Stivuitoarele electrice X20 – X35

Tot ce este mai bun din ambele lumi
Stivuitorul X35 de la Linde Material Handling, în utilizare

Ridicarea și coborârea constantă, transportul pe pardoseli denivelate, fluctuațiile de praf și temperatură sunt condițiile extreme în care trebuie să funcționeze stivuitoarele. Până în prezent, datorită robusteții și performanței lor, erau utilizate în aceste aplicații doar stivuitoarele pe bază de motor cu combustie internă, deoarece stivuitoarele electrice își atingeau aici limitele de performanță. Cu noile stivuitoare electrice X20 – X35, Linde elimină această limitare și, pentru prima dată, face posibilă utilizarea stivuitoarelor electrice acolo unde anterior utilizarea echipamentelor pe bază de motoare cu combustie internă era inevitabilă.

Stivuitorul electric X35, de la Linde Material Handling, în utilizare
Stivuitorul electric X35, de la Linde Material Handling
Stivuitorul electric X35, de la Linde Material Handling, în utilizare în depozitul de băuturi.
Stivuitorul electric X35, de la Linde Material Handling, în utilizare în exterior.
Stivuitorul electric X35, de la Linde Material Handling, în utilizare
Stivuitorul electric X35, de la Linde Material Handling
Stivuitorul electric X35, de la Linde Material Handling, în utilizare în depozitul de băuturi.
Stivuitorul electric X35, de la Linde Material Handling, în utilizare în exterior.

Noile stivuitoare electrice se bazează pe o platformă comună pentru noua generație de stivuitoare cu contragreutate de la Linde și combină ce este mai bun din ambele lumi: Dinamismul, flexibilitatea și emisiile zero ale stivuitoarelor electrice Linde cu robustețea, caracteristicile de performanță și puterea anterior disponibile numai la stivuitoarele cu motor cu combustie internă și transmisie hidrostatică. Cheia acestei performanțe este noua generație de motoare și conceptul de stivuitor complet reproiectat.

Stivuitoarele electrice X20 – X35, de la Linde Material Handling, fac parte dintr-o platformă multifuncțională

Stivuitoare pentru fiecare cerință a clientului

Stivuitoarele electrice X20 – X35 au fost dezvoltate și construite pe o platformă multifuncțională. Cu baza de design comună, Linde inaugurează o nouă eră în care tehnologia de transmisie nu mai este decisivă pentru performanță și robustețe. Alte modele create pe această platformă sunt stivuitoarele electrice E20 – E35, ideale pentru aplicații interioare, de exemplu, și stivuitoarele H20 – H35 pe bază de motorină și gaz.

Aflați mai multe despre platforma noilor stivuitoare cu contragreutate.

Cele mai puternice stivuitoare electrice din lume

Stivuitoarele electrice X20 – X35, de la Linde, sunt la fel de puternice și robuste ca și echipamentele cu motor cu combustie internă, chiar și în condiții extreme. Noua serie stăpânește cu ușurință chiar și sarcini grele, distanțe mari de transport sau rampe abrupte. Cheia acestui lucru este nucleul unității de acționare: Motoarele sincrone cu reluctanță (SRM+) dezvoltă caracteristici de performanță unice pentru stivuitoarele electrice și sunt consolidate suplimentar de magneți permanenți. Utilizarea motoarelor electrice moderne elimină vibrațiile, zgomotele și gazele de eșapament obișnuite la stivuitoarele cu motor cu combustie internă, ceea ce face ca modelele X să fie o alternativă ecologică și comodă.

Echipamentul de rulare și șasiul sunt, de asemenea, proiectate pentru cele mai mari sarcini, astfel încât stivuitoarele să poată fi utilizate pe suprafețe denivelate. Acest lucru este posibil datorită ampatamentului lung și a anvelopelor mari, împreună cu axul de acționare, decuplat de vibrații prin intermediul rulmentului din elastomer. Echipamentele nu pot fi afectate de praf sau murdărie. Toate unitățile sunt sigilate ermetic și pot fi curățate cu dispozitive de înaltă presiune.

Noul concept de transmisie al stivuitoarelor electrice X20 – X35, de la Linde Material Handling

Conceptul de transmisie

Un nou tip de răcire cu apă asigură faptul că elementele de putere instalate pe axul de acționare funcționează în intervalul de temperatură optim pentru acestea. Acest lucru asigură faptul că puterea nominală este disponibilă utilizatorului chiar și în condiții extreme de operare în mai multe schimburi.

Motorul sincron cu reluctanță al stivuitoarelor electrice X20 – X35, de la Linde Material Handling

Motoare sincrone cu reluctanță

Motoarele sincrone cu reluctanță de înaltă performanță din seria X20 – X35 au fost dezvoltate de la zero. De asemenea, acestea sunt echipate cu magneți permanenți, care sporesc și mai mult performanța și eficiența energetică, și fac din aceste echipamente cele mai puternice stivuitoare electrice.

