Camera inteligentă evită accidentele care implică oameni în timpul operațiunilor cu stivuitorul

18 iul. 2023

Reverse Assist Camera bazată pe inteligență artificială: o nouă componentă din portofoliul de siguranță Linde MH

Noua cameră Linde Reverse Assist de la Linde Material Handling (MH) distinge oamenii de obiecte în timp real și utilizează un sistem de avertizare pe mai multe niveluri, pentru a preveni coliziunile între stivuitoarele și pietonii din depozite și zonele de producție. Disponibilă atât ca soluție complet integrată pentru stivuitoarele noi, cât și ca opțiune de modernizare, camera inteligentă de asistență în marșarier poate fi utilizată singură sau combinată cu sistemele de asistență și siguranță Linde existente.

Linde Reverse Assist Camera

Există acum o nouă soluție pentru una dintre situațiile mai critice din punct de vedere al siguranței în transportul de materiale: Camera Linde Reverse Assist previne accidentele în care sunt implicate persoane.

„Problema siguranței ocupaționale joacă acum un rol proeminent în majoritatea companiilor și pe bună dreptate”, subliniază Fabian Zimmermann, Product Manager Safety Solutions la Linde MH. „În repetate rânduri, accidentele care implică stivuitoarelor duc la răni grave, iar multe sunt fatale. Cauzele sunt multiple și variază de la pietoni neglijenți și operatori neconcentrați, până la pur și simplu faptul că uităm să privim peste umăr atunci când stivuitorul merge înapoi”, spune managerul de produs Zimmermann. „Cu conceptul nostru „Vision Zero”, ne-am propus să evităm complet accidentele în cadrul fluxului intern de materiale – în special cele în care oamenii sunt răniți.” Investițiile în sistemele de asistență și siguranță sunt rentabile în mai multe moduri, ajutând la evitarea costurilor și pierderilor de productivitate și la conservarea resurselor de management. „De aceea, de obicei, sunt amortizate rapid”, explică specialistul în soluții de siguranță Linde.

Camera inteligentă de asistență în marșarier este acum adăugată gamei deja extinse de sisteme de asistență pentru siguranță Linde MH. Dezvoltată cu ajutorul inteligenței artificiale, aceasta a „învățat” să distingă oamenii de alte obstacole care apar în zona din spatele stivuitorului. Dacă detectează o persoană la un unghi definit în jurul camerei, se declanșează un sistem de avertizare pe mai multe niveluri: operatorul este avertizat cu privire la pericolul potențial atât vizual prin afișaj, cât și printr-un semnal de avertizare acustic. În plus, poate fi activată o reducere automată a vitezei de deplasare pentru a minimiza și mai mult riscul unui accident. „Pentru că algoritmul urmărește doar coliziunile deosebit de critice care implică oameni, îi împiedicăm astfel pe operatori să devină desensibilizați și, în cele din urmă, imuni la semnalele de avertizare”, spune Zimmermann. Pentru a reduce și mai mult numărul de astfel de semnale, setările de alarmă pot fi limitate la momentul în care stivuitorul se deplasează efectiv în direcția în care sunt prezenți oameni.

Linde Reverse Assist Camera

Noua cameră Linde Reverse Assist este bazată pe inteligență artificială și poate face distincția între oameni și obiecte. Acest lucru permite o reducere a numărului de mesaje de avertizare.

Avertizare în diferite etape și zone

Zona de detectare a persoanelor configurabilă individual a camerei Linde Reverse Assist acoperă până la 12 metri și poate fi împărțită în două zone de avertizare. Dacă pietonul se află mai departe, viteza stivuitorului este redusă mai puțin decât dacă persoana se află în zona mai îngustă și astfel mai aproape de stivuitor. La cea mai recentă generație de stivuitoare, imaginile camerei sunt afișate pe display-ul opțional de 7 inchi, fie în modul ecran complet, fie pe un ecran divizat. Cu aceste modele, camera inteligentă este complet integrată în arhitectura stivuitorului. Nu este necesar un display suplimentar pentru camera retrovizoare, care ar putea obstrucționa vizibilitatea în această zonă.

Linde Reverse Assist Camera

Noua cameră Linde Reverse Assist este integrată în display-ul color opțional de 7 inchi de pe cea mai recentă generație de stivuitoare. În versiunea cu ecran divizat, sunt afișate informații suplimentare alături de imaginea generată de cameră.

Camera Linde Reverse Assist poate fi folosită ca soluție autonomă. Cu toate acestea, deoarece un singur sistem de siguranță este adesea insuficient pentru a acoperi o gamă largă de riscuri operaționale, soluția este compatibilă și cu alte sisteme de siguranță și asistență Linde existente. Acestea includ, de exemplu, sistemul „Linde Motion Detection”, care împiedică pornirea stivuitorului dacă o persoană sau un utilaj se deplasează în spatele lui. „Camera Linde Reverse Assist și sistemul de asistență Linde Safety Guard reprezintă, de asemenea, o combinație ideală”, spune Zimmermann, referindu-se la o aplicație de la locația unui client. Dacă stivuitoarele de acolo se deplasează din zona exterioară în mediul interior mai întunecat, viteza este redusă automat și ușa halei se deschide. În plus, un triunghi mare de avertizare este proiectat pe pardoseală pentru a alerta pietonii despre stivuitorul care se apropie.

Aflați mai multe