BR011_K_00000

Noul stivuitor K

Un combi eficient pentru rafturi de stocare foarte înalte


Odată cu cererea mare de expedieri online crește și nevoia de spațiu de depozitare. În același timp, prețurile imobiliare explodează, în special în zona metropolitană. Acest lucru este remediat prin depozite extrem de comprimate, care utilizează optim spațiul de depozitare. Astfel se modifică și cerințele pentru stivuitoarele pentru culoare foarte înguste, cu înălțimi de ridicare așteptate de până la 17 metri la momentul de față. În același timp, logistica modernă a comerțului electronic necesită viteze de transfer ridicate, pentru timpi de stocare optimizați.

Noua versiune a stivuitorului combinat K, de la Linde Material Handling, permite performanțe ridicate de manipulare atât în ​​procesele de selectare a comenzii, cât și în cele de manipulare în depozitele cu rafturi înalte. În acest scop, manipularea, construcția și dotările au fost adaptate în mod optim la condițiile din depozitele cu rafturi înalte și la cerințele ergonomice ale operatorilor de stivuitoare. Componente optimizate, sisteme îmbunătățite și performanțe și mai mari fac din noul K un stivuitor pentru culoare înguste extrem de eficient pentru procesele de selectare și manipulare a comenzilor.

Repere

Pentru o manipulare optimă

Manevrarea eficientă și siguranța maximă sunt esențiale în depozitul cu rafturi înalte. Noua versiune a stivuitorului K pentru culoare foarte înguste dispune de sisteme de asistență și siguranță care ajută operatorul să selecteze și să depoziteze rapid și în siguranță mărfurile, chiar și la înălțimi mari. Mișcările de ridicare și deplasare optimizate și un catarg îmbunătățit asigură, de asemenea, o productivitate mai mare și eficiență energetică. Aici vă prezentăm cele mai importante repere în detaliu.

Cu „Dynamic Reach Control”, rapid și precis la înălțimi mari de ridicare

„Dynamic Reach Control” este o extensie a celor trei variante ale sistemului de asistență „Linde System Control” și reduce vibrațiile laterale la înălțimi mari de ridicare. Aceste vibrații îngreunează selectarea și depozitarea sigură și precisă și încetinesc procesul de manevrare. Cu „Dynamic Reach Control”, operatorii pot plasa încărcăturile mai repede, mai sigur și mai confortabil decât înainte. Acest lucru este, de asemenea, evident în productivitate: aceasta crește cu „Dynamic Reach Control” cu aproximativ 20% în comparație cu utilizarea „Linde System Control” în versiunea standard.

Limitarea mișcării de glisare depinde de înălțimea de ridicare și de greutatea sarcinii, precum și de mișcarea laterală a catargului în timpul selectării și depozitării. Astfel, sistemul asigură o mișcare lină și precisă a catargului în direcția raftului. „Dynamic Reach Control” ajută de asemenea la evitarea așa-numitului efect de coș, adică îndoirea catargului la înălțimi mari de ridicare. Datorită îndoirii, brațele avansează ușor, ceea ce duce la o adâncime diferită de depozitare în comparație cu înălțimile inferioare ale raftului. Un efect nedorit pe care „Dynamic Reach Control” îl compensează.


Totul dintr-o privire cu panoul de comandă optimizat

Panoul de comandă al noului K are un afișaj color de înaltă calitate. Aceasta înseamnă că operatorii au o vedere de ansamblu clară a tuturor informațiilor relevante, în orice moment: de la viteza de rulare și înălțimea de ridicare până la unghiul de virare și ora zilei. Vizualizarea imediată a parametrilor centrali de lucru asigură o manipulare sigură și eficientă.

Întreaga ergonomie a panoului de comandă a fost optimizată astfel încât mâinile să fie întotdeauna într-o poziție naturală. Distanța dispozitivelor de operare este proiectată cu precizie pentru muncă fără oboseală. Pentru confortul individual în operare, stând în picioare sau pe scaun, înălțimea și unghiul consolei pot fi reglate cu o singură mână, așa cum poate fi reglată și înclinarea brațului consolei.


Manevrare rapidă datorită utilizării paralele a ridicării principale și a celei auxiliare

Cu noul K, încărcăturile ajung mult mai rapid la locația de depozitare potrivită. Deoarece de acum înainte, ridicarea principală și cea auxiliară pot fi operate simultan. De exemplu, operatorii pot controla rafturile deosebit de înalte sau deosebit de joase într-o singură etapă. Până acum, adesea, operatorii erau nevoiți să opereze ridicarea principală și apoi pe cea auxiliară în secvență. Furcile pot fi poziționate mult mai repede și simultan datorită controlului paralel și pot fi controlate cu ușurință la înălțimea confortabilă fiecărui operator.


Înălțimi de ridicare mai mari, datorită stabilității îmbunătățite a catargului

Înălțimea de ridicare a noului model K este de până la 18 metri. Pentru a obține această nouă valoare de vârf, designerii Linde au făcut catargul acestui stivuitor pentru culoare foarte înguste și mai stabil. Cu stivuitorul K, companiile sunt bine pregătite pentru tendința către înălțimi de ridicare din ce în ce mai mari.


