Stivuitorul electric X35, de la Linde Material Handling, transportă lăzi de băuturi în depozitul Ensinger
O performanță răcoritoare

X35 în utilizare la Ensinger

Cel mai bun din două lumi – pentru ce-i mai bun din natură: acesta este cel mai bun mod de a descrie verificările noului Linde X35 la Ensinger Mineral-Heilquellen. Noua clasă de performanță a stivuitorului electric i-a convins pe managerii brandului de ape minerale cu îndelungată istorie, nu numai din punct de vedere al sustenabilității, ci și cu performanțele sale remarcabile.

Folosirea resurselor naturale la eficiență maximă: consensul de acum în aproape toate domeniile are o poveste mult mai lungă în Ensingen, nu departe de Stuttgart (Germania). De mai bine de jumătate de secol, Ensinger Mineral-Heilquellen GmbH prelucrează probabil cea mai importantă materie primă din lume: apă minerală proaspătă de izvor care curge dintr-un total de opt puțuri adânci din parcul natural din apropiere. Este deci la fel de evident că tratarea mediului înconjurător cu respect este în mod tradițional o prioritate absolută în Ensingen: sunt sprijinite o mare varietate de proiecte de conservare a naturii, se generează electricitate fotovoltaică și se acordă chiar și premiul pentru mediu din partea landului Baden-Württemberg. Între timp, și cei responsabili sunt deosebit de mândri de acest lucru, izvorul mineral de dimensiuni medii chiar funcționează neutru din punct de vedere climatic, în conformitate cu domeniile 1 și 2.

Una dintre caracteristicile principale Ensinger este sustenabilitatea. De aceea, electrificarea stivuitoarelor noastre se potrivește foarte bine acestei cerințe.

Producția acestei afaceri de familie nu crește cantitatea de gaze cu efect de seră dăunătoare climatului în atmosferă. O realizare mai mult decât lăudabilă, mai ales având în vedere volumele enorme: 600.000 de litri de apă minerală, sucuri de fructe acidulate, băuturi pentru fitness și altele pleacă din zona de încărcare din Ensingen – în fiecare zi! În lunile de vară, compania produce cu ușurință 3,8 milioane de litri de băuturi răcoritoare pe săptămână. Este evident că acest lucru poate fi realizat numai cu o logistică de performanță maximă. „Stivuitoarele puternice cu contragreutate sunt foarte importante pentru noi”, explică directorul general Ensinger, Frank Lehmann, așa cum era de așteptat. „Suntem cu atât mai fericiți cu noul Linde X35, care, ca stivuitor electric fără emisii, oferă performanțe remarcabile, la fel ca un stivuitor cu motor cu combustie.”

Stivuitorul electric Linde X35 încarcă un camion cu lăzi de băuturi răcoritoare de la Ensinger

Cu toată viteza înainte!

Stivuitoare electrice și industria băuturilor: ceea ce unii mai privesc în mod critic din obișnuință și-a dovedit de mult valoarea la Ensinger. Din totalul de 22 de stivuitoare Linde din logistica exploatării de ape minerale, douăsprezece operează deja pe baterii cu plumb sau Li-Ion. Și pentru că durabilitatea este un aspect esențial al vieții de zi cu zi aici, în curând vor fi și mai multe - cu condiția realizării performanței așteptate. Exact aici intră în joc noul Linde X35, pe care compania l-a putut încerca într-un test de teren înainte de lansarea sa oficială pe piață. Manfred Rivoir, director de logistică, prezintă profilul cerințelor la Ensinger: „Noi aici muncim tare stivuitoarele: când un camion ajunge la centrul de încărcare, sticlele goale sunt descărcate, iar vehiculul este apoi încărcat imediat din nou cu sticle pline – trebuie să meargă totul rapid și ușor.”

