Manevrare precisă și rapidă cu joystick-ul multifuncțional Linde

Totul sub control
Joystick-ul multifuncțional, de la Linde Material Handling

În depozitele cu rafturi înalte, centrele logistice și depozitele frigorifice sunt necesare stivuitoare care pot atinge cele mai mari înălțimi, în spațiile cele mai înguste. Stivuitoarele cu catarg retractabil Linde R10 – R25 au fost dezvoltate tocmai pentru a satisface aceste cerințe. Ca echipamente speciale foarte manevrabile, acestea ating o performanță ridicată de manipulare la depozitarea și selectarea paleților pe rafturi de până la 13,4 metri. În aceste condiții solicitante, operatorul trebuie în mod special să transporte în siguranță, cu precizie și rapiditate un volum tot mai mare de mărfuri. Cheia productivității maxime este interacțiunea perfectă între om și mașină. Linde a dezvoltat o nouă interfață pentru aceasta: joystick-ul multifuncțional.

Joystick-ul multifuncțional, de la Linde Material Handling, în interiorul echipamentului

Un instrument pentru toate funcțiile

Joystick-ul multifuncțional Linde simplifică operarea stivuitoarelor cu catarg retractabil R10 – R25. Forma sa neobișnuită, care se potrivește perfect în mână, crează o interacțiune perfectă între operator și echipament și astfel un mod de lucru sigur, ușor și eficient.

Modelat după mâna umană

Mâna este de neînlocuit pentru multe activități de zi cu zi și, prin urmare, merită protejată în mod special. Ușurarea volumului de muncă a fost o prioritate majoră la dezvoltarea joystick-ului multifuncțional. Împreună cu Fraunhofer IAO, Linde a conceput un model ergonomic pe care se pot mișca toate falangele și zonele palmare. Pe baza acestui studiu, forma unică a interfeței om-mașină a fost dezvoltată și optimizată împreună cu Porsche Design pentru o ergonomie maximă și o operare simplă și rapidă.

Joystick-ul multifuncțional, de la Linde Material Handling, în interiorul echipamentului

Ergonomie

Forma joystick-ului multifuncțional Linde este adaptată precis anatomiei umane. Drept urmare, mâna operatorului se află în poziția sa naturală, relaxată, pe joystick-ul de comandă, ceea ce creează o conexiune aproape organică între operator și utilaj. Linde a pus un accent deosebit pe precizia potrivirii pentru mâini de toate dimensiunile. Operatorii pot lucra confortabil și fără oboseală, indiferent de înălțimea lor.

 • Joystick-ul – contrapartida exactă anatomică a mâinii
 • Muncă relaxată cu o postură confortabilă
 • Optimizat pentru mâini de toate dimensiunile

Mâna operatorului stivuitorului se sprijină pe joystick-ul multifuncțional de la Linde Material Handling

Productivitate

Joystick-ul multifuncțional Linde permite operarea cu o singură mână a tuturor funcțiilor de comandă centrale ale stivuitoarelor cu catarg retractabil, din seria 1120. Funcțiile de depozitare, selectare, ridicare și coborâre pot fi acționate în toate cele patru direcții cu toată mâna. Datorită acestei organizări intuitive, operatorul își poate concentra atenția integral asupra sarcinii și poate atinge viteze de manipulare mai mari. Centrarea integrată a dispozitivului de deplasare laterală și poziția orizontală a furcii sunt unice. Ambele pot fi controlate prin două rotiri, cu cele mai fine mișcări ale degetelor arătător și mijlociu. Acest lucru facilitează manipularea sarcinii, deoarece furca poate fi centrată înainte de depozitare sau selectare. Astfel, operatorul dispune de o cursă de operare maximă, în toate direcțiile, pentru a putea efectua corecții. Joystick-ul multifuncțional este disponibil în două versiuni diferite: cu și fără comanda direcției de deplasare. De asemenea, este conceput pentru utilizare în depozite frigorifice și poate fi utilizat și la temperaturi sub -30 °C.