Sistemul Li-Ion, de la Linde Material Handling

Alimentare flexibilă cu energie

Sistemele Linde Li-Ion se caracterizează prin conceptul lor de siguranță pe mai multe niveluri, care permite utilizarea stivuitoarelor în medii solicitante, cu sarcini mecanice ridicate și fluctuații extreme de temperatură. Alte avantaje includ eficiența energetică semnificativ mai mare în comparație cu bateriile plumb-acid și disponibilitatea mai mare a echipamentelor, datorită ciclurilor de încărcare mai scurte și posibilității de încărcare intermediară.

Funcția Load Balancing, de la Linde Material Handling, susține gestionarea energiei.

Load Balancing

În cazul flotelor acționate electric, funcția Linde Load Balancing asistă clienții în gestionarea infrastructurii energetice locale. Scopul este evitarea vârfurilor de putere scumpe (Peak Power Management) și limitarea puterii de încărcare puse la dispoziție static și dinamic. În acest scop, sunt dezvoltate diverse strategii de încărcare, iar clientul îl alege pe cel care i se potrivește cel mai bine.

Remarcabil de puternic

Operatorii experimentează noua dimensiune de performanță a seriei X20 – X35 cu prima apăsare de pedală: Accelerația tipică a unui stivuitor cu motor cu combustie internă poate fi simțită imediat. Cu toate acestea, stivuitorul electric acționează într-un mod silențios și fără emisii. În plus față de numeroase îmbunătățiri ergonomice, dinamismul silențios cu performanțe puternice contribuie la o experiență de conducere complet nouă.

Cabina spațioasă a operatorului stivuitorului electric X20 – X35, de la Linde Material Handling

Compartimentul operatorului

În cabina spațioasă și luminoasă a operatorului, acesta dispune de mai mult spațiu, ceea ce contribuie la confortul fizic și la munca fără oboseală pe tot parcursul turei. Toate elementele de comandă esențiale sunt poziționate direct în jurul operatorului, fapt ce reduce la maximum solicitarea fizică asupra operatorului.

Cabina confortabilă pentru Linde X20 – X35

Vizibilitate optimă

Datorită construcției subțiri a catargului, a stâlpilor înguști A și a plăcii port-furcă amplasate jos, operatorul are o vizibilitate optimă asupra sarcinii și a mediului din jurul stivuitorului, din poziția de condus.

Cotiera stivuitorului electric X30, de la Linde Material Handling

Cotieră

Sunt disponibile mai multe modele de cotieră, care pot fi alese astfel încât operatorul să stea relaxat și să poată atinge confortabil toate comenzile echipamentului. Numeroase elemente de comandă, cum ar fi Linde Load Control, sunt amplasate direct în cotieră, pentru a menține la minimum necesarul de mișcări ale operatorului.

Variante de scaune confortabile de la Linde

Variante de scaun pentru operator

Un număr mare de modele de scaune permit confortul suplimentar și protecția activă împotriva deteriorării coloanei vertebrale – cu suspensie pneumatică, suport lombar, încălzire și ventilație activă a scaunului, pentru aplicații exterioare pe orice vreme.

Un ecran de 7 inchi afișează informații despre sarcină și imagini de la camerele video.

Afișaj

Afișajul standard de 3,5 inchi prezintă operatorului toate informațiile esențiale, cum ar fi nivelul de încărcare a bateriei, luminile de avertizare și orele de funcționare - dintr-o privire. Opțional este disponibil un ecran de 7 inchi, pe care se afișează Linde Safety Pilot sau se pot vizualiza imaginile de la sistemele de camere.

Interiorul modelului X20 – X35 cu aer condiționat

Aer condiționat*

O cabină cu încălzire puternică și aer condiționat (conţine hidrocarburi fluorurate) este crucială pentru confortul și productivitatea operatorului, în special la aplicațiile de exterior. Acesta este motivul pentru care stivuitoarele electrice X20 – X35 sunt dotate cu cabina opțională prevăzută cu un sistem de ventilație cu opt duze (trei duze spre operator, două în spațiul pentru picioare, trei duze pentru dezaburirea geamurilor), care asigură un mediu de lucru comod, indiferent de temperatura exterioară.

