Joystick-uri

Fiecare milimetru contează
Joystick-uri Linde Load Control

Joystick-urile sunt extensia brațului operatorului stivuitorului. În consecință, acestea trebuie să fie intuitive, confortabile și extrem de sensibile în utilizare. Cu aceste proprietăți, ele contribuie nu numai la siguranță, ci și la eficiență. Stivuitoarele de la Linde Material permit funcționarea de înaltă precizie printr-o coordonare perfectă a hardware-ului și software-ului și prin interacțiunea mai multor componente. La începutul acestui lanț este joystickul Linde, de calitate originală a producătorului.

Avantajele joystick-urilor de calitate Linde

Precise

Joystick-urile Linde funcționează cu un semnal de ieșire electric precis, liniar și definit, care este monitorizat de dispozitivul de control. Aceasta înseamnă că indiferent de direcția de mișcare a joystick-ului – adică ridicarea/coborârea sau înclinarea catargului înainte/înapoi – semnalul de ieșire respectiv este același pentru același unghi de acționare. Răspunsul catargului este întotdeauna proporțional cu unghiul de acționare al joystick-ului. Acest lucru permite o operare intuitivă și reacții exact previzibile ale stivuitorului și, prin urmare, o muncă sigură cu o eficiență ridicată.

Confortabil și de încredere

Joystick-urile Linde au un răspuns uniform la toate modelele de stivuitoare. Deoarece nu există așa-numita „zonă moartă” a joystick-ului, sistemul hidraulic reacționează imediat la devierea joystickului, adică mișcarea stâlpului de ridicare începe de asemenea cu mișcarea joystick-ului. În plus, toate joystick-urile au un unghi maxim de acționare identic. Datorită acestor proprietăți, operatorii regăsesc întotdeauna același comportament al joystick-ului. Nu mai este nevoie de timp pentru aclimatizarea cu diferite modele de stivuitoare sau pentru eventuale avarii din cauza reacțiilor neașteptate ale utilajului.

Joystick-uri Linde Load Control

Caracteristici suplimentare de siguranță

Conector securizat

Joystick-urile Linde au un conector. Acest lucru face practic imposibilă conectarea incorectă a cablurilor sau „inversarea polarității” din greșeală.

Design redundant

Linde proiectează în mod redundant toate componentele legate de siguranță. Pentru joystick-uri, semnalul de ieșire este pe două canale prin intermediul tensiunii de semnal și a tensiunii de referință, ambele fiind monitorizate de dispozitivul de control Linde. Astfel se asigură reacția catargului numai în corelație cu mișcarea joystick-ului. De asemenea, sistemul detectează și raportează devierile de la liniaritatea semnalului. Pentru operatori, aceasta înseamnă siguranță maximă și ușurință în utilizare.

Protecție ridicată la umiditate

Placa conectoare și punctele de sudură ale joystick-ului Linde sunt etanșate cu un nivel foarte ridicat de protecție împotriva umidității, în conformitate cu standardul IP67.

Durabil și economic

Avantajele pieselor originale ale producătorului sunt deosebit de pronunțate în ceea ce privește durata de viață și rentabilitatea: joystick-urile Linde sunt proiectate pentru aproximativ șase milioane de acționări, datorită materialelor de înaltă calitate folosite în componența acestora. Piesele de schimb de calitatea originală a producătorului sunt, în general, mai scumpe, însă durata de viață mult mai lungă compensează categoric aceste costuri.