Centură reflectorizantă pentru pietoni pentru siguranță maximă

Bodyguard 2.0
Un angajat din depozit poartă centura reflectorizantă pentru pietoni de la Linde Material Handling

Cu centura reflectorizantă pentru pietoni, Linde Material Handling își extinde sistemul Safety Guard System inovator, cu care, printre altele, operatorii de stivuitoare și pietonii sunt avertizați din timp în situații periculoase. Centura reflectorizantă inteligentă avertizează purtătorul asupra pericolelor, prin semnale luminoase, vibrații și semnale sonore, oferind astfel siguranță maximă în interior și în exterior.

Intralogistica impune cele mai mari cerințe privind siguranța angajaților în interacțiunea cu stivuitoarele. În depozite, în producție și în zonele exterioare, lucrurile sunt adesea zgomotoase, agitate și neclare. Rafturile înalte, culoarele înguste, mărfurile stivuite și intersecțiile cu vizibilitate redusă blochează vederea circumferențială a pietonilor și a operatorilor stivuitoarelor. Cifrele vorbesc de la sine. În 2021, în Germania au avut loc 15.322 de accidente cu stivuitorul, cu vătămări corporale, dintre care 15 au fost fatale. Prin urmare, a vedea și a fi văzut este de o importanță fundamentală.


Centura reflectorizantă pentru pietoni de la Linde Material Handling oferă o mai mare siguranță în situații cu vizibilitate redusă. Acest articol vestimentar inteligent avertizează persoana care o poartă, vizual, acustic și prin vibrații, imediat ce se apropie un stivuitor. Aceasta oferă un nivel dublu de siguranță: Centura reflectorizantă pentru pietoni avertizează în mod activ purtătorul asupra pericolului iminent și, în același timp, îmbunătățește vizibilitatea pietonului. Astfel, este o extensie importantă a sistemului Safety Guard.

Linde Safety Guard: Întotdeauna în zona de protecție

Linde Safety Guard este un sistem inovator de asistență care crește siguranța pentru operatori și pietoni. De asemenea, protejează infrastructura și mărfurile, monitorizând și avertizând în mod activ împotriva daunelor ce ar fi provocate de o potențială coliziune. Operatorii sunt avertizați acustic și cu LED-uri intermitente asupra pericolelor din imediata apropiere, prin intermediul dispozitivului montat pe stivuitoare. Afișajul cu leduri indică de asemenea operatorului direcția din care se apropie pietonii de zona periculoasă. În același timp, pietonul este de asemenea avertizat: atât unitatea portabilă a sistemului Safety Guard, care este disponibilă de ceva vreme, cât și noua centură reflectorizantă pentru pietoni comunică cu unitatea montată pe stivuitor. Își avertizează purtătorii cu privire la stivuitorul care se apropie cu semnale sonore, lumini cu leduri intermitente sau vibrații, crescând astfel atenția tuturor celor implicați.

Angajații din depozit și stivuitoarele se intersectează, iar angajatul din depozit este clar vizibil cu centura reflectorizantă pentru pietoni de la Linde Material Handling

Vizibil, Perceptibil, Tangibil: Întotdeauna alături de tine

Centura reflectorizantă pentru pietoni combină avantajele unei veste reflectorizante obișnuite cu conceptul inovator de siguranță al sistemului Linde Safety Guard. Cu aceasta se adaptează soluția de siguranță la operațiunile în curs, nu invers. Centura reflectorizantă pentru pietoni poate fi integrată ca îmbrăcăminte de protecție zilnică a angajaților, ca parte a managementului HSE. Este confortabilă, ușor de utilizat și are o durată de funcționare îndelungată, asigurând că procesele de muncă nu sunt perturbate și, în același timp, ajutându-i pe angajați să se simtă mai bine și mai în siguranță.

Sigură și confortabilă

Centura de avertizare pentru pietoni este disponibilă pe două mărimi diferite. Potrivirea sa foarte bună asigură că nu se agață de dispozitive, rafturi sau alte obiecte în timpul lucrului. Forma vestei oferă libertate optimă de mișcare. Dispozitivul de avertizare al centurii este poziționat la nivelul claviculei. zonă în care purtătorul simte cel mai eficient vibrațiile de atenționare. În plus, semnalul de avertizare acustic este emis în imediata apropiere a urechii. Semnalul de avertizare și vibrațiile pot fi adaptate individual la mediul de lucru.

Exploatare simplă și fără efort

Centura reflectorizantă pentru pietoni este ușor și intuitiv de utilizat. Un semnal sonor de pornire indică faptul că centura a fost activată. Dacă bateria este descărcată sau este scoasă, se aude un semnal sonor de deconectare. Un LED de stare informează în permanență purtătorul despre starea de operare a transmițătorului de semnal, iar un afișaj al bateriei arată nivelul curent de încărcare. Dacă se scoate centura reflectorizantă pentru pietoni, senzorul de accelerație oprește automat centura.