* conţine hidrocarburi fluorurate

Decuplarea mecanică a axului de direcție, a unității de transmisie și a catargului pe stivuitoarele electrice X20 – X35, de la Linde Material Handling

Decuplarea mecanică a axului de direcție, a unității de transmisie și a catargului

Datorită decuplării extinse a compartimentului operatorului de unitatea de transmisie, axul de direcție și catarg, șocurile și vibrațiile cauzate de pardoselile denivelate sunt transmise operatorului într-o măsură mult mai mică, ceea ce reduce efortul fizic și asigură o muncă fără oboseală. Un rulment din elastomer decuplează cadrul și șasiul stivuitorului de axul de acționare, ceea ce asigură o protecție optimă pentru operator, la deplasarea pe o pardoseală cu denivelări.

Amortizarea electronică a capetelor de cursă ale catargului stivuitoarelor electrice X20 – X35, de la Linde Material Handling

Amortizarea electronică a capetelor de cursă ale catargului

Capetele de cursă ale catargului sunt amortizate electronic, astfel încât șocurile și vibrațiile să nu fie transmise operatorului. Acest lucru reduce, de asemenea, uzura componentelor catargului.

Siguranță în fiecare detaliu

Noile stivuitoare electrice X20 – X35 sunt printre cele mai sigure echipamente din clasa lor. Acest lucru este asigurat de numeroase elemente pasive și opțiuni active de siguranță. În ceea ce privește designul, centrul de greutate coborât al stivuitorului, cu un ax de direcție înalt și cilindri înclinați, asigură echipamentul împotriva răsturnării la viraje și garantează siguranța manipulării sarcinilor la înălțimi mari. Sistemul standard Linde Curve Assist reduce viteza în viraje. Linde Load Assist, sistem de asemenea standard, limitează funcția de ridicare și înclinare, dacă suportul furcii este deplasat la limită în timpul manipulării sarcinii. Se poate urca și coborî din stivuitor fără risc de rănire, datorită treptei de acces joase, late și antiderapante. Frâna de parcare automată asigură stivuitorul împotriva deplasării neintenționate.

O caracteristică centrală de siguranță este vizibilitatea excelentă asupra sarcinii și a mediului, ceea ce minimizează accidentele cu pietonii și alte stivuitoare. Și sistemele Li-Ion se caracterizează prin conceptul lor de siguranță pe mai multe niveluri, care permite utilizarea stivuitoarelor în medii solicitante, cu sarcini mecanice ridicate și fluctuații extreme de temperatură. Bateriile și modulele de alimentare sunt etanșate împotriva umezelii în conformitate cu standardul IP69X. În plus, rezistența a fost confirmată într-o serie de teste speciale de impact.

Mai multe detalii despre seria X20 – X35 găsiți pe pagina produsului.

Preprogramat pentru integrarea în rețea

Sistemul de management al flotei Linde connect:

Datorită tehnologiei complete a senzorilor și a transmiterii datelor, noile stivuitoare electrice X20 – X35 pot fi complet conectate chiar din fabrică și pot fi integrate direct în infrastructura IT a clientului, în sisteme de gestionare a flotei de nivel superior, cum ar fi Linde connect și procesele digitale. Mai mulți senzori înregistrează datele stivuitorului pentru planificarea predictivă a utilizării, întreținerii sau diagnosticării de la distanță. Datele pot fi transmise în siguranță printr-o conexiune fără fir, care poate fi folosită și pentru încărcarea actualizărilor și a funcțiilor noi. Aceste posibilități cresc disponibilitatea utilajelor. Pe baza datelor privind starea de încărcare și capacitățile infrastructurii de încărcare, clienții pot planifica în mod optim utilizarea stivuitoarelor.

Stivuitorul X35 de la Linde Material Handling, în utilizare în exterior

Complet interconectat

Conectivitatea este stabilită de unitatea standard de transfer de date, care este conectată la unitatea de comandă a echipamentului prin magistrala CAN și transmite datele acestuia către propriul server sau către cloud prin WLAN, Bluetooth sau 4G. Sunt garantate cele mai înalte standarde de protecție a datelor. Conectarea stivuitoarelor la sistemele software ajută operatorul să își folosească echipamentele mai eficient pe baza indicatorilor, a rapoartelor și a tablourilor de bord, pentru a crește disponibilitatea acestora, pentru a optimiza planificarea întreținerii, pentru a evita reparațiile și pentru a îmbunătăți siguranța în utilizare.

Ușor de întreținut

Toate ansamblurile și componentele stivuitoarelor electrice X20 – X35 sunt optimizate pentru uzură redusă, astfel încât efortul de întreținere pe toată durata lor de viață este semnificativ mai mic decât în ​​cazul altor echipamente comparabile. Ușurința ridicată a întreținerii garantează o disponibilitate maximă. Piesele de întreținere sunt ușor accesibile și ușor de înlocuit. Ansamblurile importante, cum ar fi catargul, pot fi scoase și înlocuite rapid. Procesele simple de întreținere pot fi efectuate chiar de către operator folosind mesajele text afișate pe ecran, ceea ce reduce apelurile și costurile de service.

