Linde TruckSpot

Simbolul securității
Două persoane merg prin depozit și se intersectează cu un stivuitor

Un studiu realizat de Centrul Allianz pentru Tehnologie (AZT) a constatat că în traficul rutier german, aproape jumătate din totalul accidentelor de parcare și manevră se întâmplă la deplasarea cu spatele. Cifrele sunt și mai alarmante pentru stivuitoare: 55% din toate accidentele au loc în spatele stivuitorului. Un stivuitor aflat în deplasare cu spatele este primul motiv al accidentelor provocate de stivuitoare, în care sunt răniți oameni.

Culoarele înguste, intersecțiile și zonele cu vizibilitate redusă împiedică adesea pietonii să vadă la timp un stivuitor care se deplasează cu spatele. Semnele de avertizare statică sporesc prudența și avertizează cu privire la posibile pericole, dar nu sunt întotdeauna utile în situația specifică. Cu Linde TruckSpot, stivuitorul are întotdeauna semnul său de avertizare cu el, oriunde se deplasează, și dezamorsează astfel situațiile periculoase, înainte de apariția lor.

Efect de avertizare mai puternic

Linde TruckSpot, o soluție de avertizare optică, anunță printr-un semnal luminos că se apropie un stivuitor. Montat pe rama de protecție pentru cabină, proiectează semnalul în spatele stivuitorului, pe pardoseală, și avertizează pietonii și alte stivuitoare.

Cu TruckSpot, Linde stabilește un nou standard pentru siguranța pe culoarele de transport și în intersecțiile cu vizibilitate restrânsă. Sistemul inovativ de avertizare preia avantajele dovedite ale Linde BlueSpot și îl completează cu o caracteristică esențială: Un simbol de avertizare de format mare cu culori puternic contrastante asigură un efect de avertizare și mai puternic.

Cu un pas înainte

La o distanță de aproximativ patru metri, TruckSpot proiectează pe pardoseală un triunghi de avertizare roșu, cu simbolul stivuitorului. La deplasarea cu spatele, utilajul emite un semnal în față și indică clar direcția de deplasare a stivuitorului. Pietonii care traversează și operatorii stivuitoarelor pot reacționa astfel din timp, când se află la colțurile clădirilor și la intrări. TruckSpot este montat pe stivuitor, astfel încât pietonii și ceilalți operatori să nu fie orbiți.

Grafica, dimensiunea și mișcarea simbolului atrag imediat atenția și permit automat angajaților să se ferească. Forma și culoarea simbolului de avertizare au fost alese în mod deliberat: triunghiul roșu de pericol pe un fundal alb este înțeles intuitiv în toată lumea.

TruckSpot funcționează pur vizual și, prin urmare, este ideal pentru mediile de lucru intense. Evitarea semnalelor sonore enervante sau iritante aduce siguranță suplimentară, deoarece nici pietonii, nici operatorii nu se sperie în momentul crucial.

Instalare ușoară

Datorită tehnologiei moderne cu LED-uri, TruckSpot are o durată de funcționare lungă, de peste 20.000 de ore. TruckSpot este montat pe motostivuitoare și stivuitoare cu catarg retractabil, fiind disponibil și din fabrică sau în varianta unui kit de modernizare. Flotele existente pot fi echipate și cu acest nou tip de semnal optic de avertizare.

Linde TruckSpot emite un semnal de avertizare pe sol la deplasarea cu spatele și ajută la detectarea stivuitoarelor care se apropie la intersecții.

Avantaje dintr-o privire

  • Avertizează angajații din timp
  • Creste atenția cu un simbol de avertizare mișcător și luminos
  • Înțelegere intuitivă ca simbol de avertizare
  • Indică clar direcția de deplasare
  • Fără semnal acustic enervant
  • Obțineși un efect de avertizare optim, în ciuda mediilor zgomotoase
  • Nu orbește pietonii