 • Toate funcțiile de comandă centrale într-o singură unitate
 • Comandă integrată a translației laterale și a poziționării orizontale a furcilor.
 • Proiectat pentru utilizarea în depozitele frigorifice

Un operator depozitează mărfuri cu un echipament de la Linde Material Handling

Siguranță

Atunci când sunt efectuate sarcini repetitive de transport și stivuire, există un risc ridicat de oboseală. Linde contracarează acest lucru cu noul joystick multifuncțional, care relaxează și facilitează munca operatorului datorită formei sale ergonomice. Datorită comenzii cu vârful degetelor, paleții pot fi transportați și stivuiți cu cele mai fine mișcări, fără efort. Antebrațul se sprijină confortabil pe o cotieră, care menține brațul relaxat în timpul proceselor solicitante de depozitare și selectare. Astfel sistemul de comandă coordonează manevre precise și sigure și ajută la evitarea accidentelor.

 • Operare fără oboseală datorită formei ergonomice
 • Comandă fără efort
 • Siguranța muncii prin limitarea efortului asupra operatorului

Un operator acționează joystick-ul multifuncțional într-un utilaj de la Linde Material Handling

Precizie

Datorită cotierei, toate mișcările de direcție sunt efectuate din încheietura mâinii și nu exercită o tensiune inutilă asupra antebrațului. Acest lucru facilitează deplasarea paleților cu precizie milimetrică, chiar și la înălțimi mari de ridicare – fără a fi nevoie de contact vizual cu joystick-ul de comandă. Conceptul de operare este gândit atât de intuitiv încât să nu fie necesară o a doua privire pentru a verifica dacă mâna este în poziția corectă.

 • Cotieră pentru mișcări calme și precise
 • Focus asupra sarcinii pentru lucrul cu precizie milimetrică

Un operator pune mâna pe joystick-ul multifuncțional de la Linde Material Handling

Videoclip informativ despre joystick-ul multifuncțional, de la Linde Material Handling

Avantajele joystick-ului multifuncțional Linde dintr-o privire

Ergonomie

Forma joystick-ului multifuncțional Linde se bazează pe mâna umană și permite o operare confortabilă.

Productivitate

Accesibilitatea intuitivă a tuturor funcțiilor centrale dintr-o unitate de comandă contribuie la o performanță ridicată de manipulare.

Siguranță

Mișcările de comandă ușoare și fine, într-o postură confortabilă, previn oboseala și accidentele.

Precizie

Joystick-ul multifuncțional Linde reacționează la cele mai fine mișcări de comandă efectuate cu vârfurile degetelor și ajută la depozitare și selectare cu precizie milimetrică.

Caracteristici suplimentare

Rack Protection Sensor, de la Linde Material Handling

Senzorul de protecție "Rack Protection Sensor"

La depozitarea și selectarea mărfurilor pe rafturi foarte înalte, distanța între palet și operator este de câțiva metri. Dacă acesta se concentrează asupra mărfurilor, apare riscul coliziunii cu raftul. Senzorul de protecție Linde Rack Protection Sensor (RPS), care frânează automat stivuitorul cu catarg retractabil, previne aceste daune. Sistemul de asistență măsoară distanța până la raft pe o rază de 5 metri și frânează echipamentul de la o viteză de până la 5 km/h. RPS asistă operatorul la manevre dificile de încărcare în spații înguste la înălțimi mari de ridicare și contribuie la un stil de conducere sigur și eficient. În același timp, economisește costurile pentru sisteme de protecție la rafturi și pentru înlocuirea sistemelor de depozitare deteriorate. Senzorul de protecție Linde Rack Protection Sensor poate fi adaptat și la modele mai vechi.

Lumina verde pe furcile unui stivuitor, de la Linde Material Handling

Lumină verde pe furci

Pentru ca operatorul să poată poziționa furcile exact la înălțimea potrivită, se poate adăuga un sistem de asistență care luminează furcile în culoarea verde. Lumina verde asigură vizibilitatea optimă a furcilor, în special pe culoarele mai întunecate. Acest ajutor vizual crește siguranța și contribuie la o performanță mai mare de manipulare.

Ecranul sistemului Linde Vision afișează imaginile de la camerele instalate

Linde Vision System

Pentru a optimiza vizibilitatea adesea dificilă a paleților de pe rafturile superioare, stivuitoarele cu catarg retractabil R10 – R25 din seria 1120 pot fi dotate și cu sistemul Linde Vision. Sistemul video transmite două imagini de la camera de pe catarg și de la cea de pe plafon, astfel încât operatorul să poată urmări cu ușurință paletul chiar și în fața rafturilor înalte. Poziția unică a camerei de pe catarg, sub furcă, care asigură vizibilitatea asupra furcii și a paletului, oferă imagini deosebit de precise.