Stivuitorul combi K de la Linde Material Handling în utilizare, în depozite cu rafturi înalte cu sistemul Linde de navigare în depozite
Precizie prin depozitul cu rafturi înalte

Sistemul Linde de navigare în depozite

Cu culoarele înguste și înălțimile mari de ridicare, depozitul cu culoare înguste permite o densitate mare de depozitare. Dar acest mod ieftin de stocare vine cu un preț: solicită foarte mult operatorul și stivuitorul. Datorită numărului mare de poziții pentru un singur palet, operatorul are un număr mare de coordonate țintă posibile. Memorarea tuturor acestor poziții pentru paleți și ajungerea la ele cât mai repede este o provocare imensă, motiv pentru care paleții sunt întotdeauna depozitați în locul nepotrivit.

Pentru a evita astfel de erori și pentru a maximiza productivitatea depozitelor, companiile caută modalități de a identifica în prealabil surse de erori și de a indica întotdeauna operatorilor ruta cea mai eficientă între două puncte de pe raftul înalt. Sistemul Linde de navigare în depozite susține și îmbunătățește semnificativ productivitatea în depozitele cu culoare înguste.

Stivuitorul combi K de la Linde Material Handling în picking cu sistemul Linde de navigare în depozite


Sistemul de navigare pentru depozit dvs.

Sistemul Linde de navigare în depozite comunică cu sistemul de gestionare a depozitului clientului prin WLAN și ajută la acceptarea comenzilor de transport și la procesarea rapidă a acestora. De îndată ce operatorul a ajuns pe culoarul corect, sistemul de navigare în depozit îl îndrumă către destinația specificată de software-ul de gestionare a depozitului.

Afișajul de pe stivuitor indică operatorului atât poziția sa proprie pe culoar, cât și poziția mărfurilor care urmează să fie mutate. Operatorul confirmă finalizarea comenzii și transmite informațiile prin WiFi către sistemul de management al depozitului, care trimite imediat următoarea comandă. Dacă operatorul a utilizat ciclul furcilor opțional pentru a muta un palet complet, stivuitorul confirmă automat executarea comenzii.

Stivuitorul își înregistrează poziția pe culoarul respectiv folosind etichete RFID sau coduri de bare care sunt încorporate pe pardoseală de-a lungul culoarului sau atașate la raft. Cu ajutorul acestora, sistemul de navigare în depozit calculează cea mai rapidă și mai eficientă rută către mărfurile următoare și coordonează optim mișcările de deplasare și ridicare ale stivuitorului.

Etichetele RFID sunt utilizate pe pardoseli de către sistemul de navigare a depozitelor de la Linde Material Handling.
Sistemul de navigare în depozit de la Linde Material Handling folosește coduri de bare pe rafturi.
Etichetele RFID sunt utilizate pe pardoseli de către sistemul de navigare a depozitelor de la Linde Material Handling.
Etichete RFID pentru pardoseală
Sistemul de navigare în depozit de la Linde Material Handling folosește coduri de bare pe rafturi.
Coduri de bare pe rafturi

Operatorul doar activează maneta de acționare atunci când ajunge pe culoar. Stivuitorul se va poziționa automat la destinație. Pentru manipularea paleților întregi, sistemul de navigare în depozit poziționează automat brațele furcii în poziția optimă, astfel încât operatorul să poată activa apoi ciclul furcii opțional pentru depozitare sau culegere pentru a muta următorul palet. Cabina este proiectată pentru preluarea comenzii, astfel încât operatorul să poată lua mărfurile în mod ergonomic. Acest proces semi-automat ameliorează situația operatorului și crește performanțele de manipulare, deoarece erorile de poziționare sunt reduse la minimum.

Operatorul poate efectua corecții manuale pe verticală și orizontală, fără ca ordinea de transport programată să fie anulată. Aceasta permite, de exemplu, repoziționarea paleților care nu au fost stocați corect. Apoi, se continuă ordinea inițială de transport.

Economii de timp de până la 25% cu ajutorul determinării rutei optime (albastru) de către sistemul de navigare în depozite de la Linde Material Handling.

Mai rapid la destinație

Sistemul Linde de navigare în depozite economisește timp cu până la 25% și indică operatorului cea mai rapidă rută posibilă către destinație (albastru).

Avantajele sistemului dintr-o privire

  • Sunt excluse erorile de depozitare și ridicare
  • Aceeași performanță ridicată de manipulare a tuturor angajaților
  • Pozițiile pentru paleți sunt abordate cu precizie
  • Este posibilă creșterea productivității cu până la 25%
  • Ciclurile automate opționale ale furcii ușurează munca
  • Instruire rapidă a noilor angajați

Gata de utilizare în orice moment

Sistemul Linde de navigare în depozite poate fi adaptat la orice depozit. Acest lucru este posibil printr-o interfață a stivuitorului, prin care pot fi conectate un terminal de date sau sistemul de management al depozitului companiei. Întregul sistem este programabil pentru diferite înălțimi ale halei, culoare de lungimi diferite și diferite înălțimi ale rafturilor. Dacă structura de stocare se modifică, acești parametri pot fi, de asemenea, reglați ulterior.

Sistemul de navigare a depozitelor de la Linde poate fi utilizat singur sau în combinație cu asistentul de siguranță a culoarului de la Linde. Asistentul pentru siguranța culoarului ajută la evitarea avarierii instalațiilor de depozitare, deoarece stivuitorul și software-ul sunt adaptate cu exactitate la depozit.

Sistemul de navigare în depozite de la Linde Material Handling în utilizare, într-un depozit cu rafturi înalte