pentru a minimiza riscurile în mediul depozitului și pentru a evita situațiile periculoase cu stivuitoarele, poate avea sens să combinați diferite soluții”, explică Fabian Zimmermann. Acestea includ, de exemplu, Linde Front Assist Camera, care se bazează pe inteligența artificială și detectează situațiile periculoase care implică pietonii, atunci când stivuitorul înaintează și frânează în consecință. „Rețeaua noastră de vânzări oferă consiliere și suport, deoarece alegerea soluției potrivite depinde întotdeauna de situația specifică de la fața locului.” La fel de importantă pentru expertul în siguranță Linde este disponibilitatea iminentă a radarului Linde Reverse Assist, ca soluție de modernizare.