Dynamic Mast Control

Manipulare sigură la înălțimi mari
Fără oscilații la nivelul catargului: Dynamic Mast Control asigură o manipulare sigură și eficientă a sarcinii.

Preveniți orice vibrație a catargului

Spațiul de depozitare este scump. De aceea se construiesc depozite tot mai înalte cu rafturi la fel de înalte. Dar acest fapt aduce cu sine și pericole: La stivuitoarele cu catarg retractabil utilizate foarte des în acest mediu, catargul începe să vibreze sub sarcină pe măsură ce crește înălțimea. Acest fapt conduce la coliziuni cu raftul, iar deteriorarea încărcăturii și a echipamentului sunt greu de evitat. În consecință, operatorul trebuie să aștepte până la reducerea vibrațiilor. Iar acest lucru costă timp prețios. Sistemul inovator de asistență pentru operator Dynamic Mast Control (DMC) de la Linde Material Handling rezolvă această problemă: O acționare electrică deosebit de sensibilă compensează mișcările catargului cu mișcări de compensare direcționate. Sistemul garantează procese de manipulare semnificativ mai rapide și mai sigure la înălțimi mari de ridicare.

Stivuitoare cu catarg retractabil pentru sarcini la înălțimi mari

La înălțime

În aproximativ 50% dintre cazuri, stivuitoarele cu catarg retractabil lucrează la o înălțime de peste opt metri; chiar și înălțimile de 13 metri nu sunt neobișnuite. Cu Dynamic Mast Control, Linde oferă mai multă productivitate și siguranță.

Inovații pentru procese de încărcare eficiente

Mai rapid, mai sigur, mai precis – tehnologia sofisticată de control și acționare de la Linde simplifică semnificativ procesele de încărcare la înălțimi mari. Operatorul nu trebuie să intervină în mod activ. Componentele funcționează în întregime pe fundal.

Factorul decisiv este faptul că acționarea electrică dezvoltată de Linde poate fi controlată cu mai multă precizie și finețe decât acționarea hidraulică utilizată în cazul stivuitoarelor convenționale.

Rezultatul unei interacțiuni optime intre acționarea electrică și comenzile stivuitorului este un catarg mult mai silențios, cu ajutorul căruia manipularea este mult mai eficientă: Procesul individual de încărcare este cu aproximativ 17 secunde mai rapid cu ajutorul DMC. În plus, scad costurile apărute ca rezultat al accidentelor.

  • În vârful catargului,senzoriiînregistrează orice oscilație.
  • În același timp,unitățile de măsuraredetermină înălțimea de ridicare curentă și greutatea sarcinii.
  • O unitate de controlcentralăprelucrează toate datele și trimite semnale de control către acționarea electrică.
  • Unitateade acționare electricăcompensează mișcările dinamice oscilatorii, precum și îndoirea catargului, prin mișcări compensatorii direcționate.

Videoclip de prezentare a Dynamic Mast Control
O scurtă prezentare animată a Dynamic Mast Control
Videoclip de prezentare a Dynamic Mast Control
O scurtă prezentare animată a Dynamic Mast Control

Pentru capacitate mai mare de manipulare cu DMC

1. Mai sigur:Fiecare operațiune de încărcare este lină și stabilă. Acest lucru crește siguranța operatorului și a sarcinii.

2. Mai rapid:Operatorul nu mai trebuie să aștepte să se oprească mișcarea oscilatorie a catargului. Acesta poate depozita și accesa mai rapid sarcina de pe raft.

3. Mai precis:Cu un catarg oscilant, stivuitorul are adesea coliziuni cu rafturile sau cu paletii. DMC reduce acest risc – sarcina poate fi plasată exact acolo unde doriți.