Siguranță

99 la sută nu este suficient
Stivuitorul Linde cu combustie internă, transportând cutii

Protecție optimă pentru operator, mărfuri și operațiuni

Cifrele vorbesc de la sine. Asigurările obligatorii germane de accidente (DGUV) au înregistrat aproape 32.000 de accidente cu stivuitoare, doar în 2015. Dacă este un accident ușor, vor fi deteriorate numai materiale. În cel mai rău caz, acestea pot duce la pierderea vieții sau la vătămări corporale ale angajaților. Dar sunt întotdeauna costuri - uneori sumele fiind substanțiale. Prin urmare, siguranța în operare și securitatea muncii sunt probleme importante pentru gestionarea fluxului intern de materiale.

Linde Material Handling urmărește o filozofie de siguranță cuprinzătoare sub motto-ul „Zero Accidente”. Scopul: logistică în care sunt evitate accidentele 100%. Pe această bază, Linde dezvoltă inovații tehnice pentru stivuitoare, precum și sisteme inteligente de asistență, programe de instruire complete și servicii de consultanță. Acest lucru are ca rezultat soluții integrate care ajută utilizatorii să facă față provocărilor diverse ale intralogisticii moderne și sigure.

Siguranța ca standard

Așteptările de la stivuitoarele moderne și de la operatorii acestora sunt în continuă creștere. Stivuitoarele trebuie să transporte sarcini din ce în ce mai grele, să acopere înălțimi de ridicare mai mari și să lucreze mai rapid, mai flexibil și mai eficient. Riscul de accidente crește odată cu cerințele. Astfel, stivuitoarele și echipamentele de depozitare Linde au deja numeroase dotări standard care cresc siguranța activă și pasivă.

Electrostivuitor prevăzut cu cadru de protecție Linde

Cadru de protecție Linde

De exemplu, cadrul de protecție Linde de pe electrostivuitor oferă o protecție excelentă pentru operator, deoarece rama de protecție pentru cabină și șasiul formează o zonă de protecție solidă, complet închisă. Cilindrii de înclinare amplasați deasupra cabinei distribuie sarcinile uniform, pe întreaga structură a stivuitorului. De asemenea, configurația cilindrilor de înclinare permite utilizarea unor profiluri subțiri pentru catarg. Acest lucru oferă operatorilor vizibilitate optimă. Pentru a proteja eficient stivuitorul împotriva răsturnării în toate situațiile de încărcare și de deplasare, chiar și la sarcină maximă, întregul ansamblu este proiectat astfel încât, centrul de greutate să fie cât mai în față și cât mai jos posibil.

Compartimentul operatorului dintr-un stivuitor cu catarg retractabil

Compartimentul operatorului dintr-un stivuitor cu catarg retractabil

Detalii de design similare care ajută la îmbunătățirea siguranței pot fi găsite la toate stivuitoarele Linde. Compartimentul operatorului este proiectat astfel încât corpul acestuia să rămână în permanență în conturul stivuitorului, iar operatorul să poată fii atent în același timp la împrejurimi.

Sisteme inteligente de asistență

Tehnologia nu este singurul factor decisiv pentru siguranță. Peste 90% din accidentele de muncă pot fi atribuite erorii umane. Exact aici intră în joc sistemele de asistență pentru operatori de la Linde Material Handling. Acestea asigură activ protecția operatorului în activitatea sa de zi cu zi. Cu soluții precum Linde SpeedAssist și Linde CurveAssist, electronica adaptează automat puterea de acționare a motorului și viteza maximă la mediul înconjurător și situația deplasării.

Sistemul de asistență Linde Safety Pilot

Linde Safety Pilot


Linde Safety Pilot este un punct de reper în dezvoltarea sistemelor de siguranță. Fiind un copilot inteligent, sistemul informează în permanență operatorul cu privire la cei mai importanți parametri. Printre aceștia se numără valori precum greutatea de încărcare actuală sau înălțimea maximă posibilă de ridicare. Și asta nu este tot. De îndată ce sunt atinse anumite valori limită, Linde Safety Pilot intervine activ și previne erorile de operare.

Ilustrație Dynamic Mast Control

Dynamic Mast Control


Alte exemple de sisteme inteligente de asistență sunt Dynamic Mast Control sau Linde BlueSpot. Dynamic Mast Control compensează activ mișcările vibratorii ale catargului stivuitoarelor. Acest lucru permite operatorilor să opereze stivuitorul mai precis și în siguranță, chiar și la înălțimi maxime de ridicare și sarcini mari. La rândul său, Linde BlueSpot crește siguranța în zonele în care oamenii și stivuitoarele lucrează împreună într-un spațiu îngust.

Siguranța începe cu operatorul

Operatorii bine pregătiți sunt un factor cheie în reducerea accidentelor și a riscului de daune. Prin intermediul Academiei Linde, compania Linde Material Handling oferă un program complex de instruire pentru operatori începători și specialiști, pentru toate tipurile de stivuitoare. Accentul principal este pe seminarii, în care specialiști precum instructorii de conducere și responsabilii de siguranță pot asigura pregătirea în termeni practici și teoretici. Astfel Linde își sprijină clienții în îmbunătățirea continuă a siguranței lor intralogistice.

Gestionarea digitală a flotei ca plus de siguranță

Aplicația check a software-ului Linde de gestionare a flotei

Aplicația pre-shift-check de la connect:

Cu soluțiile de gestionare digitală a flotei connect:, Linde oferă și numeroase funcții care cresc siguranța operatorului. Datorită controlului personalizat al accesului, compania operatoare poate adapta individual stivuitorul la operator. În funcție de calificare și de scop, viteza maximă poate fi de exemplu limitată. Operatorul, la rândul său, poate verifica starea stivuitorului la începutul turei, folosind o aplicație. În plus connect: oferă și funcții precum monitorizarea electronică a daunelor, transmiterea automată a codurilor de eroare și analiza datelor de utilizare.

Pe calea spre „Zero Accidente”

Elementul de legătură al ofertelor de la Linde Material Handling este filozofia „Zero Accidente”. Se bazează pe viziunea eliminării 100% a accidentelor în intralogistică - prin produse concepute pentru a stabili noi recorduri de siguranță, servicii care permit oamenilor să își proiecteze optim mediul de lucru și soluții digitale inovatoare care sprijină utilizatorii în îmbunătățirea continuă a proceselor.