Vizibilitate optimă a sarcinilor și a mediului

Parbrizul noului K este mai mare cu 80 mm decât cel al predecesorului său. Aceasta înseamnă o vizibilitate mai mare cu 20% a furcilor – și, prin urmare, mai multă siguranță la manipulare și mai puține daune din cauza coliziunilor. Datorită vizibilității îmbunătățite, operatorii trebuie să facă de asemenea mai puține mișcări în cabină pentru a vedea sarcinile și, prin urmare, pot opera mai mult timp fără a obosi.

Modulul oglinzilor stivuitorului K este disponibil cu funcții suplimentare dacă este necesar. Oglinzile oferă suport la rularea în marșarier și la intrarea pe culoare. O lumină de lucru cu LED-uri îmbunătățește vizibilitatea la raft.


Puternic și economic

Noul K nu este doar cu 5% mai puternic decât predecesorul său, ci consumă în medie cu aproximativ 25% mai puțină energie. Această performanță de vârf este posibilă printr-un sistem hidraulic optimizat, o distribuție mai bună a greutății, o nouă unitate de transmisie rotativă și pompe cu turație controlată cu un sistem inteligent de control. Performanța îmbunătățită asigură viteze mai mari de deplasare și ridicare și astfel o manevrare mai eficientă, în depozitul cu rafturi înalte.


Siguranță crescută datorită alarmei de urgență

Alarma de urgență detectează un comportament atipic în rulare și deduce o situație de urgență potențială pentru operator. Pentru a ajuta la prevenirea posibilelor accidente, sistemul avertizează asupra situației periculoase cu un semnal acustic și vizual. Acest lucru este posibil cu ajutorul mai multor senzori de pe panoul de comandă, al barierei laterale și a întrerupătorului om-mort, printre altele.

Fermitate, chiar și pe pardoseli denivelate

K are diverse sisteme inteligente de asistență și siguranță care sprijină operatorul la depozitarea și recuperarea rapidă și fără efort a sarcinilor. Active Stability Control completează aceste sisteme și face stivuitorul K și mai eficient: sistemul detectează denivelările dintre partea stângă și cea dreaptă și compensează automat loviturile și șocurile. Aceasta înseamnă că stivuitorul poate atinge randamentul maxim de manipulare, chiar și pe pardoseli mai puțin ideale.Modularitate

pentru toate cerințele

Noul K este singurul stivuitor pentru culoare foarte înguste de pe piață ce oferă o modularitate completă. De aceea, nu există variante de model, ci flexibilitate maximă în configurare. În total sunt posibile 10 milioane de combinații diferite de dotări. Datorită varietății de componente ale dotărilor, companiile pot adapta stivuitorul K la cerințele de logistică și condițiile spațiale de la locație. Cele mai importante opțiuni de selecție includ următoarele componente:

Vedere individuală a componentelor stivuitorului K pentru culoare extrem de înguste, în care sunt prezentate toate modulele posibile ale stivuitorului

Sistemul modular al stivuitorului K permite 10 milioane de variante ale acestuia

Catarg

Stivuitorul K este disponibil cu 64 de înălțimi și modele diferite ale catargului. Astfel, utilizatorii pot selecta înălțimea de lucru necesară în funcție de înălțimea raftului și, de exemplu, cu ajutorul unui catarg triplex telescopic, pot mapa înălțimile inferioare de deplasare, în ciuda înălțimilor mari de ridicare.

Motor și baterii

Pentru viteze mai ridicate de deplasare și ridicare și manipulare intensivă a încărcăturii cu transfer rapid, K dispune de game diferite de motoare și baterii.

Șasiu

Atunci când sunt utilizate în depozite cu rafturi înalte, stivuitoarele pentru culoare foarte înguste trebuie să fie adaptate în mod optim la lățimea culoarului. Acesta este motivul pentru care companiile pot alege lățimea potrivită din cele cinci lățimi diferite posibile ale șasiului stivuitorului K.

Cabina

Cabina stivuitorului K poate fi adaptată în funcție de domeniul de aplicare și de mediul de lucru. De exemplu, poate fi echipat cu o cabină complet închisă și încălzită pentru hale cu tiraj puternic sau pentru utilizarea în depozite frigorifice. Noua versiune a stivuitorului K oferă deja o adâncime a cabinei mai largă cu 50 mm și, prin urmare, mai multă libertate de mișcare. Cu cabina confortabilă opțională, adâncimea suplimentară este chiar de 100 mm.

Concepte de operare

Stivuitorul K este disponibil fie cu un panou de comandă standard, fie cu un panou divizat. Panoul de comandă divizat, cu dispozitivele de operare din stânga și din dreapta integrate în cotieră, ușurează manevrarea sarcinilor grele cu stocare și selectare frecvente. Dispozitivele de operare sunt accesibile imediat, fără eforturi mari.

Videoclip despre produs