Ergonomie

Omul și tehnologia în armonie
Motostivuitor Linde în operare

Ergonomia ca principiu de referință

Designul ergonomic al stivuitoarelor și al echipamentelor pentru depozitare are o tradiție îndelungată la Linde Material Handling. Fundația pentru dezvoltarea acționării hidrostatice a fost pusă acum mai bine de 50 de ani. Tehnologia permite un control unic precis și facilitează munca operatorului. Între timp, au apărut numeroase inovații datorită cerințelor companiilor operatoare, care reduc stresul pentru operatori și oferă mai mult confort și siguranță. Principiul de referință al ergonomiei a modelat și dezvoltarea de la Linde, dincolo de stivuitoare. Fie că sunt dispozitive de siguranță, software pentru gestionarea flotei sau concepte de servicii - toate sunt orientate către sinergia perfectă între oameni și tehnologie.

Protecția eficientă a operatorilor și a utilizatorilor

acționare hidrostatică de la Linde

Acționarea hidrostatică de la Linde asigură o manipulare deosebit de lină

Operatorii și utilizatorii de stivuitoare și echipamente pentru depozitare sunt expuși la o mare varietate de vibrații mecanice în munca de zi cu zi. Termenul tehnic pentru aceasta este vibrații umane. Aceasta înseamnă vibrații, șocuri sau impacturi care apar în timpul operării. Chiar dacă vibrațiile individuale sunt cu greu perceptibile - în general, acestea pun un stres considerabil asupra angajaților. Prin urmare, Linde Material Handling lucrează intens la cercetarea și dezvoltarea tehnologiilor, de peste 20 de ani, pentru a proteja eficient operatorul de aceste influențe. Cu succes: produsele Linde nu se încadrează numai sub valorile limită prescrise de lege. În comparație cu produsele concurente, stivuitoarele Linde ating în mod regulat performanțe de top la testele independente.

Scaunul operatorului dintr-un stivuitor Linde

Extrem de ergonomic - scaunul operatorului dintr-un stivuitor Linde

Pe lângă acționarea hidrostatică, care asigură o accelerare și o frânare deosebit de line, printre altele, decuplarea sistematică a componentelor individuale protejează operatorul. Prin urmare, designul ergonomic al scaunului operatorului este cheia unei operări sigure, confortabile și eficiente. Deoarece stresul pentru operator este redus, riscul de accident scade, absenteismul din cauza îmbolnăviri scade și performanța crește.

Control precis și sensibil

Datorită controlului patentat cu pedală dublă, stivuitoarele Linde sunt extrem de sensibile și precise din punctul de vedere al sistemului de control. Baza tehnică pentru aceasta este acționarea hidrostatică, prin care puterea este transferată direct motoarelor de pe roțile de antrenare. Pedala dreaptă este utilizată pentru a rula înainte, iar stânga pentru cursa inversă. Acționarea operează continuu.

Control cu pedală dublă la stivuitoarele Linde

Controlul cu pedală dublă asigură rezultate optime de lucru.

Accelerația maximă este reglată automat. Imediat ce operatorul ia piciorul de pe pedale, stivuitorul se oprește. Nu este necesară o frână. Deoarece ambele picioare ale operatorului sunt în contact constant cu pedalele, operatorul primește întotdeauna feedback direct despre mișcarea stivuitorului - acesta devine literalmente o extensie a operatorului.

Scaunul perfect

Cu stivuitoarele și echipamentele pentru depozitare de la Linde Material Handling, omul și utilajul formează o singură entitate. În toate tipurile de stivuitoare, comenzile sunt dispuse astfel încât utilizatorul să poată ajunge cu ușurință la ele. În funcție de model, scaunul operatorului este optimizat pentru utilizarea respectivă sau poate fi adaptat la aceasta. Un exemplu este noul stivuitor cu platformă Linde T 20/T 25 SP. Datorită tehnologiei e-Driver de la Linde, acesta poate fi operat convenabil cu o singură mână. Operatorul stă relaxat la un unghi de 45° față de direcția de deplasare și are o vizibilitate circumferențială optimă asupra traseului și sarcinii.

Scaunul operatorului dintr-un stivuitor Linde

Unic în lume - scaunul rotativ Linde

Unic în lume - scaunul rotativ Linde scaunul rotativ al operatorului. Această echipare oferă operatorului vizibilitate perfectă chiar și la cursa inversă, fără a fi necesar să întoarcă capul sau spatele. Linde Load Control asigură o ușurință suplimentară în utilizare. Folosind două manete de control integrate într-o cotieră, operatorul poate controla cu ușurință și precizie sistemul hidraulic de lucru și auxiliar al stivuitorului.

Proiectarea orientată către utilizator este principiul general de referință

Proiectarea ergonomică a stivuitoarelor și a spațiilor de lucru pentru operatori vor rămâne în viitor un element central al filozofiei Linde. Totuși, în aceeași măsură în care interfețele interacțiunii om-utilaj se schimbă datorită creșterii digitalizării, accentul proiectării orientate către utilizator se schimbă pentru a cuprinde întregul mediu de lucru. Cerințele variază de la proiectarea interfețelor dintre utilizator și sistemele de asistență, comenzi și soluții software până la utilizarea tehnologiei informației mobile, pentru a sprijini operatorii și managerii de flotă.

Interfața de operare a software-ului de gestionare a flotei connect:

Interfața utilizatorului a software-ului de gestionare a flotei connect: