3PL (Third Party Logistics)

Soluții pentru sectorul logisticii
Stivuitoare Linde utilizate în depozit

Prestatorii moderni de servicii logistice reprezintă pilonul principal în fluxurile globale de mărfuri. Nu în ultimul rând, acest lucru se reflectă în faptul că tot mai multe companii externalizează depozitarea și expedierea mărfurilor către acești specialiști terți în logistică (3PL). Unul dintre cele mai importante domenii de activitate din sectorul logisticii este domeniul clasic de activitate de transport și manipulare, în care bunurile sunt mutate din punctul A în punctul B. La fel de importantă este logistica contractelor, prin care prestatorii de servicii logistice sunt integrați direct în producția realizată de client și desfășoară diverse activități. Printre aceste activități se pot număra alimentarea liniilor de producție, împachetarea, depozitarea și expedierea mărfurilor.

Deoarece complexitatea acestor sarcini crește de la an la an, prestatorii de servicii 3PL se confruntă cu provocări importante. Printre acestea se numără, pe de o parte, volumul tot mai mare de marfă de manipulat, termenele de livrare mai scurte și presiunea tot mai mare a costurilor, iar pe de altă parte, fluctuațiile sezoniere de ocupare, deficitul de personal și nevoia urgentă de soluții performante de siguranță. O privire mai atentă asupra sectorului logisticii scoate în evidență cinci direcții de activitate de care furnizorii de servicii 3PL trebuie să se ocupe astăzi.

Aflați mai multe

Provocările sectorului logistic

Compensarea deficitului de personal

În cele mai multe locuri, sectorul logistic necesită un personal numeros, dar apare provocarea de a găsi forță de muncă cu o calificare suficientă. Aici poate fi de ajutor automatizarea inteligentă.

Flexibilizarea flotei de stivuitoare

De asemenea, fluctuațiile sezoniere puternice ale volumului de muncă fac necesară, în industria 3PL, proiectarea flotei de stivuitoare în mod flexibil.

Utilizarea Big Data

Adesea, stivuitoarele moderne colectează date detaliate cu privire la performanță. Valorificând informațiile din datele colectate, furnizorii de servicii 3PL le pot folosi pentru a eficientiza fluxul de materiale.

Sporirea siguranței

În logistică există adesea zone de lucru în care oamenii și utilajele îți desfășoară activitatea într-un spațiu foarte îngust. În acest context, soluțiile de siguranță specializate asigură protecția maximă.

Creșterea eficienței energetice

Pentru un management eficient al energiei, sunt esențiale monitorizarea și optimizarea tuturor consumurilor legate de proces.

Compensarea deficitului de personal în sectorul 3PL

Stivuitoarele de la Linde Material Handling se deplasează într-un depozit.

Companiile de logistică se bazează pe un număr mare de angajați, mai ales pentru manipularea mărfurilor. Pe de altă parte, acest necesar crescut de personal este corelat cu un profil profesional care și-a pierdut semnificativ atractivitatea în ultimii ani. Prin urmare, devine din ce în ce mai greu pentru prestatorii de servicii 3PL să găsească personal cu calificare suficientă.

Deși automatizarea etapelor de lucru corespunzătoare pare a fi soluția evidentă, este adesea dificil de pus în practică. Procesele uneori extrem de complexe din sectorul 3PL fac adesea imposibilă utilizarea procedurilor de automatizare standardizate. În special, accentul pus pe stivuitoarele automate nu ajunge prea departe în această direcție.

Din acest motiv, Linde Material Handling dezvoltă și implementează soluții de automatizare holistice, adaptate cerințelor individuale ale fiecărui client. Experiența noastră de zeci de ani în sectorul 3PL ne ajută să analizăm cu precizie etapele individuale de proces și fluxurile complete de materiale și să le automatizăm cu mijloacele adecvate. În timpul implementării, urmăm abordarea companiei generale clasice și controlăm implementarea componentelor proprii și externe ale procesului dintr-o singură sursă.

Soluții Linde

Automatizare inteligentă

Linde vă oferă aplicații standard inteligente pentru automatizarea etapelor de proces individuale sau a fluxurilor de materiale complete.

Aflați mai multe

Consultanță privind fluxul de materiale

Fluxurile eficiente de materiale reprezintă elementul esențial al intralogisticii moderne. Pentru optimizarea tuturor proceselor, Linde oferă consultanță holistică de sistem.

Aflați mai multe

Automatizare simplă

Automatizarea în mod economic a proceselor de depozitare și transport: Linde oferă pachete de soluții standardizate alcătuite din hardware, software și instalare.

Aflați mai multe

Deplasați materiale sau comandați deplasarea acestora

Flexibilă și scalabilă Prin intermediul stivuitoarelor electrice, a transpaletelor și a echipamentelor de tractare din seria MATIC, Linde oferă o gamă largă de stivuitoare automatizate.

Aflați mai multe

Flexibilizarea flotei de stivuitoare a prestatorilor de servicii 3PL

Flota de închiriat de la Linde Material Handling este livrată cu camionul și descărcată.

Sectorul logisticii este uneori supus unor fluctuații sezoniere semnificative. Prin urmare, pentru furnizorii de servicii 3PL este imperios necesar să adapteze rapid dimensiunea și configurația tehnică a flotei respective la circumstanțele actuale. Este nevoie de modalități fiabile de a comanda, schimba sau returna dispozitivele și stivuitoarele în termen scurt. Prin urmare, asigurarea unui grad ridicat de disponibilitate joacă întotdeauna un rol decisiv în logistică. Comportamentul schimbător de consum din era online sporește importanța acestui factor.

Linde Material Handling oferă prestatorilor de servicii 3PL soluții diverse pentru o utilizare fluctuantă a stivuitoarelor. De exemplu, clienții Linde din Europa pot utiliza cea mai mare flotă de închiriat de stivuitoare și echipamente pentru depozitare, pentru a-și completa pe termen scurt flota actuală de stivuitoare. În plus, programele speciale de închiriere oferă soluții flexibile bazate pe o flotă de bază. Utilizatorul are un număr fix de stivuitoare în folosință permanentă, care corespund în mare parte nevoilor sale maxime. Dacă nevoile sale cresc pentru o perioadă scurtă de timp, acesta are acces la stivuitoare suplimentare, a căror utilizare a fost stabilită contractual în prealabil. Spre deosebire de o soluție clasică de închiriere pe termen lung, această metodă are avantajul că evoluția costurilor este întotdeauna în raport cu nevoile actuale.

Utilizarea Big Data

Laptop în fața unui stivuitor de la Linde Material Handling

Stivuitoarele și echipamentele pentru depozitare sunt adesea echipate din fabrică cu sisteme moderne de telemetrie. Aceste dispozitive de măsură colectează informații detaliate despre performanța și modelele de mișcare ale stivuitoarelor. Între timp, Linde Material Handling echipează aproximativ 70 % dintre vehiculele pentru clienții din domeniul logisticii cu tehnologiile corespunzătoare pentru colectarea datelor.

Totuși, procentul companiilor care folosesc în mod activ posibilitățile create este semnificativ mai mic. Deocamdată este mai mult o excepție, decât o regulă ca specialiștii în logistică să analizeze efectiv datele colectate și să valorifice potențialul enorm de eficiență al acestora.

Din acest motiv, specialiștii Linde oferă asistență la cerere prestatorilor de servicii 3PL pentru utilizarea datelor. Obținând informații din datele disponibile și derivând recomandări concrete de acțiune, aceștia susțin optimizarea flotei și a fluxului de materiale. În plus, contribuie la îmbunătățirea siguranței și la scăderea costurilor. De la utilizarea îmbunătățită a vehiculelor și planificarea optimizată a rutelor până la dimensiunea flotei scalată cu precizie și evitarea pagubelor materiale, există numeroși factori de luat în considerare și de supus unei evaluări critice.

Soluții Linde

Flota interconectată

Software-ul Linde connect pune la dispoziția operatorilor de flote toate informațiile necesare pentru managementul eficient și sigur al flotei.

Aflați mai multe

Software pentru fluxul de materiale

Cel mai modern software de la Linde susține comanda și interconectarea soluțiilor de intralogistică și automatizare.

Aflați mai multe

Sporirea siguranței în sectorul 3PL

Angajat deplasându-se prin fața unui stivuitor

Manipularea mărfurilor, în special în cazul așa-numitului cross-docking, presupune deosebit de multă agitație și un personal numeros. Conlucrarea strânsă dintre om și mașină duce adesea la situații critice, în care poate fi periclitată siguranța persoanelor, a mărfurilor, a stivuitoarelor și a infrastructurii.