Sistemul Linde Truck Health Management monitorizează continuu parametrii cheie ai stivuitoarelor și, la cererea clientului, informează direct un angajat de service dacă valorile importante măsurate pe stivuitor ating un nivel critic. Acest lucru face posibilă colectarea de măsurători preventive care îmbunătățesc disponibilitatea echipamentelor și asigură un nivel ridicat de întreținere. În plus, lucrările de service necesare pot fi planificate în timp util și mai bine pregătite, ceea ce reduce numărul de intervenții și costuri.

Stivuitorul electric X35 fără întreținere, de la Linde Material Handling.
Sistemele software de la Linde Material Handling facilitează planificarea întreținerii.
Bateria Li-Ion a stivuitorului electric X35, de la Linde Material Handling.
Stivuitorul electric X35 fără întreținere, de la Linde Material Handling.
Sistemele software de la Linde Material Handling facilitează planificarea întreținerii.
Bateria Li-Ion a stivuitorului electric X35, de la Linde Material Handling.

Durabilitate fără pierderi de performanță

Cu stivuitoarele cu contragreutate X20 – X35, utilizatorii pot găsi soluții logistice durabile, fără a fi nevoie de compromisuri în ceea ce privește performanța. Pentru prima dată, stivuitoarele X oferă toate avantajele ecologice ale unui stivuitor electric, la același nivel de performanță ca un stivuitor cu combustie internă. Modelele funcționează complet fără emisii, emisiile de zgomot sunt reduse la minimum. Atunci când se utilizează energie primară generată în mod durabil, operarea stivuitorului este complet lipsită de emisii de CO2. Astfel, acestea reduc și costurile energetice și amprenta de carbon, ca parte a unei strategii complexe și durabile. Stivuitoarele electrice sprijină, de asemenea, utilizarea durabilă a resurselor pe termen lung: Sistemele de baterii Li-Ion pot fi utilizate ca medii de stocare a electricității statice după utilizare în stivuitoare și reciclate profesional, astfel încât materiile prime să poată fi recuperate.

O platformă – cea mai bună alegere pentru fiecare aplicație

Specialist performant în spații interioare

Datorită designului compact și manevrabilității, stivuitoarele electrice E20 – E35 sunt ideale pentru aplicații interioare și contribuie la performanțe de manipulare ridicate în spații înguste. În plus, datorită decuplării șasiului de catarg, axul de transmisie și de direcție, acestea oferă un confort la conducere excepțional.

Aflați aici mai multe

Exact stivuitorul potrivit

Această nouă generație de stivuitoare cu contragreutate marchează sfârșitul separării structurale dintre stivuitoarele electrice și cele cu motor combustie internă. Astfel, Linde este singurul producător care combină toate tipurile de transmisie și sistemele energetice pe o platformă și permite astfel înlocuirea stivuitoarelor cu combustie internă cu stivuitoare electrice, fără a sacrifica deloc performanța sau robustețea.

Aflați aici mai multe

Pentru vizibilitate și siguranță optime

H20 – H35, disponibile ca stivuitoare cu motorină și cu gaz, sunt răspunsul la cerințele fluxului de materiale moderne și reprezintă tot ceea ce a distins dintotdeauna stivuitoarele Linde – cu un câmp vizual și mai larg pentru operator și o protecție optimă pentru pietoni, stivuitoare și mediu.

Aflați aici mai multe

Avantaje dintr-o privire

Cea mai înaltă performanță

Noile motoare sincrone cu reluctanță și magneți permanenți suplimentari (SRM+) fac din stivuitoarele electrice X20 – X35 o alternativă reală la stivuitoarele cu motoare cu combustie internă.

Creat pentru cerințe extreme

Încărcările mecanice ridicate, praful, murdăria și fluctuațiile extreme de temperatură nu reprezintă obstacole pentru modelele X20 – X35.

Durabil și dincolo de viața stivuitorului

Sistemele moderne de baterii Li-Ion pot fi utilizate ca medii de stocare a electricității statice și pot fi reciclate după utilizare.

Siguranța ca standard

Designul stivuitorului a optimizat și mai mult siguranța pasivă și vizibilitatea operatorului.

Bine conectat

Datorită conectivității lor extinse, stivuitoarele pot fi integrate în sistemele de gestionare a flotei și în procesele digitale.

Service profesionist până la ultimul detaliu

Accesul facil la componentele importante și schimbul rapid de ansambluri importante cresc disponibilitatea echipamentelor.

Testimoniale

Videoclip despre utilizarea modelului X35 la EOT
Videoclip despre utilizarea modelului X35 la Ensinger Mineral-Heilquellen GmbH