Linde Load Management Advanced pentru transpalete

Asistent pentru manipularea în siguranță a mărfurilor
Transpalet Linde cu sistemul de asistență Linde Load Management

Protecție pentru persoane și mărfuri

Erorile operatorilor sunt cea mai frecventă cauză de accidente în intralogistică. Riscul de accidente crește odată cu activitățile de lucru în continuă creștere. Presiunea de a lucra mai repede și mai productiv poate duce la stres și oboseală. Rezultatul: scăderea concentrării și, în cel mai rău caz, accidente grave.

Chiar și cu concentrare deplină, este deseori dificil pentru operatorii de transpalete să evalueze corect o situație periculoasă: Cât de grea este sarcina totală actuală? Cât de sus poate fi ridicată sarcina? Ce viteză se potrivește cu greutatea sarcinii și înălțimea de ridicare?

Sistemul de asistență Linde Load Management Advanced are exact răspunsul la aceste întrebări, avertizează operatorul și chiar intervine, dacă este necesar.

Prezentare generală a funcțiilor

Avertizare vizibilă, control activ

Sistemul de asistență Linde Load Management Advanced face manipularea sarcinii mai ușoară și mai sigură cu transpaletele electrice. Atenționează operatorul cu ajutorul semnalelor de avertizare vizuale și acustice pe un afișaj color mare. Dacă greutatea reală a sarcinii depășește capacitatea maximă portantă, funcția de ridicare este blocată automat pentru a preveni situațiile critice. În plus, Linde Load Management Advanced reglează activ viteza de rulare și accelerația în funcție de înălțimea de ridicare, greutatea sarcinii și unghiul de bracaj. Sistemul urmează o secvență în funcție de risc:

1. Avertisment la apropierea de zona limită

Un simbol galben de avertizare semnalează apropierea de limita portanței și un avertisment sonor este emis în același timp. Operatorul transpaletului vizualizează pe afișaj atât înălțimea curentă, cât și cea maximă posibilă pe care greutatea sarcinii curente o permite.

2. Avertisment la atingerea capacității portante reziduale

La atingerea limitei portanței, apare un avertisment pe care operatorul trebuie să-l confirme pentru a continua manipularea. Prin urmare, este conștient de faptul că în curând nu va mai fi garantată o manipulare sigură.

3. Avertisment și blocare a funcției de ridicare

Dacă operatorul depășește limita portanței, apare un simbol de avertizare roșu și se emite un avertisment sonor. În plus, funcția de ridicare se blochează.

Transpalet Linde cu afișarea sistemului de asistență Linde Load Management Advanced

Load Management Advanced în practică

Asistență în manipularea de zi cu zi

Angajații au adesea mai puțină experiență, în special atunci când manipulează mărfuri mari, grele și lungi, cu dimensiuni diferite. Dacă operatorul calculează greșit capacitatea reziduală portantă, aceasta poate deveni rapid un risc de siguranță pentru el însuși sau pentru alți angajați din depozit. Utilizarea unei diagrame a capacității portante, pentru a calcula înălțimea până la care mărfurile pot fi ridicate, este foarte obositoare. Cu toate acestea, dacă angajații se bazează doar pe intuiția lor, stivuitorul se poate răsturna în cel mai rău caz. Erorile de operare pot apărea rapid și la transportul sau manevrarea sarcinii, de exemplu, deoarece operatorul rulează cu sarcina foarte ridicată sau timona este întoarsă prea abrupt.

Totul sub control

Linde Load Management Advanced arată informațiile relevante despre sarcina utilă pe un afișaj color mare: pe de o parte greutatea reală pe brațele furcii, pe de altă parte înălțimea de ridicare curentă și maximă permisă. De asemenea, avertizează operatorul atunci când brațele furcii sunt mișcate aproape de limita de încărcare. Dacă acesta continuă să ridice sarcina, funcția de ridicare este dezactivată, prevenind astfel o situație critică pentru siguranță. Operatorul nu mai poate ridica brațele furcii, le poate doar coborî.

Pentru a preveni ca brațele furcii să rămână blocate cu sarcinile pe raft la o înălțime de câțiva metri, există opțiunea de deblocare, astfel încât sarcina să poată fi ridicată în continuare. Pentru a face acest lucru, însă, operatorul trebuie să confirme în prealabil avertismentul.

Controlul vitezei în timp real

Informațiile precise privind greutatea sarcinii și înălțimea de ridicare servesc, de asemenea, la reglarea accelerației și a vitezei de rulare a transpaletului electric, în funcție de unghiul de bracaj, greutatea sarcinii și înălțimea de ridicare. Acest lucru previne posibilitatea ca operatorul să lovească prea tare timona la viteze mari sau să accelereze prea tare, cu o sarcină ridicată. Ambele manevre ar pune echipamentul într-o poziție instabilă.

Avantaje dintr-o privire

Determinarea capacității portante reziduale

Asistență pentru operator și avertizare imediată când se apropie limita de încărcare.

Optimizarea vitezei de rulare

Permite lucrul în siguranță în orice situație, minimizează riscul de accidente și oferă asistență la apropierea de sarcina limită.

Informații afișate

Totul dintr-o privire: transparență cu privire la greutatea reală a sarcinii și înălțimea maximă de depozitare.

Sigur și eficient

Sistemul crește siguranța și, în același timp, asigură o manipulare eficientă.