De aceea, accidentele între stivuitoare sau situațiile periculoase în care sunt rănite persoane nu reprezintă o raritate. În plus, angajații sunt expuși frecvent la vibrații și emisii de zgomot prin lucrul cu stivuitoarele și echipamentele pentru depozitare.

Linde Material Handling rezolvă aceste probleme prin intermediul sistemelor inteligente de asistență, cu ajutorul cărora se sporește semnificativ siguranța în imediata apropiere a stivuitoarelor. Un pachet de soluții dezvoltat special pentru sectorul logisticii, care se bazează pe Linde Safety Guard, înconjoară stivuitorul și pietonii cu zone de protecție, și alertează în cazul apropierii periculoase. În acest fel, nu doar că se evită coliziunile, ci se reduc și emisiile de zgomot cauzate de semnalele de avertizare permanente la deplasarea cu spatele. De asemenea, se poate reduce țintit viteza stivuitoarelor prin intermediul porților virtuale în locurile deosebit de înguste. În acest fel, pot fi evitate coliziunile, mai ales în unghiurile moarte. Soluțiile de avertizare optică, precum Linde BlueSpot sau echipamentele staționare de avertizare sporesc și mai mult siguranța.

Soluții Linde

În zona de protecție

Sistemul de asistență Linde Safety Guard înconjoară oamenii și stivuitoarele cu o zonă de avertizare și sporește siguranța în imediata apropiere.

Aflați mai multe

Consultantul în materie de siguranță

Oferta de consiliere structurată Linde Safety Scan susține reducerea durabilă a riscurilor de siguranță în raport cu traficul intern.

Aflați mai multe

Siguranță vizibilă

Spotul luminos de avertizare Linde BlueSpot face ca stivuitorul să fie vizibil, fără zgomot și astfel sporește siguranța în activitatea zilnică din depozit.

Aflați mai multe

Întotdeauna lumina potrivită

Linde oferă prin intermediul Linde VertiLight și Linde LED Stripes două concepte de iluminare pentru mai multă siguranță și eficiență în lucrul cu stivuitoarele.

Aflați mai multe

Creșterea eficienței energetice

Angajatul încarcă un stivuitor de la Linde Material Handling

În privința consumului de energie, multe companii de logistică se confruntă cu o problemă specială. De regulă, în locațiile lor, stivuitoarele acționate electric împreună cu iluminatul și dispozitivele IT alcătuiesc o mare parte din consumul de curent. Deoarece tariful la energie se bazează pe consumul maxim, fiecare sfârșit de tură este un moment critic. Dacă sunt încărcate prea multe stivuitoare simultan, consumul crește foarte rapid și, în cel mai rău caz, depășește valoarea maximă anterioară. În consecință, compania ajunge la un tarif mai mare pentru perioada ulterioară, ceea ce duce la cheltuieli mai mari pentru energie.

Linde Material Handling oferă diverse soluții pentru această problemă. Utilizarea unităților de acționare cu litiu-ion permite încărcarea intermediară periodică a stivuitoarelor și astfel contribuie la distribuirea mai uniformă a consumului de energie pe durata utilizării. Pachetele de soluții formate din hardware și software susțin stabilirea succesiunii optime de încărcare a stivuitoarelor – indiferent dacă se folosesc baterii litiu-ion sau celule clasice plumb-acid. În acest fel, se evită vârfurile de sarcină și nu se depășesc valorile limită stabilite pentru consumul total de energie. În plus, Linde oferă consultanță holistică în materie de energie, în cadrul căreia experții Linde analizează necesarul de curent luând în considerare toți consumatorii dintr-o locație și vin cu propuneri concrete de creștere a eficienței.

Soluții Linde

Tehnologie Li-ION

Unitățile de acționare cu litiu-ion reprezintă noul standard pentru stivuitoarele electrice. Spre deosebire de bateriile clasice plumb-acid, acestea oferă o serie de avantaje.

Aflați mai multe

Energie eficientă

Fie că este vorba despre protecția mediului sau reducerea costurilor: Energia reprezintă o temă centrală Linde oferă în intralogistică un sistem energetic potrivit pentru fiecare aplicație.

Aflați mai multe

Unitatea de acționare cu hidrogen

Protecția mediului și confortul la operare: Stivuitoarele cu pile de combustie pot fi alimentate cu ușurință cu hidrogen și nu generează emisii de CO2.

Aflați mai multe