Opțiunea semiautomată pentru selectoarele de comenzi N20 și N20 C

Automat și eficient
Selectoarele de comenzi N20 cu opțiune SA, de la Linde Material Handling, utilizate într-un depozit

Procesele digitale, lanțurile de aprovizionare și personalizarea crescândă a produselor necesită o mai mare automatizare a proceselor intralogistice. Selectarea orizontală a comenzilor oferă un potențial considerabil de optimizare în depozitele lanțurilor de vânzare cu amănuntul, al furnizorilor de servicii logistice, pentru supermarketuri și farmacii. Acest proces constă în mare parte în mersul pe jos al angajaților și selectarea și depunerea manuală a mărfurilor. Astfel de pași de proces devin mult mai eficienți cu ajutorul opțiunii semiautomate a selectoarelor de comenzi Linde N20 SA și N20 C SA (semiautomate). Aceasta crește semnificativ productivitatea și performanța de manipulare în depozit.

Performanță mai mare la fiecare pas

Ca interfață pentru utilizator, stivuitoarele joacă un rol central în optimizarea selectării comenzilor. Este una dintre sarcinile cele mai obositoare și consumatoare de timp din depozit, având în vedere că 30 până la 45 la sută din timpul zilnic de lucru al anagajatului presupune parcurgerea de distanțe pe jos prin depozit și încă 30 până la 45 la sută presupune selectarea și depunerea manuală a mărfurilor. În general, există un potențial de optimizare care poate fi valorificat cu ajutorul automatizării.


Aici întră în scenă modurile de operare semiautomate ale selectoarelor de comenzi N20 SA și N20 C SA. Acestea reduc semnificativ distanțele de mers pe jos și urcarea și coborârea din stivuitor, ceea ce are un impact direct asupra performanței de manipulare și a productivității din depozit. Fiecare pas pe care angajatul îl evită crește performanța și viteza de selectare. Testele cu diferite metode de comisionare au arătat că performanțele selectoarelor de comenzi semiautomate de la Linde au fost cu aproximativ 20 la sută mai mari decât la selectarea manuală a comenzilor. Un mare avantaj al funcțiilor automatizate este faptul că pot fi integrate perfect în procesele clientului, astfel încât angajații să își poată păstra rutina obișnuită de comisionare, dar să o poată realiza mult mai rapid și mai sigur.

Selectorul N20 C SA, de la Linde Material Handling

Selectare mai eficientă

Pentru a demonstra potențialul ridicat de optimizare, Linde a efectuat un test de performanță cu trei metode comune de selectare. Rezultatul: comparativ cu selectarea manuală a comenzilor, eficiența a crescut cu aproximativ 20 la sută.

Se deplasează împreună cu operatorul și poate merge și în fața acestuia

Operarea SA oferă două moduri de funcționare pentru cele mai frecvente aplicații pentru clienți. Unul dintre cele mai frecvente procese din depozitele cu rafturi înalte este selectarea pe o parte a raftului, cu un angajat care merge pe un culoar în formă de U. Modul „Walk-with-me” este ideal pentru aceasta. În acest mod de conducere, selectorul urmează traseul operatorului. Dacă operatorul se oprește, echipamentul se oprește și el. Dacă operatorul continuă, continuă și selectorul. Operatorul se poate opri la raft și selecta marfa; drumul constant către platforma operatorului și înapoi, în spatele furcii, nu mai este necesar. Continuarea deplasării se declanșează atunci când angajatul trece de un anumit punct. Acest așa-numit „perete virtual” poate fi selectat folosind telecomanda.

În depozitele mai mici, este potrivit modul „Continuu”, în care echipamentul circulă prin centrul culoarului și este încărcat de pe ambele părți. În acest caz operatorul parcurge un traseu în formă de Z, înainte și înapoi între cele două părți ale raftului, pentru a ridica și a pune jos mărfurile. Operatorul beneficiază de funcția Stop & Go, trimițând echipamentul înainte și el rămânând pe partea furcii, scurtând astfel distanțele de parcurs pe jos. Dacă este necesar, operatorul poate pur și simplu să conducă el însuși echipamentul.

