Linde Safety Pilot

Prevenirea accidentelor de răsturnare
Afișajul Linde Safety Pilot

Un copilot inteligent pentru mai multă siguranță

Electrostivuitoarele se răstoarnă rar - dar, dacă se întâmplă, operatorul este în pericol și sunt provocate daune mari stivuitorului și încărcăturii. De obicei, această situație este cauzată de o eroare umană. Pentru a reduce „eroarea umană”, Linde a dezvoltat un sistem unic de asistență a operatorului, stabilind astfel noi standarde în ceea ce privește siguranța. Linde Safety Pilot (LSP) funcționează ca un copilot inteligent și este disponibil în două versiuni: LSP Select și LSP Active. În ambele cazuri, operatorul poate vedea întotdeauna parametri importanți afișați pe un mic monitor. Dacă se atinge o stare critică de deplasare, monitorul arată acest lucru în culori de avertizare și se aude un semnal sonor de avertizare. Versiunea Active al Linde Safety Pilot intervine automat în funcțiile de conducere și ridicare ale stivuitorului.

Nu vă bazați doar pe intuiție

Răsturnarea cu un electrostivuitor este periculoasă - operatorul poate fi grav rănit și marfa deteriorată. În niciun caz nu-i poate fi ușor operatorului să împiedice răsturnarea stivuitorului. Mai ales atunci când sunt transportate frecvent încărcături necunoscute. Pentru a garanta siguranța în deplasare, operatorul ar trebui să poată cunoaște și evalua cu exactitate greutatea sarcinii, centrul de greutate și înălțimea dorită de ridicare. Așa ceva nu este realist. În practică, deseori intuiția decide. La ambele versiuni, Active și Select, LSP are diverși senzori care măsoară date precum înălțimea de ridicare, înclinarea furcii și greutatea de încărcare în diferite puncte ale stivuitorului. Aceste valori esențiale sunt afișate pe un monitor din cabina operatorului. Operatorul nu mai trebuie să estimeze greutatea mărfurilor care urmează să fie transportate sau înălțimea de ridicare actuală, ci poate folosi aceste valori pentru a monitoriza în permanență nivelul de pericol.

Controlul Linde Safety Pilot

Siguranță

Răsturnările periculoase cu electrostivuitoare sunt semnificativ mai puțin probabile cu sistemul Linde Safety Pilot.

Inovații pentru mai multă siguranță

Greutatea sarcinii

Un senzor extrem de sensibil măsoară presiunea în sistemul hidraulic al catargului de ridicare. Împreună cu valorile cunoscute, cum ar fi diametrul cilindrului și raportul lanțului de ridicare, greutatea actuală a sarcinii poate fi determinată.

Înălțimea de ridicare

În acest scop este utilizat un indicator de lungime al cablului special dezvoltat, integrat în catargul de ridicare.

Unghiul de înclinare

Senzorii asociați sunt integrați ca dotare standard la toate electrostivuitoarele Linde.

Momentul de sarcină (doar LSP Active)

Pe puntea spate există o celulă de măsurare recent dezvoltată, care poate fi utilizată pentru a calcula momentul de sarcină sau distanța dintre centrul de greutate al încărcăturii și puntea față.

Videoclip despre Linde Safety Pilot

Monitorul LSP afișează trei versiuni

  • Zona sigură de lucru: nu există restricții.
  • Zona limită: afișajul se aprinde portocaliu - acum limita de încărcare este aproape atinsă. LSP Active reduce viteza de ridicare și înclinare.
  • Zona critică: afișajul se aprinde roșu - indicatorul de sarcină utilă a fost în sfârșit atins. În plus se aude și un semnal sonor de avertizare. LSP Active reglează funcțiile stivuitorului.

Intervenție activă în deplasare

LSP Active susține operatorul și cu un sistem de asistență activ: Dacă se utilizează electrostivuitorul pentru a ridica o sarcină grea, la limită, sistemul generează semnale optice și acustice și încetinește mișcarea de ridicare sau înclinare. Dacă operatorul nu reacționează, mișcarea de ridicare a stivuitorului este oprită complet. Ceva similar se întâmplă în timpul deplasării. Dacă operatorul accelerează stivuitorul prea tare, frânează prea tare sau trece prin curbe la viteză mare, LSP Active modifică funcția de conducere. Sistemul compensează erorile de conducere și previne răsturnările.

Lucrați mai rapid și mai în siguranță cu caracteristicile de confort

În plus, modelele Select și Active includ numeroase caracteristici de confort - de la preselectarea înălțimii de ridicare cu ajutorul scalelor de încărcare integrate la presetarea limitelor de viteză. Acest lucru face ca procesele operaționale să fie mai sigure și, prin urmare, mai productive. De exemplu, operatorul poate regla înălțimea încărcăturii înainte de începerea deplasării. Aceasta nu mai trebuie reajustată în timpul manipulării și se economisește timp. Scala de încărcare integrată cântărește mărfurile în câteva secunde și include și o funcție de adăugare. De exemplu, operatorul poate vedea rapid dacă s-a atins sarcina maximă a unui stivuitor. Pentru a preveni daunele și accidentele, există o înălțime limită de ridicare și o limită de coborâre reglabile (dispozitiv de protecție a furcilor). În acest fel, tavanele joase ale halei sau pardoselile denivelate nu mai reprezintă un pericol.

Comparație între LSP Select și LSP Active

Afișare pe monitor

LSP Select

  • Sarcina, înălțimea de ridicare, unghiul de înclinare, viteza de rulare, unghiul de bracaj, direcția de deplasare preselectată (2 pedale/1 pedală), temperaturile unității de propulsie

LSP Active

  • Sarcina, înălțimea de ridicare, unghiul de înclinare, viteza de rulare, unghiul de bracaj, direcția de deplasare preselectată (2 pedale/1 pedală), temperaturile unității de propulsie
  • plus afișarea suplimentară a înălțimii de ridicare actuale maxime admise, distanța până la centrul de greutate al încărcăturii, unghiul de înclinare actual maxim admis.

Intervenție activă

LSP Select

  • nu este disponibilă

LSP Active

  • în funcție de înălțimea de ridicare, unghiul de înclinare și viteza de rulare (în funcție de situația de rulare sau de încărcare etc.)

Caracteristici de confort

LSP Select

  • Preselecție înălțime de ridicare, preselecție unghi de înclinare, limitare ridicare, limitare coborâre (dispozitiv de protecție a brațelor furcii), scală de sarcină (cu caracteristică de contragreutate), adăugare sarcină, setare dinamică de rulare, afișare consum de energie, limită de viteză.

LSP Active

  • Preselecție înălțime de ridicare, preselecție unghi de înclinare, limitare ridicare, limitare coborâre (dispozitiv de protecție a brațelor furcii), scală de sarcină (cu caracteristică de contragreutate), adăugare sarcină, setare dinamică de rulare, afișare consum de energie, limită de viteză.

Cum se răstoarnă un stivuitor?

1.Operatorul ridică sarcina cu stivuitorul.

2.Stivuitorul rulează cu sarcina ridicată.

3.Dacă operatorul frânează cu o sarcină ridicată, stivuitorul începe să se încline.

4.Stivuitorul se răstoarnă.

Stivuitor electric transportând cutii grele
Stivuitoarele Linde sunt cunoscute pentru siguranța lor. Majoritatea accidentelor se bazează pe o eroare de operare - cu toate acestea, lipsa de concentrare în situații stresante nu poate fi întotdeauna evitată. Acesta este motivul pentru care a fost dezvoltat Linde Safety Pilot.