Automatizare inteligentă pentru procesele intralogistice

Soluții pe parcursul fluxului de materiale
Mișcări ale fluxului de materiale într-un depozit

Intralogistica modernă se confruntă cu provocări în creștere: comerțul online și producția în masă individualizată determină cantități în continuă creștere și forțează procese din ce în ce mai detaliate. Pentru a face față acestor cerințe, procesele structurate optim sunt esențiale. O înțelegere temeinică a tuturor proceselor intralogistice, de la primirea mărfurilor la depozitare și alimentarea producției și până la ieșirea mărfurilor, este esențială pentru realizarea unui flux eficient și neîntrerupt de materiale.

Pe baza multor ani de expertiză hardware, Linde Material Handling deține o înțelegere profundă a tuturor proceselor relevante pentru fluxul de materiale. Această cunoaștere detaliată a procesului permite optimizări integrate, a căror eficacitate nu depinde de soluția echipamentului respectiv. Un factor decisiv în proiectarea eficientă a proceselor este automatizarea inteligentă, de la secțiunea individuală a procesului până la fluxul complet de materiale. Creăm premisele pentru aceasta prin consultanță competentă, care analizează cu precizie situația actuală la fața locului și dezvoltă o soluție personalizată din componentele de sistem existente.

Depozitul este prezentat schematic cu pași individuali de proces

Eficiența în șase pași

Intralogistica modernă se bazează pe fluxuri de materiale bine structurate și planificate cu precizie. De regulă, fluxul intralogistic de materiale al unei companii cuprinde șase pași de proces separați, care oferă posibilități diferite de optimizare datorită cerințelor lor speciale.

1. Intrarea mărfurilor

Fiecare flux intern de materiale începe cu descărcarea mărfurilor la punctul de intrare a acestora. O intrare incorect planificată sau slab organizată poate duce la întreruperi semnificative în procesul operațional. În departamentul de primire a mărfurilor, acestea sunt descărcate, verificate, sortate, etichetate și pregătite pentru transportul ulterior către o unitate de depozitare intermediară sau producție. Timpii reduși de transfer, cerințele de spațiu reduse, personalul minim și calitatea ridicată a procesului sunt criterii decisive pentru succes.

2. Depozitarea

Depozitul este centrul tuturor proceselor interne. În mod ideal, acesta utilizează optim spațiul de depozitare disponibil și permite stocarea eficientă a mărfurilor de diferite tipuri și dimensiuni. Unitățile de încărcare trebuie transportate rapid și fiabil către locurile de depozitare sau de plasare desemnate. Termenii de transfer reduși, procesele transparente și un grad ridicat de flexibilitate în depozitare sunt caracteristici ale depozitării bine organizate.

3. Aprovizionarea în producție

Obținerea mărfurilor și a bunurilor în locul potrivit la momentul potrivit este esențialul unei aprovizionări eficiente în producție. Indiferent dacă este automată sau manuală, aprovizionarea cu materiale pentru producție, în special pentru liniile de asamblare, poate fi implementată utilizând o varietate de concepte care diferă în ceea ce privește tehnologia, nivelurile de depozitare sau organizarea proceselor. În cel mai bun caz, acest lucru creează o mișcare inteligentă, controlată și neîntreruptă a mărfurilor, cu un minim de energie și costuri.

4. Selectarea

Procesele eficiente de selectare a comenzilor au potențialul de a îmbunătăți considerabil competitivitatea unei companii. Mărfurile și bunurile trebuie colectate rapid și eficient dintr-un sortiment general dat și pregătite pentru livrarea promptă. Comanda de selectare este trimisă selectorului sub formă de liste de selectare analoge sau digitale. Selectorul de comenzi poate fi o persoană sau un echipament automat. Pentru a utiliza în mod optim potențialul economic al fazei de selectare, procesele de selectare trebuie să fie rapide, precise și trasabile.

5. Expediere

Expedierea mărfurilor este strâns legată de selectare. Produsele și mărfurile trebuie consolidate în unități gata de expediere pentru a se putea organiza depozitarea și transportul în mod cât mai uniform. Există multe modalități de a eficientiza aceste procese prin automatizare și, prin urmare, de a reduce costurile de transport și expediere. Sistemele corespunzătoare de management al depozitelor fac toate fluxurile de mărfuri transparente și le optimizează controlabilitatea.

6. Ieșirea mărfurilor

Mărfurile din depozit sunt pregătite în zona de ieșire a acestora. După controlul final al identificării și calității, pachetele individuale sunt asamblate pentru a forma o expediere și poziționate pe zona de predare. Dacă este necesar, bunurile terțe cu conținut necunoscut trebuie și ele integrate în expedieri. Chiar și cele mai mici erori la ieșirea mărfurilor pot opri întregul proces. Un flux rapid, bine structurat și trasabil al mărfurilor este esențial în această fază.