Siguranță la cel mai înalt nivel

Pentru a se asigura că stilul de conducere semiautomat nu prezintă un risc de siguranță, selectoarele sunt dotate în față cu un scaner de siguranță, de înaltă performanță. Acest scaner recunoaște pietonii și alte utilaje și chiar detectează obstacolele care apar brusc în fața echipamentului. Astfel sunt evitate coliziunile și accidentele. Poziția operatorului poate fi localizată la centimetru cu ajutorul telecomenzii, care comunică cu patru antene de pe echipament folosind tehnologia benzii ultra-largi. Modurile de conducere semiautomate reduc, de asemenea, ratele de eroare și accident prin reducerea riscului de rănire la urcarea și coborârea constantă din utilaj. Protecția specială din partea frontală a barei de protecție împiedică picioarele operatorului să ajungă sub utilaj. Mai multe lămpi montate pe un stâlp indică modul de conducere prin culori diferite. De asemenea, acestea se aprind când selectorul este acționat în modul semiautomat și avertizează când telecomanda nu este asociată cu echipamentul. Pentru a permite operatorului o zonă de lucru sigură și confortabilă, echipamentul menține automat o distanță minimă de 50 de centimetri de raft și se oprește la capătul culoarului, pentru a evita coliziunile cu alte utilaje pe rutele principale din depozit.

Scaner de siguranță

Aceste selectoare de comenzi sunt disponibile cu opțiunea SA

Selectoare de comenzi N20 – N25

Selectoarele de comenzi la înălțimi joase N20 B, N20 – 25 și N20 – 25 HP, de la Linde Material Handling, permit un proces de selectare extrem de eficient și sigur, datorită arhitecturii unice a echipamentului, cu amplasarea bateriei între platforma operatorului și furci: cu o lungime maximă a furcii de 2.400 mm, se pot transporta diferite tipuri de încărcături de până la 2.500 kg.

Aflați mai multe

Selectoare de comenzi N20 – N25 C

Selectoarele de comenzi pentru înălțime joasă N20 – N25 C, de la Linde Material Handling, sunt adevărate talente în zona de depozitare, datorită capacității lor de încărcare și caracteristicilor dinamice de manevrare. Furcile lungi permit ridicarea simultană a trei paleți sau patru containere cu o capacitate portantă totală de până la 2.000 sau 2.500 kilograme.

Aflați mai multe

Selectoare de comenzi N20 C D

Selectorul de comenzi cu punte dublă N20 C D este soluția ideală pentru selectarea eficientă a comenzilor și transportul sigur al mărfurilor sensibile la presiune. Doi paleți pot fi preluați separat și transportați unul peste celălalt, cu economie de spațiu. Datorită construcției sale compacte, N20 C D este optim pentru culoare înguste, chiar și la o încărcare completă, de până la 2.000 kilograme.

Aflați mai multe

Selectoare de comenzi N20 C LoL

Datorită furcilor de încărcare lungi și a funcției de ridicare suplimentare, selectorul de comenzi N20 C LoL permite umplerea a doi paleți într-un singur ciclu de selectare. Ambii paleți pot fi ridicați separat, la o înălțime care protejează spatele, putând fi încărcați unul după celălalt - astfel, N20 C LoL asigură o selectare rapidă și ergonomică a comenzilor.

Aflați mai multe

Selectoare de comenzi N20 C L

Selectorul de comenzi N20 C L simplifică în mai multe privințe procesul de selectare a comenzilor pentru paleți individuali: Datorită motorului de ridicare de 2,2 kW, N20 C L permite selectarea ergonomică a comenzilor, la înălțimea operatorului. Fără încărcătură, selectorul are o viteză de până la 12 km/h. Cu o sarcină portantă de maxim 1,2 tone, acesta accelerează la 9 km/h și frânează automat în curbe.

Aflați mai multe

Avantajele selectorului de comenzi semiautomat dintr-o privire

Siguranță

Scanerul de siguranță de înaltă performanță și alte funcții de siguranță minimizează riscul de accidente și răniri în modul automat.

Performanță

Modurile de conducere semiautomate contribuie la o eficiență mai mare de selectare a comenzilor.

Integrare

Opțiunea semiautomată a selectoarelor de comenzi N20 SA și N20 C SA poate fi integrată perfect în procesele existente.

Eficiența costurilor

Datorită performanței mai mari de selectare și de manipulare, noua opțiune de dotare se amortizează într-un timp foarte scurt.