Linde Motion Detection

Marșarier în siguranță
Stivuitoarele Linde se pot deplasa în siguranță în marșarier datorită sistemului Linde Motion Detection

Mai mult de jumătate din accidentele între stivuitoare și pietoni se petrec la deplasarea în marșarier a stivuitoarelor (sursa: BGHW Germania, 2014). Persoanele care se deplasează prin depozit se bazează adesea pe operatorii de stivuitoare, crezând că aceștia îi pot vedea, greșeală care, în cel mai rău caz, poate avea consecințe fatale. Pe lângă suferința victimelor, accidentele din depozit cauzează și costuri ridicate, perioade de nefuncționare și pierderi de productivitate. Pentru a evita aceste lucruri, siguranța devine o prioritate.

Linde și-a sprijinit întotdeauna clienții cu multiple măsuri constructive și sisteme de asistență activă pentru o manipulare sigură a mărfurilor. Linde Motion Detection este o altă componentă a portofoliului holistic de securitate. Sistemul poate fi adaptat la stivuitoarele cu contragreutate, detectează mișcările din spatele stivuitorului staționar și previne astfel accidentele cu persoane și alte vehicule în zona de pericol.

Videoclip despre Linde Motion Detection

Factorul de risc multitasking

Una dintre cele mai critice situații în interacțiunea dintre stivuitoare și pietoni este depozitarea și selectarea sau ridicarea și stocarea încărcăturilor. Operatorul se concentrează asupra încărcăturii și nu observă pietonii sau alte vehicule din spatele său. Ca urmare a acestei situații, 25% din accidentele cu pietoni au loc la o distanță de 0 – 3 m de partea din spate a stivuitorului (sursă: BGHW 2014). Această situație devine cu atât mai periculoasă cu cât operatorul este mai presat de timp sau nu se mai poate concentra bine pe măsură ce obosește.

Stivuitor cu Linde Motion Detection, în utilizare în depozit

Evitați accidentele în orice situație

Linde Motion Detection previne coliziunile cu pietonii sau vehiculele, sistemul de asistență detectând mișcările din spatele stivuitorului staționar. Dacă este detectată o mișcare când stivuitorul staționează, sistemul de asistență blochează deplasarea echipamentului. Operatorul este avertizat printr-un mesaj pe ecran. Un semnal acustic avertizează și pietonii. După un avertisment, operatorul trebuie să aducă pedala de accelerație în poziția de plecare pentru a putea continua să conducă. Sistemul funcționează fiabil indiferent de luminozitate și poate fi adaptat individual la aplicația și mediul respectiv. În acest fel, Linde Motion Detection susține operatorul la navigare, chiar și în secțiuni de depozit slab iluminate sau în zone care nu permit o vizualizare bună.

Siguranță durabilă pentru soluții de modernizare

Linde Motion Detection este conceput pentru stivuitoare cu contragreutate și poate fi adaptat și la flotele existente. Nu este necesar un semnal acustic deranjant și continuu de avertizare la marșarier, acesta crescând doar inutil nivelul de zgomot din depozit, adesea deja ridicat. În plus, operatorii și pietonii sunt conștienți de situațiile periculoase și de faptul că e necesară mai multă prudență în depozit. Deoarece, în plus, pietonii sunt avertizați în locurile și la situațiile tipice de pericol, apare un efect de învățare pe termen lung la toți participanții. Acest lucru contribuie la o siguranță mai mare în depozit, reduce perioadele inactive cauzate de accidente și menține fluxul de materiale.

Avantajele Linde Motion Detection dintr-o privire

Siguranță

Linde Motion Detection îmbunătățește aria de observație a operatorului și previne coliziunile cu pietonii și alte vehicule.

Modernizare

Cu sistemul echipabil ulterior, flote întregi de stivuitoare cu contragreutate pot fi echipate în mod rentabil.

Durabilitate

Sistemul de asistență sensibilizează toți angajații depozitului la situații periculoase, pentru a produce un efect de învățare durabil.

Productivitate

Ratele mai mici de accidentare reduc perioadele de nefuncționare și costurile, sporind productivitatea.