Mai multe opțiuni pentru noile trenuri logistice

23 nov. 2023

Linde Material Handling își extinde portofoliul de echipamente de tractare

Soluții personalizate concepute în principal pentru utilizare în interior sau exterior: acestea pot fi acum implementate datorită noilor cadre de remorcare de la Linde Material Handling (MH). Echipate cu funcții specifice aplicației, confortabile și sigure pentru operatori și delicate cu mărfurile transportate, modulele de cadru se combină cu echipamentele de tractare din portofoliul de produse Linde, pentru a forma soluții de trenuri logistice personalizate care fac mai eficient și economic transportul orizontal și procesele de producție sincronizate.

Sistemele de tractare au un loc bine stabilit în producția industrială modernă. Acestea transportă cantități mari de materiale din depozite și supermarketuri pe distanțe uneori mari, pentru a le pune la dispoziție în diferite puncte de asamblare. Constând dintr-un echipamente de tractare și mai multe remorci, aceste sisteme sunt deosebit de comune în producția just-in-time sau just-in-sequence din sectoarele auto sau ingineriei mecanice. Sarcina, care este de obicei poziționată pe un cărucior sau un suport rulant, este împinsă în cadrul remorcii și ridicată. Echipamentele de tractare reduc volumul de trafic în interiorul unei fabrici și riscul de accidente, asigurând în același timp procese logistice planificate și fiabile. Transporturile grupate pot fi economice pentru rutele care depășesc 160 de metri lungime.

Cerințele variază în funcție de domeniul de aplicare. În interior, spațiul este adesea îngust, în timp ce echipamentele de tractare care circulă în aer liber trebuie de obicei să se confrunte cu suprafețe neuniforme. „Din acest motiv, pe lângă versiunea noastră universală consacrată, acum ne-am extins gama pentru a include soluții de trenuri logistice care au fost dezvoltate fie pentru utilizare predominant în interior, fie în exterior”, spune Mal Rexhepi, Product Manager Logistic Train Solutions.

Noi module de remorcare pentru diverse aplicații

Remorcile Linde LT06-M, LT10-M și LT10-W sunt proiectate special pentru aplicații în interior. Folosite de obicei în combinație cu echipamentul de tractare P60 C, aceste module de cadru pot fi combinate liber. Cadrele M sunt disponibile cu o capacitate de încărcare de 600 kg sau 1.000 kg și sunt încărcate la nivelul solului dintr-o parte. Sunt potrivite pentru transporturi cu puncte de început și de sfârșit predefinite. Prin comparație, cadrele W care oferă o capacitate de 1.000 kg pot fi încărcate și descărcate din ambele părți, ceea ce face ca utilizarea lor să fie mai flexibilă. Dacă rutele sunt modificate mai târziu sau dacă se adaugă noi opriri, nu contează în ce parte se află aceste opriri. Axa poziționată central cu două roți oferă Trenului Logistic o mare manevrabilitate. De exemplu, o lățime a culoarului de 3,9 metri este suficientă pentru ca un echipament de remorcare cu patru cadre atașate pentru cărucioarele de europaleți să facă o întoarcere în U. La aceasta se adaugă greutatea proprie redusă a remorcilor, cea mai simplă versiune cântărind doar 158 de kilograme. Acest lucru permite trenului să atingă viteze de deplasare mai mari, ceea ce are un efect pozitiv asupra performanței de manipulare.

4647_2003_CX

Noile cadre LT-M și LT-W formează o soluție perfectă pentru interior atunci când sunt combinate cu echipamentul de tractare Linde P60C și sunt deosebit de ușoare și manevrabile.

În schimb, modelele de exterior LT16-Ch și LT16-BMh, de obicei tractate de echipamentul Linde P250, sunt optimizate pentru utilizare în zonele exterioare. Sunt echipate cu anvelope superelastice cu diametrul de 368 mm și lățime de 115 mm care absorb șocurile și vibrațiile cauzate de terenul denivelat. Cadrele construite robust au două osii pentru o capacitate de încărcare de până la 1.600 kg, direcție pe toate roțile pentru o manevrabilitate ridicată și stabilitate direcțională și un sistem hidraulic de ridicare pentru ridicarea ușoară a căruciorului. Sunt disponibile două modele și pot fi combinate liber: un cadru C (Ch) și un cadru B cu suport de mijloc reglabil (BMh), care poate fi încărcat pe ambele părți. Sunt oferite numeroase opțiuni de echipamente pentru a oferi robustețe și siguranță suplimentară trenului logistic, pentru condiții de exterior. Acestea includ protecție împotriva intemperiilor, opțiuni pentru vizibilitate îmbunătățită, clapete de noroi pentru roți și o frână mecanică de supraîncărcare care asigură operațiuni în siguranță pe pante.

4647_1416_CX

Noul tren logistic pentru exterior, constând din echipamentul de tractare Linde P250 și cadrul LT-Ch, este optimizat pentru utilizare în spațiu deschis. Remorcile au anvelope mari superelastice, două osii și direcție pe toate roțile. Sunt disponibile rame opționale LT-BMh, care permit încărcarea și descărcarea din ambele părți.

Cele două noi soluții de trenuri logistice completează seria Linde LT10-C până la LT16-BM, consacrată și puternică. În combinație cu echipamentul de tractare Linde P80, acestea își aduc avantajele ca „polivalente” pentru transporturi atât în interiorul halelor, cât și între hale. Cele trei versiuni de cadre disponibile pentru remorci oferă o capacitate maximă de încărcare de 2.000 kg: cadre C (LT-C), cadre B care pot fi încărcate și descărcate din ambele părți (LT-B) și cadre B cu suporturi medii integrate (LT-BM).

Siguranță și performanță ridicate pentru toate modelele

Operațiunile de transport și încărcare sigure sunt asigurate standard pentru toate modelele de remorci Linde prin blocarea mecanică a sarcinii, care se închide automat după ce cărucioarele au fost împinse. Funcția de ridicare a cadrelor este controlată central de pe platforma operatorului. Când operatorul intră în echipamentul de tractare, sarcina este ridicată automat; când acesta iese, sarcina este coborâtă. Un dispozitiv de imobilizare automat împiedică pornirea trenului logistic atunci când remorcile sunt coborâte și dezactivează funcția de coborâre în mișcare. Un sistem de asistență accelerează automat viteza echipamentului de tractare în timpul virajului.

Împreună cu trenurile logistice, gama Linde oferă numeroase cărucioare de diferite dimensiuni, echipamente și anvelope pentru sarcini utile de 1.000 kg. Sunt potrivite pentru transportul de paleți și containere și pot fi echipate cu suprastructuri de rafturi modulare pentru suporturi mici de sarcini. În plus, un sistem de ghidare a echipamentului de tractare disponibil opțional îi ajută pe operatori pe trasee complexe, cu puncte finale variabile și îi direcționează de-a lungul rutei optime către stațiile individuale.