Protecție inovatoare împotriva coliziunilor
Rack Protection Sensor, de la Linde Material Handling

Cele mai multe pagube la rafturile din depozite sunt cauzate de stivuitoare. Operatorul trebuie să se concentreze asupra paletului, mai ales atunci când depozitează și selectează mărfuri de pe etajele superioare ale raftului. În același timp, este dificil să se concentreze și asupra distanței până la rafturile inferioare. Acest lucru duce adesea la coliziuni și daune care afectează întregul echilibru al unui sistem de rafturi și la costuri mari pentru reparații. Pentru a evita aceste riscuri, dispozitive costisitoare de protecție și susținere sunt adesea atașate la coloanele rafturilor, care, totuși, suferă coliziuni și daune în timp și nici nu protejează mărfurile aflate pe nivelurile inferioare.

O soluție mult mai eficientă este echiparea stivuitoarelor cu Rack Protection Sensor, de la Linde. Protecția inovatoare împotriva coliziunilor cu rafturile înlocuiește privirea operatorului la nivelul solului și frânează stivuitor cu catarg retractabil în mod automat, înainte de producerea coliziunii cu raftul. În acest fel, sistemul de asistență poate preveni accidentele cu coloanele rafturilor și mărfurile depozitate pe sol, poate crește siguranța în depozit și poate economisi costurile pentru reparații. În plus, Rack Protection Sensor facilitează munca operatorului: acesta se poate concentra pe deplin pe stocarea și selectarea exactă, ceea ce contribuie la o performanță mai mare de manipulare.

Manfred Martens, Manager operațiuni depozit produse finite la compania Sopro Bauchemie GmbH
Linde m-a abordat, întrebându-mă dacă putem testa ceva de genul acesta: un dispozitiv de protecție împotriva coliziunilor montat pe stivuitor, astfel încât operatorul să nu poată lovi direct cadrul rafturilor, deteriorându-l. Am încercat sistemul și mi s-a părut foarte bun.

Manfred Martens, Manager operațiuni depozit produse finite – Sopro Bauchemie GmbH, Wiesbaden

Evitați deteriorarea rafturilor cu Rack Protection Sensor, de la Linde

Funcțiile Rack Protection Sensor dintr-o privire

Asistentul inteligent de frânare al Rack Protection Sensor, de la Linde Material Handling

Asistent inteligent la frânare

Sistemul Rack Protection Sensor se activează de la o viteză de deplasare mai mică de 5 km/h. Detectează obstacole pe o rază de 5 m - fie că este vorba de coloana unui raft sau de un palet depozitat pe un nivel inferior - și măsoară distanța până la stivuitor. Dacă viteza de deplasare a stivuitorului este prea mare în raport cu distanța măsurată, sistemul Rack Protection Sensor frânează automat echipamentul.

Frânarea proporțională a sistemului Rack Protection Sensor, de la Linde Material Handling

Frânare proporțională

Rack Protection Sensor frânează stivuitorul în mod proporțional, în funcție de distanța față de un obstacol și de viteza curentă de deplasare. Acest lucru împiedică oprirea bruscă a stivuitorului, care ar putea pune în pericol operatorul sau încărcătura. Cu toate acestea, se pot împinge paleții cu axul roții: dacă senzorul detectează o distanță constantă față de palet, Rack Protection Sensor nu frânează.

Utilizarea senzorilor de lumină polarizată pentru a măsura distanța, la sistemul Rack Protection Sensor, de la Linde Material Handling

Vizibilitate perfectă datorită luminii polarizate

Rack Protection Sensor, de la Linde, utilizează senzori de lumină polarizată pentru a măsura distanțele. Acești senzori se caracterizează prin precizie ridicată chiar și în condiții de vizibilitate dificile. Indiferent de culoarea luminii artificiale sau naturale, punctul roșu cu LED al senzorului este clar vizibil și oferă operatorului orientare suplimentară în timpul manevrelor solicitante de depozitare.

Khalil Miri, Manager de depozit și director de securitate la compania RUG SEMIN GmbH, Langen
Operatorul de stivuitoare trebuie să depoziteze mai mulți paleți pe al patrulea nivel, se uită în sus și nu are nicio vizibilitate în jos. Aici se întâmplă majoritatea accidentelor. În acest sens avem nevoie de un asistent care să frâneze automat stivuitorul.

Khalil Miri, Manager de depozit și director de securitate – RUG SEMIN GmbH, Langen

Videoclip despre Rack Protection Sensor, de la Linde Material Handling

Avantajele Rack Protection Sensor, de la Linde, dintr-o privire

Siguranță

Rack Protection Sensor contribuie la un stil de conducere sigur în timpul manevrelor de încărcare la înălțimi mari de ridicare.

Eficiența costurilor

Rack Protection Sensor reduce pagubele cauzate de coliziuni și astfel economisește costuri pentru sistemele de protecție pe rafturi și înlocuirea sistemelor de depozitare deteriorate. Poate fi adaptat pe modele mai vechi.

Precizie

Senzorii speciali de distanță ai luminii polarizate funcționează cu precizie, chiar și în condiții de iluminare dificile și sunt ușor vizibili.

Performanță

Rack Protection Sensor frânează numai dacă viteza de deplasare a stivuitorului este prea mare în raport cu distanța măsurată. Acest lucru facilitează depozitarea și selectarea, iar stivuitorul are drum liber.