Transpaleți versatili pentru depozitare și producție

4 iul. 2024

Noi transpaleți cu operator pietonal de la Linde Material Handling pentru o gamă largă de aplicații

Cu transpaleta electrică Linde L10 – L16 B, Linde Material Handling (MH) lansează un nou tip de echipament cu operator pietonal, extrem de compact. Oferind capacități de încărcare între 1,0 și 1,6 tone, înălțimi de ridicare de până la 5,47 metri, modelele sunt proiectate pentru o gamă foarte largă de sarcini de manipulare în depozite și medii de producție. Designul compact le face, de asemenea, ajutoare ideale atunci când vine vorba de manipularea mărfurilor pe culoare înguste și în zonele de încărcare. Alte două modele sunt capabile să mute paleți cu baze închise și diverse tipuri de containere mici.

„Aproape niciun alt grup de produse din segmentul echipamentelor de depozitare nu este la fel de versatil ca transpaletele electrice”, spune Marc Castro, Portfolio Manager Warehouse Trucks la Linde Material Handling. Aceste echipamente multifuncționale acoperă o gamă largă de aplicații de depozitare: stivuiesc și mută paleți în zonele de depozitare și în zonele tampon, transportă materiale la liniile de producție, depozitează și recuperează mărfuri și ajută la reaprovizionarea în supermarketuri și pot fi, de asemenea, utilizați ca banc de lucru. Indiferent de aplicație, manevrabilitatea echipamentelor este critică, deoarece spațiul este aproape întotdeauna o problemă – fie în zonele de triaj, pe culoarele înguste sau la linia de asamblare. „Fiecare centimetru de reducere a lungimii transpaletei îl ajută pe operator să transporte încărcătura la destinație, mai rapid și în siguranță”, explică expertul în aceste produse, Castro.

Opțiuni flexibile de aplicare

Din acest motiv, s-a acordat o atenție deosebită dimensiunilor acestei serii de transpalete electrice Linde. „Sunt printre cele mai compacte modele din întregul mediu competitiv”, subliniază expertul în produse Marc Castro. Cea mai scurtă versiune a Linde L10 B, echipată cu o baterie litiu-ion integrată și un catarg simplex, măsoară doar 568 de milimetri de la șasiu la suportul furcii (dimensiunea l2), cu o rază de viraj de 1.420 de milimetri. Seria de modele este disponibilă și cu un suport pentru baterii. Se poate opta pentru baterii plumb-acid cu capacități nominale de 200Ah și 250Ah, dar și pentru baterii litiu-ion cu capacități de la 3kWh la 6kWh. Pe lângă o varietate de încărcătoare diferite, aceste transpalete electrice pot fi echipate opțional cu un încărcător integrat, care permite încărcarea intermediară la orice priză.

4664_8924_CX

Cu transpaleta electrică Linde L10 – L16 B, specialistul în manipularea materialelor lansează un echipament compact, cu o capacitate de încărcare între 1,0 și 1,6 tone și o înălțime de ridicare de până la 5,47 metri.

Dar asta nu este tot. „Noile echipamente Linde sunt proiectate cu scopul general de a fi un singur utilaj pentru toate cerințele imaginabile”, subliniază managerul de portofoliu Linde, Marc Castro. Pentru a realiza acest lucru, sunt disponibile cinci tipuri diferite de catarg pentru a adapta transpaleții la condițiile individuale ale aplicației clientului. În plus, există o gamă largă de opțiuni de echipare pentru a se asigura că consultanții de vânzări pot configura echipamentele pentru fiecare aplicație: ridicarea inițială oferă mai multă garda la sol atunci când se negociază suprafețe neuniforme și se deplasează peste rampe, în timp ce funcția cu punte dublă, de exemplu, permite transportul simultan a doi paleți pe distanțe mai mari. Transpaleții Linde L10 – L12 AS cu capacitate de încărcare de 1,0 și 1,2 tone sunt disponibili pentru manipularea paleților cu baze închise sau suporturi speciale de încărcare.

Siguranța, ergonomia și gestionarea flotei oferă multiple avantaje

Două elemente cheie sunt esențiale pentru atingerea productivității: confort maxim de operare și echipament de siguranță personalizat care protejează operatorul, încărcătura și infrastructura depozitului. Timona asimetrică tipică Linde își dovedește valoarea în acest sens, menținând automat operatorul în contururile utilajului. În plus, brațul lung al timonei asigură faptul că operatorul se află la o distanță sigură față de transpalet, atunci când acesta este în mișcare, deplasându-se cu viteze de până la 6 km/h. De asemenea, șasiul adânc îmbunătățește siguranța împiedicând picioarele operatorului să rămână prinse sub manta joasă din oțel. Bara de protecție activă pentru picioare este o nouă opțiune de echipare. Sesizează contactul și frânează automat utilajul. O altă variantă îndepărtează în mod activ echipamentul de operator în caz de contact.

4664_9738_CX

Datorită dimensiunilor compacte și gamei largi de opțiuni de echipare, noile transpalete electrice Linde L10 – L16 B pot face față unei varietăți de sarcini de manipulare în depozite și medii de producție. Caracteristicile ergonomice și de siguranță cuprinzătoare asigură o productivitate ridicată.

Sistemul Linde Load Management este disponibil în două versiuni. În varianta standard, sistemul determină greutatea sarcinii pe furci. Versiunea avansată monitorizează suplimentar capacitatea de încărcare rămasă în timp real și alertează operatorul asupra condițiilor critice cu avertismente vizuale și sonore. Dacă greutatea încărcăturii depășește capacitatea maximă de încărcare, sistemul blochează funcția de ridicare, împiedicând ridicarea ulterioară. Viteza de deplasare și accelerația sunt, de asemenea, controlate în funcție de înălțimea de ridicare, greutatea sarcinii și unghiul de virare. O altă caracteristică importantă este conectarea în rețea cu transmisie bidirecțională a datelor: aceasta permite upgrade-uri de software și diagnosticare de la distanță „over the air”, crescând timpul de funcționare al utilajului.