Echipamente automate în depozit

Următorul nivel: automatizare

Automatizarea poate fi o componentă importantă în optimizarea cuprinzătoare a fluxurilor interne de materiale. Utilizarea echipamentelor automate este deosebit de utilă ori de câte ori sarcinile simple de transport și depozitare sunt constant recurente.

Avantajele dvs. dintr-o privire

Simplu și flexibil

Soluțiile de automatizare sunt rapid de instalat, ușor de implementat în infrastructura existentă și flexibile pentru adaptare datorită geonavigației.

Integrabil

Software-ul uniform asigură o integrare lină a sistemului. Stivuitoarele pot fi conectate cu ușurință la alte aplicații și pot comuta între conducerea manuală și cea automată.

Scalabil

Soluțiile de automatizare sunt un sistem standardizat pentru soluții individuale și complete și pot fi extinse sau ajustate treptat. Rutele sau stațiile noi sunt adăugate rapid.

Eficiența costurilor

Productivitatea crescută non-stop, ratele reduse de erori și accidente, scăderea costurilor pentru daune și o rentabilitate rapidă a investițiilor permit economii eficiente de costuri.

Aplicații pentru soluții de automatizare

Echipamentele automate pot fi integrate în fluxul de materiale într-o varietate de moduri. În funcție de aplicație, acestea își asumă diferite sarcini de transport și asigură un flux constant și neîntrerupt de mărfuri. Indiferent dacă transporturile sunt de la podea la podea, de la podea la raft sau de la transportor la transportor: cu aplicațiile standardizate, soluțiile automatizate sunt întotdeauna un atu.

Podea la podea

În aplicațiile automate de la podea la podea, echipamentul ridică unitatea de încărcare de pe podea și o așază pe podea la destinație. Suporturile de încărcare sunt plasate în zonele definite pentru preluare și transportate la destinații specificate. Avantajul aplicațiilor de la podea la podea este că, în afară de un echipament automat, nu sunt necesare alte dispozitive automatizate. Prin urmare, ele pot fi integrate în aproape toate fazele procesului intralogistic. Puteți transporta suporturi de mărfuri de la intrarea mărfurilor în depozit, de la depozit la producție sau de la producție la ieșirea mărfurilor. Ori de câte ori mai multe componente trebuie să fie disponibile într-un spațiu limitat la momentul potrivit, aplicațiile de la podea la podea sunt o alegere bună.

Exemplu de transport automat de la podea la podea

Exemplu de referință – podea la podea

La Fritz Holter GmbH, un angrosist austriac de instalații sanitare și de încălzire, funcționează aceste „două elemente magice”: Franzl și Gustl, după cum le-au botezat cu drag angajații. Cele două echipamente de transport din seria L-MATIC, de la furnizorul de soluții de flux de materiale Linde Material Handling, lucrează în două schimburi și susțin echipa de selectare la fața locului. Dacă este necesar, selectorul de comenzi solicită pur și simplu transportul pe ruta roșie sau verde specificată prin simpla apăsare a unui buton. Franzl sau Gustl se îndreaptă spre un loc de depozitare clar definit. Pentru a face acest lucru, cele două echipamente rulează pe traseul roșu sau verde respectiv – zi de zi, fără niciun software complex. În plus, infrastructura nu a trebuit schimbată, pietonii și stivuitoarele sunt și ei tot pe aceleași trasee – fără accidente, desigur. Datorită eforturilor neobosite ale lui Franzl și Gustl, angajații se pot concentra mai mult pe selectare, cu mai puține greșeli, și pot lucra mai eficient în general. Și mărfurile ajung la destinația dorită ca printr-o vrajă.

Urmăriți aici un videoclip al aplicației!

L-MATIC, de la Linde Material Handling, plasează un palet cu pachete pe raft.

De la podea la transportor

Aplicațiile de la podea la transportor pot fi utilizate în toate fazele procesului intralogistic. În zona de primire a mărfurilor, echipamentele automate ridică unitățile de încărcare de pe podea și le transportă către zonele de depozitare respective. Acolo transferă marfa pe transportorul din depozit. Acesta poate fi un depozit complet automatizat de piese sau un depozit cu rafturi înalte cu echipamente automate pentru culoare foarte înguste. O altă aplicație obișnuită constă din echipamente automate care scot produsele finite de pe transportor, după producție. De acolo, aduc unitatea de încărcare pentru paletizare și ambalare automată la depozit sau direct în zona de ieșire a mărfurilor, unde pot fi așezate pe podea.

