Soluții de sistem pentru fluxul de materiale

Imaginea de ansamblu
Fluxul de materiale într-un depozit echipat de Linde Material Handling

Intralogistica se schimbă: Condus de tendințele industriei, cum ar fi tranzacțiile online și personalizarea produselor, fluxul de materiale necesită procese tot mai rapide și mai flexibile. Portofoliul de produse și presiunea costurilor cresc, în timp ce etapele procesului sunt din ce în ce mai scurte. Complexitatea crește considerabil.

Prin urmare, companiile se confruntă cu o sarcină majoră: trebuie să își regândească integral procesele de logistică. Intralogistica 4.0 oferă, în special, noi oportunități pentru rețeaua de flote, modularizare și controlul proceselor. Dar care soluție este cea mai eficientă pentru structurile date sau pentru un proiect de la zero? Pentru a afla, este necesar un nivel ridicat de competență în proces.

Linde Material Handling oferă această competență cu soluțiile sale individuale de sistem. Ele se bazează pe analiza tuturor factorilor inițiali și pe obiective stabilite împreună cu clientul. Scenariile determinate iau în considerare componentele pentru diferite grade de automatizare. Clienții beneficiază de acest lucru, deoarece noua soluție globală integrează procesele, structurile și facilitățile existente în cel mai bun mod posibil. În acest fel, utilizatorii primesc un sistem de flux de materiale personalizat, cu risc minim de investiții.

Frank Heptner, Senior Director Consultancy and Projects Intralogistics Solutions la Linde Material Handling
O condiție necesară pentru o intralogistică rentabilă și sigură a viitorului este consultanța competentă, care analizează cu exactitate starea actuală și dezvoltă soluții individualizate. Linde Material Handling oferă toate acestea dintr-o singură sursă.

Frank Heptner, Senior Director Consultancy and Projects Intralogistics Solutions la Linde Material Handling

Fluxul de materiale într-un depozit al Linde Material Handling

Consultanță cu viziune

Linde oferă un serviciu complet de consultanță pentru optimizarea integrală a intralogisticii. Acesta variază de la analiză și simulare, la reproiectarea flotelor sau a spațiilor de depozitare tip greenfiled. De asemenea, experții sprijină companiile în introducerea conceptului. În acest fel, Linde ajută la perfecționarea fluxului de materiale în întregime.

Opt pași către intralogistica personalizată

Pasul 1: Definirea proiectului

Experții Linde definesc proiectul, determină scopul sarcinii planificate și definesc țintele domeniului de aplicare al proiectului.

Pasul 2: Verificarea stării actuale

Consultanții înregistrează starea actuală a tuturor domeniilor relevante pentru proiect cu procesele de lucru asociate și datele structurale, de exemplu date despre articol și depozit, valori de performanță, obiective și așteptări ale clienților.

Pasul 3: Faza de analiză

Următorul pas este o privire mai atentă asupra punctelor slabe ale proceselor de lucru înregistrate, în special a timpului de rulare și așteptare, a ratelor de eroare și a cazurilor de daune.

Pasul 4: Evaluarea potențialului

Experții elaborează apoi sugestii specifice pentru îmbunătățirea proceselor, determină cerințele tehnologice necesare pentru aceasta și definesc starea dorită.

Pasul 5: Plan de acțiune

Pe baza potențialului, urmează o listă a tuturor planurilor de acțiune structurale, de proces și IT necesare. Aceasta include, de asemenea, planificarea costurilor și a timpului, care arată toate economiile potențiale.

Pasul 6: Dezvoltarea soluțiilor

Pe lângă măsurile individuale, consultanții dezvoltă acum soluții complete de sistem. Se asigură că soluțiile pot fi implementate perfect în structurile existente ale clienților.

Pasul 7: Compararea soluțiilor

Conceptele de soluții se transformă într-o matrice decizională bazată pe cei mai importanți parametri ai proiectului. Printre altele, această matrice arată rentabilitatea preconizată a investițiilor.

Pasul 8: Rezumat pentru management

Experții derivă apoi evaluările soluțiilor de sistem și recomandările pentru client din matrice.

Planificare sistematică

Planificarea și simularea noului depozit

Pentru a se asigura că procesele dintr-un nou depozit funcționează fără probleme chiar de la început – fără blocaje și supraîncărcare – experții Linde se bazează pe simulări complete 2D și 3D în faza de planificare: cu ajutorul softului „Stratos”, desenele CAD ale depozitului planificat pot fi importate sau reproduse. Apoi, pereții, rafturile, benzile transportoare și componentele pot fi schimbate sau pot fi planificate elemente noi. Rezultatul este un model „practic virtual”, cu toate mișcările depozitului - perfect simulate în fiecare detaliu. Pe această bază, experții determină, printre altele, câte stivuitoare, angajați, ture de lucru sau rampe de camioane sunt necesare pentru a asigura un flux de materiale fără probleme.

Perfecționarea fluxului de material

Cu sistemele de control de la Linde, procesele intralogistice pot fi controlate și optimizate în ansamblul lor – de la primirea mărfurilor, depozitare, alimentarea producției și selectarea comenzilor până la eliberarea mărfurilor. Sistemul de gestionare a depozitelor (WMS) oferă o imagine de ansamblu completă a tuturor proceselor și oferă astfel baza pentru îmbunătățirea continuă a acestora. Sistemul de control al stivuitoarelor (SLS) asigură, de asemenea, cea mai bună utilizare posibilă a flotei.

Reprezentare grafică a unui depozit cu stivuitoare de la Linde Material Handling

Beneficiați de expertiză vastă

Doriți să optimizați fluxurile complexe de materiale ale stivuitoarelor dvs.? Profitați de cunoștințele și experiența vastă Linde.