„Dispozitivele sunt deci echipate cu cleme triple pentru paleți; greutatea maximă pe furci ajunge până la 2.400 de kilograme, în funcție de materialul containerului – sticlă sau PET.” Mai ales în lunile de vară, când cererea de apă minerală și băuturi răcoritoare este mare, lucrurile se încing și pe transportul de sticle goale. Stivuitoarele aprovizionează, printre altele, cele două stații de plasare, una pentru sticle PET și una pentru sticle de sticlă, pentru care compania a înregistrat o creștere semnificativă a cererii în ultimii ani. Se lucrează cu stivuitoarele atât în sala de încărcare, cât și la prelucrarea sticlelor goale, operându-se exigent în două schimburi. Pot noile stivuitoare Linde X35 să concureze cu versiunea cu combustie internă care funcționează cu gaz propulsor la Ensinger?

Dur, dar curat

X35 oferă ce este mai bun din ambele lumi. „Stivuitorul este absolut genial”, spune expertul în logistică Manfred Rivoir. „Se poate vedea în mod clar saltul în dezvoltare – produsul este pur și simplu super manevrabil, super eficient, foarte rapid și nu iese din ritm nici măcar la virajele noastre strânse.” Cuplul enorm, datorat parțial motoarelor sincrone cu reluctanță, este foarte apreciat de specialiștii în logistică de la Ensinger. Operatorul de stivuitoare Davide Maggio este entuziasmat: „Cu X35, pot încărca și descărca orice camion mult mai repede. Are foarte multă putere sub capotă, dar este și foarte silențios.” Bateria Linde Li-Ion de înaltă performanță alimentează din plin stivuitoarele X35. Și funcționează atât de eficient încât echipamentul poate acoperi cu ușurință două schimburi. Este nevoie doar de o scurtă oprire de încărcare pe schimb, în timpul pauzelor.

Angajatul încarcă stivuitorul electric X35, de la Linde
Stivuitorul electric X35 transportă lăzi de băuturi în depozitul Ensinger
Stivuitorul electric X35 transportă lăzi de băuturi în depozitul Ensinger
Angajatul încarcă stivuitorul electric X35, de la Linde
Stivuitorul electric X35 transportă lăzi de băuturi în depozitul Ensinger
Stivuitorul electric X35 transportă lăzi de băuturi în depozitul Ensinger

„Sincer să fiu, echipamentul a provocat chiar un pic de agitație în echipa noastră, deoarece toată lumea voia să îl conducă în același timp”, spune directorul diviziei logistice Manfred Rivoir. „Am folosit X35 atât în ​​zona de încărcare, cât și la procesarea sticlelor goale – și nimeni nu mai voia să-l dea înapoi.” Această mare popularitate nu se datorează numai performanțelor remarcabile și cuplului enorm. Și în materie de vizibilitate și ergonomie are ceva de oferit noul echipament de la Linde. Operatorul de stivuitoare Enes Sulic relatează despre experiențele sale: „Nu pare atât de mare din exterior, dar când stai în cabină, este o senzație foarte plăcută. Se vede totul, poți manevra perfect, echipamentul este ca o rachetă.” Managerul diviziei logistice, Manfred Rivoir, rezumă: „Am condus și eu la viața mea o mulțime de stivuitoare și chiar ajungi să crezi că știi cum merg lucrurile. Dar am rămas pur și simplu uimiți de câtă putere are X35 și cât de economic este în consumul de energie.”

Stivuitorul electric X35 stivuiește lăzi de băuturi în depozitul Ensinger

Ensinger Mineral-Heilquellen GmbH

Fondată în 1952, Ensinger Mineral-Heilquellen GmbH a fost întotdeauna o companie de familie și este acum lider de piață în domeniul apei de izvor îmbuteliate în Baden-Württemberg. Compania de tradiție are aproximativ 170 de angajați și umple anual aproximativ 120 de milioane de litri de băuturi premium la sediul companiei, în apropierea municipiului Vaihingen/Enz din districtul Ensingen. Producătorul de băuturi neutru din punct de vedere climatic, care a primit deja premiul de mediu al statului Baden-Württemberg pentru angajamentul său remarcabil față de sustenabilitate, promovează, de asemenea, agricultura ecologică în regiune, ca parte a propriului său premiu pentru mediu.