Exemplu de transport automat de la podea la transportor

Exemplu de referință – podea la transportor

În depozitele mari, paleții încărcați trebuie adesea să parcurgă distanțe mari, de exemplu pentru a ajunge de la locul de depozitare la banda transportoare. Dacă acest lucru se face manual, este adesea asociat cu mai mult timp irosit și costuri mai mari. Soluția este, evident: automatizare. La un mare producător de ambalaje pe hârtie din sudul Germaniei, de exemplu, echipamentele ghidate automatizate (AGV) aduc mărfurile în mod fiabil și sigur de la punctul de sosire la transportorul adecvat la momentul potrivit. AGV detectează și poziționează mărfurile pe transportor complet independent. Condițiile preliminare sunt barierele fotoelectrice simple, instalate pe transportor. Cu ajutorul lor, AGV poate apoi să așeze automat paletul sau să îl ridice din nou pentru a-l transporta înapoi la destinație pe o rută fixă ​​prin depozit.

L-MATIC, de la Linde Material Handling, plasează un palet pe banda transportoare

De la transportor la transportor

Aplicațiile de la transportor la transportor sunt utilizate în principal pentru transportul unităților de încărcare între sistemele automate staționare. De exemplu, echipamentele automate livrează piesele necesare de la ieșirea din depozitul automat până la admisia automată a aprovizionării unei mașini de producție. După procesul de producție, mărfurile sunt fie returnate la depozitul automat, fie transportate la următoarea etapă de procesare (de exemplu, pe o mașină de înfășurat folie). Apoi mărfurile sunt expediate. Echipamentele automate transferă adesea unitățile de încărcare pe șine cu înclinare pentru a le aloca direct la o poartă de livrare sau la un vehicul de livrare specific.

Reprezentarea unui transportor pentru automatizarea transportoarelor

Exemplu de referință – transportor la transportor

Cererea crescută și cifrele de producție dublate cu infrastructură neschimbată – exact aici intră în joc automatizarea, așa cum este cazul la Massilly France. Producătorul francez de materiale de ambalare căuta o soluție pentru a-și stivui automat mărfurile și a le securiza pentru transport. Și s-a găsit soluția: Linde L-MATIC aduce paleții de la robotul automat de paletizare la mașina automată de ambalare cu folie, așteaptă ambalarea și apoi îi transportă la depozit. „Soluția Linde L-MATIC este atât de interesantă pentru noi, deoarece evoluează constant și nu ne obligă să ne schimbăm infrastructura”, spune Patrice Ferrero, director de producție la Massilly France. Datorită operării facile și încărcării intermediare flexibile, AGV pot fi ușor integrate în procesele anterioare și permit companiei Massilly France să-și desfășoare producția la viteză maximă. Acum sunt utilizate 4 AGV și sunt planificate conexiuni suplimentare.

Urmăriți aici un videoclip al aplicației!

L-MATIC, de la Linde Material Handling, la preluarea unui palet

De la transportor la raft

Aplicațiile de la transportor la raft sunt adesea utilizate atunci când este necesară depozitarea intermediară a unității de încărcare pentru a asigura o aprovizionare continuă a mașinilor de producție. Echipamentele automate transportă piesele necesare de pe rafturile depozitului intermediar până la benzile transportoare din amonte ale mașinilor de producție. La final se efectuează iar transportul de la mașină înapoi la raft. Piesele sunt depozitate temporar înainte de a părăsi depozitul. Aplicațiile de la transportor la raft sunt adesea utilizate de furnizorii producției de automobile pentru a putea furniza cele necesare producției precis temporizate a producătorilor de automobile. În industria ambalajelor, mărfurile finite sunt transportate pe transportorul mașinii către zona de expediere, unde sunt puse la dispoziție pentru colectare pe șine cu înclinare sau rafturi.

Exemplu de sistem automat de transportor pentru transportul la raft

De la podea la raft

Sunt multe utilizări diferite pentru aplicațiile de la podea la raft. Ele sunt adesea folosite la intrarea mărfurilor, pentru a duce mărfurile primite la rafturi. Acestea pot fi apoi transportate din depozit în locuri de plasare de unde sunt preluate de către angajați. Aplicațiile de la podea la raft sunt deosebit de flexibile și versatile, deoarece nu este necesar un echipament special pentru a plasa unitățile de încărcare pe podea. Alternativ, mărfurile pot fi transportate de pe podea pe un alt raft pentru depozitare temporară. Această opțiune este adesea utilizată pentru a asigura aprovizionarea promptă a mașinilor de producție, chiar dacă depozitul principal este departe de locul de procesare.

Exemplu de transport automat de la podea la raft

Mai multe despre soluțiile noastre de intralogistică și automatizare

Stivuitoare automatizate

Economice și sigure: Stivuitoarele autonome din gama Matic de la Linde Material Handling operează cu tehnologie de geo-navigație.

Aflați mai multe